Hoe u uw ogen gezond en mooi kunt houden?

Heeft u een zichtprobleem? Wil je je ogen gezond houden? Maak je geen zorgen! Wij zijn hier om u te helpen. Het oog is niets anders dan de weerspiegeling van je ziel. Ogen spelen een belangrijke rol in ons leven als vensters op de wereld. De meeste mensen schenken niet veel aandacht aan de waardevolle gave van visie. Het is zeer essentieel voor elk individu om hun ogen gezond te houden. Daarom vertellen we je vandaag in dit artikel enkele tips om je ogen gezond te houden.

hoe u gezonde ogen kunt houden?

Beste tips om de ogen gezond te houden:

Hieronder hebben we enkele tips genoemd die erg nuttig zijn voor uw ogen omdat het ze gezond houdt. Ze zijn als volgt;

1. Gebruik oogbescherming:

Veel oogletsel kan alleen worden voorkomen door een veiligheidsbril, oogbeschermers of sportbrillen te gebruiken. Onzekerheid over uw interesses of werkstation verhoogt de kans op oogletsel. Sommige sporten, zoals ijshockey, lacrosse, racquetball, leiden ook tot oogletsel.

2. Zorg voor rust voor uw ogen:

Onzekerheid zodra je veel tijd op de computer besteedt of je op iets concentreert, op dat moment dat je over het hoofd ziet om te knipperen, kunnen je ogen uitgeput raken. Probeer de 20-20-20-wet en hiervoor moet je elke 20 minuten wegkijken tot 20 voet in de tegenovergestelde richting van je gericht op 20 seconden. Op deze manier krijgen uw ogen ontspanning en voordelen om een ​​fit niveau van nattigheid te behouden en de oogdruk te verlagen.

3. Laat roken:

Er zijn veel ziekten die optreden als gevolg van roken, zoals beschadiging van de oogzenuw, maculaire degeneratie en cataracten. Daarom, als u uw ogen gezond wilt houden, is het zeer essentieel om roken te vermijden.

4. Oogonderzoek is een must:

Het wordt sterk aanbevolen om één keer per jaar een oogtest te doen omdat de visualisatie zo geleidelijk kan verslechteren dat je dit niet kunt identificeren. Verschillende oogaandoeningen, zoals diabetische oogziekte, leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en glaucoom, zorgen mogelijk niet voor tekenen. Een verwijd oogonderzoek speelt een belangrijke rol om moeilijkheden in het oog op te vangen.

5. Eet voor de gezondheid van de ogen:

Uw normale dieet bevat voedingsstoffen zoals luteïne, omega-3-vetzuren zink, vitamine E en C en is zeer nuttig om te voorkomen dat uw ogen leeftijdsgebonden problemen met het gezichtsvermogen krijgen. Eet dus groene groenten zoals spinazie, boerenkool en vette vissoorten zoals tonijn, zalm, eieren, bonen, noten, plus extra niet-vlees eiwitbases, evenals sinaasappels, citrusvruchten of vloeistoffen, wortelen, perziken, tomaten, papaya, knoflook, kalkoen, mango’s, kip, yoghurt en zonnebloempitten.

6. Houd gezond gewicht:

Consumptie van goed geproportioneerde voeding helpt je om een ​​sterk gewicht te behouden waardoor je minder kans hebt om aan obesitas gerelateerde ziekten te krijgen, bijvoorbeeld diabetes type 2. Zwaarte verhoogt het risico op diabetes en extra omstandigheden die uw ogen kunnen storen.

7. Voorkom dat u op het computerscherm blijft kijken:

De hele dag achter een computer kijken is verantwoordelijk voor wazig zicht, droge ogen, vermoeide ogen, schouderpijn, hoofdpijn, rug en nek. Plaats uw computer in een model waarbij uw ogen nagenoeg gelijk zijn aan de bovenkant van de monitor. Gebruik desgewenst een antireflectiemonitor.

8. Bescherming tegen zonnestralen:

De UV- of ultraviolette stralen kunnen uw ogen beschadigen en leiden tot maculaire degeneratie, astigmatisme en staar. Daarom is het erg belangrijk om precies het type zonnebril te dragen dat uw ogen beschermt tegen de UV-stralen. Kies een zonnebril die 99 procent tot 100 procent van de UVB- en UVA-stralen blokkeert. De omhullende lenzen ondersteunen om je ogen vanaf de zijkant te beschermen. De gepolariseerde lenzen verminderen schittering tijdens het rijden.