Wat is watervervuiling? Hoe watervervuiling voorkomen? Publiek op de hoogte van de problemen is de eerste en de belangrijkste manier om het op te lossen. Een andere wijziging in de substantiële, chemische en biologische eigenschap van water die een schadelijk effect zal hebben op levende wezens, is watervervuiling.

watervervuiling

Omgaan met watervervuiling is verbazingwekkend waar iedereen (en zowel regeringen als lokale raden) zich mee bezig moet houden. Ieder van ons heeft invloed op onze lokale watervoorziening, samen met de waterkwaliteit en de hoeveelheid water die we gebruiken in tijden van gebrek. In dit artikel heb ik een paar dingen gegeven die je helpen watervervuiling te voorkomen.

Instructies om watervervuiling te voorkomen:

1. Gebruik water slim:

Laat de kraan niet lopen als hij niet aan het trekken is. Bovendien kunt u de hoeveelheid water die u gebruikt bij het wassen en baden verminderen. Voorwaarde is dat we dit allemaal uitvoeren, we kunnen watertekorten aanzienlijk voorkomen en de hoeveelheid vuil water dat moet worden behandeld verminderen.

2. Ontwijk over water geven:

zodra het tijd is om zowel het gazon als de tuin schoon te spoelen, wordt aanbevolen om een ​​methode van langzaam water geven te gebruiken om een ​​toename van de lekkage van meststoffen in het grondwater te stoppen. Als alternatief voor het vertrouwen op een sprinkler, geloof dat druppelirrigatiesystemen anders “druppelen”, plus soaker-slangen, die een hoger competentieniveau brengen.

3. Spoel niets in het toilet door:

Vermijd het doorspoelen van de pillen, vloeistof, anders poedermedicijnen of andere medicijnen door het toilet. Bestemd voor advies over correcte verwijdering van alle soorten medicinaal afval.

4. Denitrificatie:

Het is een natuurlijk proces dat men kan gebruiken om de uitspoeling van nitraten in de bodem te stoppen; die op hun beurt voorkomen dat grondwater onzuiver wordt door voedingsstoffen.

5. Minder gebruik van synthetische goederen:

Vermijd het gebruik van huishoudelijke producten die chemicaliën bevatten. Gebruik als alternatief groene producten, vergelijkbaar met biologisch afbreekbare zeep en volledig natuurlijke toiletartikelen. In de richting van fris je huis, voorkom zowel bleekmiddel als chemische reinigingsmiddelen en gebruik azijn als vervanging.

6. Auto-olie:

U moet zoveel mogelijk hergebruiken. Daarnaast is het belangrijk om uw auto goed te onderhouden om lekkage van giftige vloeistoffen zoals antivries en olie te voorkomen..

7. Gooi geen nesten:

Vermijd het gooien van zwerfvuil in rivieren, meren of oceanen. Help mee met het opruimen van zwerfvuil dat u op stranden ziet, anders in rivieren en meren, bevestig dat het veilig is om het zwerfvuil op te ruimen en in een vuilnisbak in de buurt te plaatsen.

8. Gebruik septic tanks:

Septic tanks worden gebruikt om het afvalwater te verzorgen op de plaats waar het zich ook bevindt. Ze zijn doorgaans gewend om afvalwater te behandelen als een entiteitsgebouw.

9. Natuurlijke meststoffen:

Gazonmeststoffen gemaakt van natuurlijke materialen helpen watervervuiling te voorkomen. Compost of producten met beendermeel worden aanbevolen. Een andere kunstmestkeuze om te overwegen is een die stikstof met langzame afgifte bevat.

10. Ga natuurlijk:

Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen leidt tot watervervuiling, aangezien besmet water in het grondwater sijpelt en in de buurt van een waterbron terechtkomt. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen die u kunt gebruiken, bevatten zowel insectendodende zeep als pyrethrum. Natuurlijke meststoffen bevatten gemaaid gras, houtas en dierencompost.

11. Gebruik vuilnisbak:

Gooi in ieder geval geen afval weg. Kom voor altijd langs voor de nauwkeurige afvalbak. Dit omvat plaatsen zoals het strand, de rivieroever en waterlichamen. Niet-afbreekbare goederen, vergelijkbaar met tampons, luiers en maandverbanden, mogen niet door het toilet worden gespoeld. Als ze hiervoor worden gebruikt, kunnen ze de procedure van de riolering beschadigen en eindigen ze meestal als afval dat op het strand ligt.

Daarom is het voor ieder van ons van essentieel belang om passende maatregelen te nemen om onze meest waardevolle hulpbron, water, te vermijden om onzuiver te worden..