Top 9 Ayurvedische behandelingen voor rugpijn

Bent u op zoek naar ayurvedische behandelingen voor rugpijn? Rugpijn is een veel voorkomende plus invasieve gezondheidsziekte. Ayurveda is een geweldig systeem om rugpijn te genezen.

ayurvedische behandelingen voor rugpijn

Rugpijn kan nekpijn, pijn in de onderrug, pijn in de middenrug en pijn in het stuitje inhouden. Hoewel ze meestal zelfbeperkend en niet-progressief van aard zijn, kunnen sommige gevallen de dagelijkse activiteiten van de patiënt verstoren. Hier bespreken we enkele van de ayurvedische behandelingen voor rugpijn.

Beste ayurvedische behandelingen voor rugpijn:

1. Gebruik ijs of hitte:

Door een ijskoude behandeling en een behandeling met een warme handdoek als alternatief, zal de pijn extreem worden verlicht. Vouw ijsblokjes in een doek en leg het op het pijngebied. Het zal ook helpen om de bobbel te verminderen. Schakel dan later dan 10 minuten over op een warme behandeling. Dompel een handdoek onder in heet water, wring hem uit en vouw hem bovendien op. Smeer het vervolgens op het gebied. Bewaar het een tijdje. Herhaal het proces meerdere keren totdat je je licht voelt. Dit is een geweldige behandeling om rugpijn te genezen.

2. Neem rust

Gebonden aan het aantal keren dat u wilt genieten van bedrust. Houd een goede houding aan, want de juiste hoeveelheid kromming in de rug helpt de druk op de zenuwen te verlichten en vermindert daardoor de kans op rugpijn.

3. Aromatherapie:

Aromatherapie omvat essentiële oliën van rozemarijn plus tijm die de bloedstroom naar de spieren stimuleren en warmte maken, terwijl pepermunt en mirte een tijdelijke pijnstillende eigenschap hebben. Stof een paar druppels in een aromatherapie-diffuus, een warm bad, anders je massageolie – geniet bovendien!.

4. Masseren:

In de ayurvedische gewoonte wordt de gewone oliemassage, oftewel Shanan, gewaardeerd als een uiterst effectieve vorm van therapie voor allerlei soorten aandoeningen. Massage helpt rugpijn te verminderen omdat het vita temt, gewrichts- en spierstijfheid vermindert, de bloedsomloop verhoogt, gifstoffen mobiliseert en het lichaam ontspant.

5. Vermijd pittig eten:

Het eten van zeer scherpe kruiden in je eten, bijvoorbeeld rode en groene pepers en wasabi, kan een bijzonder uitdrogend effect hebben op het lichaam. Omdat droogheid nog een van de belangrijkste eigenschappen van vita dosh is, wordt het vergroot door uitdrogende stoffen; bovendien kan dit leiden tot constipatie, naast pijn in de onderrug als gevolg van stase van de ontlasting.

6. Juiste voeding:

Voedsel is ook een invloedrijke genezer. Volg een maand lang een btw-pacificerend dieet van warm, vochtig, zacht gekruid en voedzaam voedsel en kijk of het een verschil maakt. De zoete, zoute en zure smaken zijn allemaal vata-sussend – bevestig alleen dat je natuurlijke, geschikte bronnen van zoetigheden (zoals rijpe pruimen, peren of dadels) vindt die bovendien niet overschrijden. Te veel eten verergert de vitaliteit.

7. Korianderpoeder, Tarwe, Cuscuspoeder Plus Melk:

Natuurlijke huisgeneeskunde met korianderpoeder, tarwe, koeskoespoeder plus melk. Laat 60 g tarwe ‘s nachts in water trekken. Doe er ‘s ochtends 2 tl korianderpoeder in. Voeg 2 tl cuscuspoeder toe. Mix dit tot een pasta. Doe 250 ml melk in een kom en giet het mengsel bij de melk. Laat 20 min sudderen. Consumeer dit lauw.

8. Yoga:

Padahastasana (staande voorwaartse vouwhouding) is een grote yogahouding voor lage rugpijn bij het testen, omdat het vata dosha in staat stelt om optimaal door het hele lichaam te lopen, de vernauwing van de ontlastingdragende kanalen te verwijderen, ze veroorzaken zowel constipatie als lagere rugpijn. Zodra Ayurveda-cliënten last hebben van lage rugpijn die niet vanwege spierredenen is, ondersteunen we deze houding als een manier om te helpen door eliminatie.

9. Knoflook en kokosolie:

Gebruik van knoflook plus kokosolie. Knoflook heeft een pijnstillende eigenschap. Pak een koekenpan. Voeg 60 ml kokosolie toe. Doe er 8-10 teentjes knoflook in. Kook dit mengsel tot de knoflook donkerbruin wordt. Smeer deze olie een keer lauwwarm op het overdreven gebied.

Ik hoop dat het bovenstaande artikel top 9 ayurvedische behandelingen voor rugpijn nuttig voor je is en betere resultaten oplevert.