Top 9 effecten van koud weer

Sneeuwval, besneeuwde bomen, wind! Ziet het er niet prachtig uit? Dit alles zorgt voor een heerlijk winters plaatje. Als u van koud weer houdt, is het zeer essentieel dat u de slechte effecten van koud weer op uw gezondheid kent. Het koude weer kan bovendien een niet zo aangename bedreiging met zich meebrengen. Koude temperaturen kunnen voor iedereen een gevaar vormen voor ziekte en verwondingen, maar de meest kwetsbare bevolkingsgroepen zijn jong, chronisch zieken en oudere volwassenen. Daarom heb ik in dit artikel een lijst met bepaalde risico’s voor koud weer onderzocht om alert te zijn op uw gezin.

effecten van koud weer

Top 9 effecten van koud weer:

1. Frostnip:

Het is de mildste vorm van een vrieskoude verwonding. Het treedt op zodra de oorlellen, wangen, neuzen, vingers, anders de tenen bloot zijn aan de kou, evenals de bovenste laag van een koude huid. Het membraan van het overdreven gebied wordt wit en kan gevoelloos worden. De bovenste huidlaag voelt stevig aan, maar het diepere weefsel voelt nog steeds normaal (zacht) aan.

2. Hartaanvallen:

U moet weten dat de hartaanvallen in de winter vaker voorkomen. Dit kan de reden zijn dat koude kiekjes de bloeddruk verhogen en meer schade aan het hart toebrengen. Bovendien moet je hart bovendien harder werken om lichaamswarmte vast te houden als het koud is. Het koude weer verlaagt de bloedtoevoer van het hart, terwijl de toepassing de vraag ernaar verhoogt. Dit verschil tussen aanbod en vraag kan ook aanvallen van pijn op de borst veroorzaken.

3. Trenchfoot:

Het wordt gedefinieerd als “natte koude ziekte” als gevolg van langdurige ervaring in een vochtige, anders natte omgeving van boven het vriespunt tot ongeveer 10 ° C (50 ° F). Afhankelijk van de temperatuur kan het begin van de symptomen variëren van een aantal uren tot meerdere dagen, maar het gemiddelde is 3 dagen. Trenchfoot treedt extra op bij lagere temperaturen, terwijl een onderdompelingsvoet extra waarschijnlijk optreedt bij hogere temperaturen plus langere blootstellingstijden.

4. Astma:

Dit is een extra aandoening die in de winter kan verergeren. Adem koud in; droge winterlucht kan bronchospasmen veroorzaken – samentrekking van de luchtpassage in de longen.

5. Onderkoeling:

Hypothermie treedt op terwijl uw lichaamstemperatuur daalt tot 95 graden F (35 graden C), anders kan minder plus dodelijk zijn als het niet snel wordt gedetecteerd en correct wordt behandeld. In conditie dekt u onderkoeling; je zult eerst last hebben van verkoudheid, rillingen en in het openbaar teruggetrokken lijken.

6. Rillen:

Het is een reflex spierbeweging met als doel warmte te maken. Door een sterke wil kun je de actie stopzetten, maar niet voor lang. Intens rillen kan de warmteproductie tot 5 keer verhogen.

7. Bevriezing:

Dit is een veelvoorkomende verwonding die wordt veroorzaakt door contact met extreme kou, anders door contact met extreem koude voorwerpen (vooral die van metaal). Bevriezing treedt op wanneer de weefseltemperatuur onder het vriespunt (0 ° C / 32 ° F) daalt, anders wanneer de bloedstroom wordt belemmerd. Het kan lichaamsweefsel blijvend beschadigen, en in ernstige gevallen kan het leiden tot amputatie. Frostbite kan een verlies van gevoel en kleur veroorzaken in de getroffen gebieden, bijvoorbeeld de neus, wangen, oren, kin, vingers of anders tenen.

8. Verkoudheid met griep:

Onthoud dat koude temperaturen echt kunnen leiden tot verkoudheid door de afgifte van infectiebestrijdende witte bloedcellen in de neusholte te beperken, waar koude virussen de meerderheid vaak in het lichaam terechtkomen. Verder blijkt uit onderzoek dat het griepvirus extra stabiel is en langer in de lucht blijft terwijl de lucht koud en droog is.

9. Winterhanden:

Dit zijn de milde koudeverwondingen die worden veroorzaakt door langdurige en herhaalde blootstelling gedurende een aantal uren aan luchttemperaturen van boven het vriespunt (0 ° C of 32 ° F) tot zo verheven als 16 ° C (of ongeveer 60 ° F). Binnen het overdreven huidgebied zal er roodheid, wallen, tintelingen en pijn zijn.

Afbeeldingsbron: 1