Huismiddeltjes voor grijs haar Gezonde levensstijl

Lijst met gezonde gewoonten:

1. Maak tijd voor lichaamsbeweging:

Je bent misschien wel de drukste persoon op aarde, maar je moet nog steeds de tijd nemen om dagelijks minstens 30 tot 40 minuten te sporten. Ga een blokje om of ga joggen. Als u geen tijd kunt nemen voor een gestructureerde oefening, probeer dan uw fysieke activiteitsniveaus op de een of andere manier te verhogen. Neem zoveel mogelijk trappen in plaats van roltrappen en liften. Terwijl je aan het werk bent, neem je elk uur een pauze en maak je een wandeling rond je werkplek.

2. Sla nooit uw maaltijden over:

Zelfs als je op dieet bent, is het geen gezonde gewoonte om een ​​maaltijd samen over te slaan. In plaats daarvan kun je lichtere maaltijden nemen, verdeeld in kleinere porties verspreid over de dag in plaats van drie grote maaltijden. Dit houdt je metabolisme de hele dag actief en je hebt de neiging om gedurende de dag zowel mentaal als fysiek opgeladen te worden. Mensen die ontbijten met goed geproportioneerde porties koolhydraten, eiwitten en een beetje vet hebben minder kans om op latere leeftijd zwaarlijvig te worden en diabetes te krijgen.

3. Zorg voor voldoende slaap:

In plaats van ‘s avonds laat naar televisieseries te kijken, kun je de slaap inhalen, want je lichaam heeft elke nacht 6 tot 8 uur ongestoorde slaap nodig om de schade die de hele dag is aangericht te herstellen. Stel een tijdstip vast waarop u naar bed gaat om uw lichaam een ​​gewoonte aan te leren. Houd een pauze van ten minste twee uur tussen uw diner en bedtijd. Warme melk nemen voordat je naar bed gaat, omdat melk een stof bevat die tryptofaan wordt genoemd en die slaap induceert.

4. Dagelijks borstelen en flossen:

Over de hele wereld uitgevoerde onderzoeken zijn van mening dat mensen die lijden aan gingivitis en parodontitis meer kans hebben op hartaandoeningen als gevolg van vernauwing van de slagaders. Maak er dus een gewoonte van om twee keer per dag te poetsen en één keer per dag te flossen. Ga ook voor professionele reiniging van het gebit om de 6 maanden tot 1 jaar.

5. Blijf positief:

Blijf bij mensen die positief denken, want het bedrijf dat je houdt, weerspiegelt veel in je gedachten en acties. Degenen die van nature positief en accepterend zijn, zijn gezonder dan degenen die negatieve gevoelens koesteren en gezelschap houden met mensen die altijd maar klagen en mopperen over het een of het ander. Oefen meditatie voordat je gaat slapen om je geest te kalmeren en dankbaar te zijn voor alle goede dingen die je dag hebt meegemaakt.

6. Blijf gehydrateerd:

Drink elke dag 8 tot 10 glazen water. Nip ook op groene thee na een half uur na het nuttigen van uw maaltijden. Dit zorgt ervoor dat je je fris en gehydrateerd voelt en zorgt er ook voor dat je niet kauwt op onnodige snacks, omdat water je een voller gevoel geeft.

7. Fruit en groenten:

Eet veel verse, seizoensgebonden groenten en fruit, want ze zijn goede bronnen van vezels, vitamines, essentiële mineralen en zitten boordevol antioxidanten. Die allemaal samenwerken om u te helpen een gezond lichaam te behouden. In een gezond lichaam zit een gezonde geest, onthoud.

8. Eet elke dag wat noten:

Eet elke dag een handvol noten, inclusief amandelen en walnoten, want deze zijn rijk aan omega 3-vetzuren die cardio-beschermend van aard zijn en helpen de niveaus van slechte cholesterol in uw lichaam te verhogen en de niveaus van LDL te verlagen & VLDL, die slecht zijn voor je hart.

9. Stop met de slechte gewoonten:

Het is algemeen bekend dat roken, drinken en drugs schadelijke effecten op de gezondheid kunnen hebben doordat ze respectievelijk uw longen, lever en hersenen aantasten..

Afbeeldingsbron: 1