Verminder stress door deze 20 eenvoudige tips uit te proberen!

Voel je je gestrest voor elk klein ding? Nou, je bent niet de enige in deze strijd! Stress is een wereldwijd probleem dat meer dan 80% van de wereldbevolking treft. Studies tonen ook aan dat ‘stress’ de afgelopen maanden het meest gezochte trefwoord op Google is, wat aangeeft dat het serieus is. Gelukkig zijn er veel zelfhulptechnieken om stress te verminderen, waarbij een combinatie van fysieke en mentale ontspanningstherapieën wordt gebruikt.

Hoe stress in het leven te verminderen?

Je kunt ermee experimenteren om erachter te komen wat voor jou het beste werkt om je gelukkige en productieve leven terug te krijgen! Dus, klaar om de zaken op te lossen met deze onzichtbare psychologische demon?

Doorlezen!

Hoe u thuis stress kunt verminderen met behulp van eenvoudige technieken?

Als je merkt dat je je zorgen maakt over elk klein of groot ding in je leven, kunnen deze 20 tips voor stressmanagement je helpen het probleem op te lossen:

1. Identificeer de hoofdoorzaak:

De eerste manier om stress uit je leven te bannen, is door vast te stellen wat de oorzaak is. Houd een dagboek bij om al je gedachten en gevoelens op te schrijven die je gestrest maken. Het kunnen luidruchtige kinderen om je heen zijn of je baas of je lange werkschema. Zodra u de oorzaak kent, kunt u met de betrokken partijen praten of een mogelijke oplossing zoeken om van het probleem af te komen. U kunt uw kinderen bijvoorbeeld betrokken houden bij bepaalde activiteiten of uw timing aanpassen voor een betere balans tussen werk en privé.

2. Eet gezond:

Wist je dat bepaalde voedingsmiddelen die je eet stress en angst kunnen veroorzaken? Ja! Voedingsmiddelen die grote hoeveelheden suikers, koolhydraten, cafeïne en alcohol bevatten, kunnen ervoor zorgen dat uw bloeddruk hoog wordt en op zijn beurt de gevoelens van stress verhogen. Dit is de reden waarom u moet overschakelen naar een gezond dieet dat bestaat uit stressverlichtende voedingsmiddelen zoals fruit, omega-3-rijke vis, noten, volle granen, groenten, granen enz. Deze voedingsmiddelen werken door een gezonde bloedtoevoer naar de hersenen te bevorderen, de voedingswaarde te verlagen tekorten en het verminderen van de afscheiding van stresshormonen.

3. Drink kruidenthee:

Een van de manieren om het stressniveau snel te verlagen, is door wat rustgevende kruidenthee te drinken. Onderzoek toont aan dat thee gebrouwen met bepaalde kruiden zoals pepermunt, lavendel, kamille, passiebloem, tulsi, venkel enz. bekend staat om zijn geestverruimende eigenschappen. Deze dranken werken ook, hebben angst- en antidepressieve effecten die je zenuwstelsel kunnen kalmeren en je weer op je gemak kunnen stellen.

4. Adem etherische oliën in:

Aromatherapie is een uitstekende oplossing om op natuurlijke wijze met stress om te gaan. Het bevat veel plantaardige essentiële oliën die een kalmerend effect hebben op lichaam en geest. Het is bekend dat het inademen van de geur van bepaalde essentiële oliën zoals lavendel, bergamot, citroengras, sinaasappel, ylang-ylang enz. de cortisolspiegels (stresshormoon) verlaagt, waardoor de gevoelens van stress, angst en depressie worden verminderd.

OPMERKING: U mag de dampen van geconcentreerde etherische oliën nooit rechtstreeks opsnuiven. Voeg een paar druppels van deze oliën toe aan de dragerolie en spuit het op je kleding of je kussensloop. Je kunt ook een etherische oliediffuser gebruiken om thuis een positieve omgeving te creëren.

5. Luister naar muziek:

Muziek kan je helpen met stress om te gaan door een positief effect op de geest te hebben. Luisteren naar rustgevende muziek zoals zingen, natuurstroom, milde beats, Omkara enz. kan je direct een ontspannen gevoel geven. Bepaalde mensen vinden muziek met een hoge intensiteit en snelle muziek echter effectiever omdat ze zich er actief en energiek door voelen. Zolang de muziek niet te hard staat (wat je stress kan verergeren), kun je het gebruiken als een geweldige techniek om stress te beheersen.

6. Cultiveer spiritualiteit:

Een van de manieren om stress thuis te overwinnen, vooral onder de ouderlingen, is door een geestelijke routine aan te kweken. Spiritualiteit heeft niets te maken met welke religie dan ook! Het kan zo simpel zijn als mediteren en jezelf verbinden met de goddelijke kracht waarin je gelooft. Een andere manier om dit te doen is door gebedsplaatsen zoals tempels, moskeeën of kerken te bezoeken, waar je ook vrede en rust vindt. Interactie met mensen die jouw spirituele ideologieën delen, kan ook wonderen doen om een ​​positieve gemoedstoestand te ervaren.

7. Geniet van een fysieke activiteit:

Als een natuurlijk stressresponssysteem produceert ons lichaam grote hoeveelheden stresshormonen, adrenaline en cortisol genaamd, om ons te laten “vechten of vluchten”. Als u echter geen externe bedreiging ondergaat, kunnen deze hormonen uw zenuwstelsel beschadigen en de bloeddruk verhogen. Om dit effect te neutraliseren, moet u fysieke activiteit ondernemen, zoals wandelen, sporten, joggen, zwemmen enz. Ze helpen bij het vrijgeven van feelgood-hormonen in het lichaam en het metaboliseren van stresshormonen om de kalmte te herstellen.

8. Probeer diep ademhalen:

Diep ademhalen is een uitstekende techniek om stress thuis en op het werk te verminderen. Je kunt het altijd en overal uitvoeren om zijn wonderen te ervaren. Wanneer je langzaam en diep ademhaalt, stuurt je lichaam een ​​signaal naar je hersenen en vraagt ​​het om te kalmeren. Je bloeddruk en hartslag worden langzaam normaal en je merkt een significant verschil in hoe je lichaam aanvoelt. Probeer geavanceerde diepe ademhalingsoefeningen zoals buikademhaling, 4 7 8 ademhaling, Breathe focus enz. om ook van andere gezondheidsvoordelen te genieten.

9. Oefen meditatie:

Meditatie heeft een diepgaand effect op je fysieke en psychologische welzijn. Door rustig in een hoekje te zitten met je ogen dicht, kan meditatie je geest langzaam opruimen en ontspanning bieden. Als je een beginner bent, probeer dan elke dag 10 minuten te mediteren en verhoog de tijd langzaam. Kies ook een plek die vrij is van afleiding om je beter te kunnen concentreren.

10. Aanmelden voor groepsactiviteiten:

Een andere manier om met stress om te gaan, is door u aan te melden voor groepsactiviteiten voor stressbeheer. Je kunt een groep gelijkgestemde mensen vormen en geestverruimende spelletjes, puzzels, zang, dans, yoga, aerobics enz. uitvoeren. Kleine groepen zijn altijd beter te managen dan grote groepen. Naast het omgaan met je stressniveaus, kunnen groepsactiviteiten je ook de waarde van sociale netwerken en teambuilding leren.

11. Zorg voor voldoende slaap:

Stress en slaap belanden vaak in een impasse! Gebrek aan slaap kan stress verhogen en stress kan je slaapcyclus verstoren. Dus je moet de ketting doorbreken en een regelmatig slaappatroon volgen om de normaliteit terug te brengen. Je kunt in eerste instantie gaan voor een milde tot medium intensieve training om je lichaam te vermoeien en vroeg naar bed te gaan. Schakel de lichten in uw kamer om de juiste omgeving om te slapen in te stellen. Drink ook een kopje warme melk of een ontspannende kruidenthee om te genieten van een goede nachtrust van minimaal 7 uur.

12. Lach vaak:

Wie zei: “Lachen is het beste medicijn” heeft helemaal gelijk! Vaak genieten van een hartelijke lach is een geweldige therapie voor stressvermindering die geen inspanning vereist, behalve een paar grappen! Lachen kan de zuurstoftoevoer naar uw longen verhogen en de afscheiding van neuropeptiden, die stressverlichtende hormonen zijn, verhogen. Door wat lichtere momenten met mensen te delen, kun je gezonde relaties met iedereen onderhouden, positief blijven en gemakkelijk omgaan met uitdagende situaties.

13. Visualisatie en afbeeldingen gebruiken:

Sluit je ogen en waan je op een prachtig eiland met een blauwe lucht en wit zand. Voel je je niet geweldig en opgewonden? Dat is de kracht van visualisatie met behulp van mentale beelden! Je kunt denken aan een plek of een situatie vol rustgevende taferelen zoals mistige bergen, weelderig groene bossen of zelfs het ontmoeten van je dierbaren! Kies een rustige hoek om visualisatie te oefenen of schakel de hulp in van een professional die u door dit proces kan begeleiden. Vergeet niet om relevante achtergrondmuziek toe te voegen voor een realistisch tintje!

14. Tijd doorbrengen in de natuur:

Veel onderzoeken tonen aan dat quality time doorbrengen in de schoot van de natuur je stressniveau snel kan verlagen. Het is bekend dat het bezoeken van buitengebieden zoals parken, bossen, kamperen, wandelen enz. angst, depressie en stress vermindert. Experts zijn van mening dat een van de redenen hiervoor is dat natuurlijke landschappen of landschappen de cortisolspiegels kunnen verlagen en endorfines kunnen stimuleren, wat de positiviteit kan vergroten.

15. Beheer uw tijd beter:

Voel je je de hele tijd chaotisch, niet in staat om zoveel taken op een dag uit te voeren? Nou, je moet de kunst van timemanagement beheersen en dingen prioriteren. Sta vroeg op om een ​​paar minuten te besteden aan het plannen en organiseren van uw dag. Maak een lijst van dingen die u moet doen en blijf ze aanvinken als u klaar bent. Neem tussendoor even pauze om te ontspannen met een kopje koffie of een gesprek met je collega’s. Aarzel niet om sommige van uw taken aan anderen te delegeren!

16. Pak voedingstekorten aan:

De term ‘stress’ vanuit voedingsoogpunt wordt veroorzaakt door oxidatieve schade aan de cellen door vorming van vrije radicalen. Vitaminen zoals A, E en C zijn essentieel om deze stress te bestrijden en schade aan de cellen te verminderen. Studies tonen ook aan dat een gebrek aan vitamine D kan leiden tot depressie en angststoornissen. Een tekort aan andere voedingsstoffen zoals mineralen kan het lichaam verzwakken en blootstellen aan vermoeidheid en stress. Laat dus een bloedonderzoek uitvoeren om voedingstekorten te identificeren en neem de juiste supplementen op advies van een arts.

17. Probeer medicijnen:

Hoewel er geen specifieke medicijnen voor stress zijn, kan uw arts bepaalde antidepressiva voorstellen om het te beheersen. Houd er rekening mee dat u deze oliën niet kunt gebruiken zonder een goed recept van een arts. Je kunt ook alternatieve medicijnen gebruiken, zoals Homeo of Ayurveda, die uitstekende remedies hebben om paniekaanvallen en angst aan te pakken.

18. Speel met huisdieren:

Huisdieren zoals honden, katten en zelfs vissen in een aquarium kunnen stress verlichten en ervoor zorgen dat u zich in een mum van tijd beter voelt. Gezelschapsdieren bieden een gevoel van veiligheid en gezelschap aan volwassenen en kinderen. Een paar onderzoeken tonen ook aan dat mensen die regelmatig met hun huisdieren spelen, een lage kans hebben op cardiovasculaire problemen als gevolg van een verlaagde bloeddruk en verhoogde niveaus van serotonine en dopamine. Dus, als je al een huisdier hebt, breng er dan wat tijd mee door om te genieten van een stressvrij leven!

19. Massagetherapie:

Massage is een geweldige stressverlichtende techniek die de spanning van je spieren kan verlichten en snelle ontspanning kan bieden. Door gebruik te maken van zachte strelingen, vibrerende momenten en het tikken van spieren, kan massage gevoelens van comfort en geluk oproepen. Een eenvoudige massagetechniek die u thuis kunt uitvoeren, is door uw ogen te sluiten en zachtjes met uw duim op het gebied rond uw oogkassen te drukken. Je kunt ook een gezichtsroller met verkoelende steen gebruiken voor een effectieve verlichting.

20. Begin met hobby’s:

Het maakt niet uit hoe druk je het hebt, het nemen van een hobby in je vrije tijd kan het stressniveau in hoge mate verlagen. Door leuke activiteiten uit te voeren, zoals tuinieren, sporten, breien, schilderen of bakken, kun je je productief voelen. De voordelen zijn des te beter als je een team van mensen hebt die je kunnen aanmoedigen om je interesses na te streven. Laat deze hobby’s je echter niet meer belasten en concentreer je meer op het genieten van het proces dan op het eindresultaat!

Voordat we het artikel afsluiten, moet u onthouden dat deze tips voor stressbeheer mogelijk niet voor iedereen werken. Je moet ze met geduld uitproberen en begrijpen welke techniek voor jou het beste werkt. Neem een ​​pauze van elke activiteit die je stress geeft en probeer positiviteit en geluk in je leven uit te nodigen!

VRIJWARING: De inhoud die in dit artikel is gemaakt, is alleen voor informatieve doeleinden online geschreven en gepubliceerd. Het is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies. Vraag altijd advies aan uw arts of een gekwalificeerde gezondheidswerker als u vragen heeft over uw gezondheidstoestand.

Veelgestelde vragen:

1. Wat zijn de tekenen van stress bij volwassenen??

antw: Wanneer u zich gestrest voelt, begint uw lichaam noodsignalen uit te zenden, zoals hoofdpijn, misselijkheid, karnen in de maag, duizeligheid, droge mond, plotselinge toename of verlies van eetlust, spierpijn, slaapverlies enz. Als u een combinatie van deze ervaart symptomen, kan het hoogstwaarschijnlijk stress zijn.

2. Ervaren kinderen stress??

antw: Ja! Veel mensen schuiven het feit weg dat kinderen hun eigen zorgen en stresspunten hebben. Dingen zoals niet genoeg aandacht krijgen van ouders, huiswerklast, ruzies met vrienden of broers en zussen of ziekte kunnen een kind stress opleveren. Het is ook moeilijk voor hen om uit de stress te komen in vergelijking met volwassenen.

3. Heeft geslacht op welke manier dan ook invloed op stress??

antw: Uit veel onderzoeken naar de relatie tussen gender en stress is bekend dat stress genderspecifiek kan zijn. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen kwetsbaarder zijn voor stress en paniekaanvallen dan mannen. Ook gelooft een behoorlijk percentage mannen in het belang van stressmanagement in vergelijking met vrouwen.