Stel je voor dat je met hoofdpijn naar je werk gaat. Het maakt je dag gewoon van kwaad tot erger. Deze hoofdpijn of dit ongemak maakt het moeilijk om iets te doen. Misschien wil je gewoon in je bed blijven en helemaal niets doen.

Wat zijn de soorten hoofdpijn op verschillende locaties?

Hoofdpijn is de meest voorkomende reden; mensen gaan naar de dokter. Meestal hebben vrouwen spanningshoofdpijn en uiteindelijk krijgen de mannen hoofdpijn. Het is de reden waarom 127 miljoen mensen hun werk missen.

Soorten hoofdpijn en locaties:

Hoofdpijn kan van persoon tot persoon verschillen. Het kan frontaal, rug, voorhoofd, gezicht of hoofd zijn. De pijn kan van elke omvang zijn. Normaal gesproken is het in het begin minder en neemt het met de tijd toe als het niet wordt behandeld. Als hoofdpijn langer aanhoudt, moet u een arts raadplegen.

Ook hoofdpijn met andere symptomen zoals verkoudheid, loopneus, spierstijfheid, koorts, diarree, maagpijn, misselijkheid en braken moeten worden gecontroleerd. U moet een arts bezoeken als het voor een langere duur blijft, omdat dit een ernstige ziekte kan betekenen.

Het komt voornamelijk door de zenuwen die over de hersenen zijn verspreid. Het is verspreid over het hoofd en het gezicht. Het kan ook komen door spierpijn en bloedvat. Dit maakt elk type hoofdpijn anders. Zo kan elke persoon om welke reden dan ook verschillende soorten hoofdpijn hebben. De soorten hoofdpijn zijn als volgt:.

Primaire hoofdpijn:

Hoofdpijn die geen oorzaak of aandoening heeft, wordt primaire hoofdpijn genoemd. Het is een veelvoorkomend type hoofdpijn. Dit type hoofdpijn is zeer mild en van korte duur. Een simpele rust of een kopje thee is genoeg om het te genezen.

Secundaire hoofdpijn:

Hoofdpijn die reden en conditie heeft, wordt standaardhoofdpijn genoemd. Het kan een aandoening of een blessure zijn. Dit type is langer en pijnlijker. Je kunt medicijnen nemen en het genezen.

Clusterhoofdpijn:

Hoofdpijn die in groep komt, wordt clusterhoofdpijn genoemd. Het duurt weken en maanden. Het komt vaker voor bij mannen en vrouwen. Dit type doet pijn aan één kant. Het is ondragelijker. Het is niet kloppend. Het is ook bilateraal. Het heeft twee soorten. Episodische clusterhoofdpijn is langere hoofdpijn. Het kan van twee weken tot jaren duren. Het komt met een korte pauze. Cluster chronische hoofdpijn is geen pauze hoofdpijn. Het blijft maanden tot jaren zitten. Het is continu en kan erg vervelend zijn om door te gaan met leven.

Sinus Hoofdpijn:

Sinus is de luchtpassage die de ogen, neus en wangen omringt. Deze holte kan pijn geven en sinushoofdpijn veroorzaken. Hierdoor zwellen de gaatjes op en raken verstopt met slijm. De pijn kan frontaal en in het gezicht zijn. Het is diep en kloppend. Het gezicht voelt zacht aan bij aanraking. Het wordt erger bij bukken of liggen. Het kan worden verward met oorpijn of tandpijn. Het gaat gepaard met verkoudheid en loopneus. Het kan ook koorts veroorzaken. Het wordt vaak verward met migraine.

Spanning Hoofdpijn:

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van primaire hoofdpijn. Het wordt stresshoofdpijn genoemd. Het zorgt voor druk in het hoofd, de voorkant van het gezicht en de achterkant. Het maakt de persoon af en toe gevoelig voor licht en geluid. Het leidt vaak tot slaapstoornissen. Het heeft drie soorten, namelijk zeldzame episodische spanningshoofdpijn, frequente episodische hoofdpijn en chronische hoofdpijn. Onregelmatige episodische hoofdpijn kan één keer per maand zijn. Frequente episodische hoofdpijn is hoofdpijn om de 2 tot 15 dagen. Het kan per uur. De pijn is hevig bij dit type, chronische spanningshoofdpijn om de 15 dagen. Het is aan beide kanten voelbaar. De hoofdhuid wordt zacht, ze pijnlijker.

soorten hoofdpijn en locaties

Spinale hoofdpijn:

Iedereen die een ruggenprik heeft gehad die een lumbaalpunctie is, ontwikkelt spinale hoofdpijn. Spinal tap omvat het verwijderen van spinale vloeistof voor elke test of procedure. Lumbale punctie is het injecteren van anesthesie voor het uitvoeren van een procedure. Epiduraal blok wordt in de wervelkolom gegeven tijdens de bevalling en de C-sectie. Na de procedure lekt de vloeistof van de wervelkolom naar buiten en veroorzaakt veranderingen in de vloeistofdruk. Deze verandering van druk resulteert in hoofdpijn. het gebeurt na 5 dagen van de procedure. De pijn is meer tijdens het zitten. Het is het beste om dergelijke procedures te vermijden. Ook mag u geen gewichten heffen en maximaal rusten om lekkage van ruggenmergvocht te voorkomen.

Inspanning Hoofdpijn:

Na een inspannende lichamelijke activiteit krijgt u soms hoofdpijn. Dit wordt inspanningshoofdpijn genoemd. het wordt meestal gezien bij jongere mensen onder de 50 jaar. Wanneer u zware lichaamsbeweging of activiteit doet, klopt uw ​​hart sneller om te zorgen voor een continue vraag naar zuurstof in het bloed. Deze verhoging van de bloeddruk is niet alleen van het lichaam, maar ook van de hersenen. Dit wordt veneuze druk genoemd. Meestal is deze hoofdpijn primair. Het eindigt met het einde van de oefening. Misschien wil je een sapje om de druk te normaliseren.

Hypertensie Hoofdpijn:

Hypertensie betekent verhoging van de bloeddruk. Dit is meestal te wijten aan familiegeschiedenis of stress. Deze veroorzaken bij sommige mensen hoofdpijn. Er is geen begeleiding om de symptomen te vinden. Gewoon een goede voeding en een gezonde levensstijl wordt geadviseerd aan het geduld.

Tumor Hoofdpijn:

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt hoofdpijn als gevolg van tumorleads tumorhoofdpijn genoemd. Tumor is een groep abnormale cellen die in de hersenmassa groeit. Als de tumor klein is, wordt er geen druk uitgeoefend op de hersenen. Naarmate het groeit, begint het druk toe te voegen. Dit begint pijn in het hoofd. Normaal gesproken is er duizeligheid, gebrek aan coördinatie en vermindering van het vermogen om te zien, horen en praten. U moet een arts raadplegen wanneer dergelijke symptomen beginnen toe te nemen.

Posttraumatische hoofdpijn:

Posttraumatische hoofdpijn is hoofdpijn na een ongeval of verwonding. Dit is voor een kortere duur. Het is ook niet meer dan een week. Normaal zou je een pijnstiller krijgen van de dokter.

Hoofdpijn is de meest vervelende ziekte. De baas zal het niet als excuus beschouwen. Maar laat je echt niet werken. Er zijn veel soorten hoofdpijn. Zeg de dokter gewoon de juiste symptomen en de locatie voor de juiste behandeling.