Ayurvedische medicijnen voor gewichtsverlies

Ben jij een van degenen die verschillende pogingen hebben gedaan om af te vallen, maar nog steeds geen resultaat hebben? Sport en eet je gezond en heb je nog geen goedkeuring gegeven? Dan moet je waarschijnlijk naar de dokter. Of als u door lichamelijke pijn geen enkele vorm van lichaamsbeweging kunt doen, moet u verschillende huismiddeltjes opzoeken om een ​​oplossing voor dit probleem te vinden. De beste en gezonde manier om thuis af te vallen, is door natuurlijke ayurvedische geneeskunde uit te proberen. Ayurveda is duizenden jaren geleden in India ontstaan ​​en is een integraal en zeer belangrijk onderdeel van haar cultuur. Omdat het zo natuurlijk is, zit het vol natuurlijke en goede eigenschappen. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een aantal items op een rij gezet die u kunt gebruiken om vet te verbranden en de stofwisseling te stimuleren. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en zijn gemakkelijk te vinden in de keuken of op de markt.

Detox-thee:

Om detox-thee te bereiden, moet je eerst 4 tot 5 kopjes heet kokend water nemen. Voeg er een halve theelepel komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad aan toe. Zeef alle zaadjes eruit nadat dit een tijdje gekookt heeft en giet het dan in een thermoskan. Minimaal drie tot vier keer per dag moet u dit drankje innemen. Als je de thee te sterk voor je vindt, kun je eenvoudig de hoeveelheid zaden verminderen. Dit zal je helpen om binnen een paar maanden af ​​te vallen.

Amalaki:

De volgende dikke vechter is de Triphala Treat. Het is een oud ayurvedisch medicijn dat is samengesteld uit gedroogde Indiase supervruchten die samenwerken. Amalaki staat bekend om het verwijderen van overtollige ontstekingen uit uw lichaam. Om het als ingrediënt te gebruiken, neem je een half kopje warm water en voeg je een halve eetlepel Triphala-poeder toe samen met wat biologisch lijnzaad. Als u wilt, kunt u Triphala-poeder en -tabletten ook online kopen. Ze zijn helemaal niet duur.

Eet de helft van je calorieën tijdens de lunch:

Een andere manier om wat gewicht te verliezen is door tijdens de lunch de helft van de calorieën te eten. Je typische maaltijd zou zoiets als warme havermout of cornflakes moeten zijn, samen met eiwitten. Neem voor de lunch kaas, eieren, vlees en dessert. Voor het avondeten moet je veel gekookte groenten en fruit eten. Dit zal je zeker helpen om binnen een zeer korte tijd gewicht te verliezen. Zorg er echter voor dat u geen bewerkte voedingsmiddelen consumeert.

Kerriepoederblender:

Voor de kerriepoeder blender heb je vijf eetlepels koriander- en fenegriekzaad, een groot laurierblad, wat komijnzaad, wat mosterdzaad en ook een kaneelstokje nodig. Je kunt ook vijf kruidnagels nemen. Maal ze samen en voeg wat kurkumapoeder toe. Dit is het soort kerriepoeder dat je moet gebruiken bij het bereiden van een maaltijd of curry. Het duurt maar een paar minuten om te maken en is absoluut een van de beste ayurvedische medicijnen voor gewichtsverlies.

De Ruwe Zijden Handschoen Massage:

De ruwe zijden handschoenmassage is een zeer goedkope thuisspabehandeling die u helpt vet te bestrijden. Het geeft energie en ontgift je lichaam. Het helpt je om in korte tijd veel gewicht te verliezen. De drie belangrijkste massagegebieden zijn armen, buik en benen. Je moet beginnen met de beweging met de klok mee op de buik en eindigen met de beweging tegen de klok in. Het laatste gebied moet de benen zijn. U moet opnieuw cirkelvormige bewegingen maken op de billen en heupen.

Zwarte peperpoeder, citroensap en honing:

Neem een ​​glas lauw water en voeg een eetlepel zwarte peperpoeder toe. Voeg ook vier eetlepels citroensap toe. Voeg nog een eetlepel honing toe. Meng dit goed en drink elke dag. Deze remedie zal je helpen om binnen een paar maanden aardig wat kilo’s kwijt te raken. Zorg ervoor dat het water dat u gebruikt warm is. Koud water verlaagt alleen je metabolisme.

Citroensap en honing:

Een andere geweldige ayurvedische remedie voor gewichtsverlies is het gebruik van de perfecte combinatie van citroensap en honing. U moet dit elke ochtend met een lege maag drinken. Probeer deze remedie een paar maanden voordat u de resultaten krijgt. Dit is een van de basisremedies die de Ayurveda voorstelt. Als dit u op geen enkele manier tevreden stelt, kunt u binnenkort naar de dokter gaan.

Kom kool:

De beste manier om in korte tijd veel gewicht te verliezen, is door elke dag een kom kool te eten. Het is effectief in het bestrijden van lichaamsvet en is een van de beste manieren om gewicht te verliezen. Je kunt het eten tijdens het avondeten in plaats van de maaltijd of zelfs ‘s avonds.

Kaneel:

Een geweldige Ayurvedische remedie voor gewichtsverlies is het gebruik van gember. Ze stimuleren je stofwisseling en reguleren ook je bloedsuikerspiegel. Om kaneel in je dagelijks leven te gebruiken, voeg je gewoon een beetje toe aan een kopje zwarte thee. Zorg ervoor dat er geen suiker in zit. Je cholesterolgehalte zal verbeteren en je zult een heel gezond en actief leven leiden met behulp van kaneel. Als je diabetes type 2 hebt of extreem zwaarlijvig bent, maak dan van kaneel een dagelijks onderdeel van je leven.

Paardebloemen:

Paardebloemen zitten boordevol voeding. Als je een trage spijsvertering hebt, dan is dit iets dat je zeker in je dieet kunt opnemen. Ze helpen je een gezond gewicht te behouden en ook wat kilo’s kwijt te raken. Omdat paardenbloemen vol vezels, vitamines en mineralen zitten, zijn ze wat je nodig hebt om je lever te reinigen en je cholesterol te verbeteren. Uw bloeddruk zal na verloop van tijd ook normaal worden als u volledig gebruik maakt van paardenbloemen.