Независимо от тяхната възраст и произход, глезените винаги са били любимите бижута на индийските жени. Сладкото дрънкане на глезените със сигурност ще стопи сърцето на всеки. Смята се също така за благоприятно подаряването на глезени на новородени и новобрачни булки. Глезените са също важни икони на индийската култура и въплъщават женственост и грация.

дизайн на глезени

С течение на времето дизайнът на глезените се трансформира, за да се погрижи за съвременното поколение. На пазара има много модерни дизайни, които са по -елегантни и подходящи за работещи жени. Въпреки това, традиционните дизайни на глезените не са загубили значението си и все още са неразделна част от повечето случаи.

Тенденции и различни видове колекции на глезените за жени:

На пазара има много видове дизайни на глезени и популярните сред тях включват:

1. Метални глезени:

Металните глезени за жени се предлагат в различни метали като сребро, жълто злато, бяло злато, немско сребро, никел, месинг и мед. Те обикновено са по -предпочитани поради тяхната здравина и дълъг живот. От обикновена метална гривна за глезена до изискан дизайн, металните глезени се предлагат в различни размери и форми, за да отговарят на всеки вкус. Металните глезени също се предлагат в украсено разнообразие, обсипано с камъни и пъстър емайл. Този сорт е много популярен сред индийските жени, които предпочитат да украсяват краката си с грандиозни аксесоари.

2. глезени с мъниста:

Ангелите с мъниста са предпочитани от жени, които обичат да играят с цветове. Мъниста се предлагат в различни цветове и могат да се смесват, за да съответстват на почти всеки тоалет. Ангелите с мъниста са много стилни и лесни за изработка. Човек може да намери мъниста в различни форми като сърце, тръби и звезди. Всичко, от което се нуждаете, е конец, няколко разноцветни мъниста и закопчалка, за да проектирате модерен глезен от мъниста. Тези сладки глезени са идеални за плажни дрехи, ежедневни и западни тоалети. Свържете ги с цветни джапанки или токчета с каишки и сте готови да откраднете шоуто.

3. Чехли от черупки:

Дизайните на Shell Anklet са най -новият стил в сегмента на глезените. Те идват в различни красиви черупки, нанизани заедно или дори в насипно състояние, висящи отстрани. Панталоните с черупки са много модерни и са чудесни за плажни партита. Можете обаче да ги носите и с ежедневни тоалети като къси панталони и поли, за да подчертаете краката си с някои фънки аксесоари. Пантетите с черупки се предлагат в редица дизайни, от обикновена гривна на глезена до тежък дизайн на бохо, съчетан с монети и мъниста. Панталоните от черупки също са чудесен начин да запазите спомените си от това перфектно пътуване до плажа.

4. Чаровни глезени:

Гримните гривни от глезени са предпочитани от жени, които обичат да носят елегантни, стилни и семпли бижута. Предлага се в различни метали, обикновено леки, с прикрепени към тях редица стилни прелести. Те са привлекателни и елегантни, с опция да изберете вашите късметчета, които да отидете с тях. От талисмани до сладки талисмани за късмет, глезените са много гъвкави и могат да бъдат проектирани по различни начини. Те са идеални за момичета от колежа и млади жени, които вярват в щипка късмет.

5. Гледани от рожден камък:

Ако сте човек, който вярва в силата на камъните за раждане, тогава тези глезени са за вас. В глезените на рождените камъни има вградени камъни за раждане и скъпоценни камъни като тюркоаз, котешко око и перли. Могат да се намерят и по -евтини версии на тези глезени като кристали, цирконий и др. Гледаните от камък за раждане са идеални за хора, които обичат да носят своите късметлии, не само на ръцете си, но и на краката си и ги украсяват едновременно. Тези глезени не само привличат силата на вашия роден камък, но също така правят готин аксесоар, за да парадират краката ви.

6. Ангели с букви:

Ако сте човек, който обича да се изразява творчески, тогава глезените с букви са идеални за вас. Ангелите с букви са персонализирани и ви позволяват да говорите през краката си. Обикновено са изработени от метал като сребро, жълто злато или розово злато и се предлагат в метална лента с имена или ръчно щамповани букви, нанизани заедно. Ангелите с букви правят перфектния подарък за любов, който винаги може да остане с тях, където и да отидат. Ангелите с писма обикновено идват в готови съобщения като „Любов“, „Мама“ и т.н., но при предварителна поръчка можете да ги персонализирате за конкретно име, съобщение или дизайн, уникален за вас.

Нека да разгледаме някои традиционни и нови модерни дизайни на бижута от глезена, популярни сред жените.

Най -новите дизайни на глезените:

Ето нашите топ 25 най -нови дизайни на глезени за момичета, както следва.

1. Класният глезен:

anklet-designs-classy-anklet

Това е невероятен елегантен дизайн на глезена за дами, изработен от месингов метал и е щампован с цветни кристални камъни. Той носи античен вид, а червеният и зелен флорален дизайн съвпадат с почти всеки индийски тоалет. Такива глезени се носят на традиционни функции на сари и lehengas, за да направят външния ви вид царствен.

2. Сребърни булчински глезени:

глезени-дизайни-сребърни-булчински глезени

Тежките сребърни глезени са задължителни за всяка булка в нейния специален ден. Гледаните са изработени от немско сребро, със скъпоценни камъни и диаманти, за да придадат прекрасен дизайн на глезена. Камъните могат да бъдат персонализирани, за да съответстват на тоалета на булката. Може да се добавят и няколко малки дрънкалки, за да стане по -изящно. Това е един от най -добрите дизайни на сребърни глезени.

3. Гледа от пера:

anklet-designs-feather-anklet

Прекрасен дизайн, който да облечете ежедневията, този черен каишка е подарен най -вече на някой много специален. Черният глезен изглежда деликатен като перо и към него има прикрепени различни кристални мъниста. Дизайнът може да бъде оцветен чрез смесване на многоцветни пера, мъниста и камъни на пазара и прикачване на сладки джингли към него.

4. Традиционен златен глезен:

anklet-designs-traditional-gold-anklet

Независимо от дизайна, глезените придават бляскав вид, когато са изработени от злато. Този традиционен дизайн на глезена е изработен от злато с няколко тона. Те се носят на традиционни и ежедневни тоалети. Някои булки, които искат да имат прост вид, също избират такъв дизайн за прости поводи.

5. Гледа на сини мъниста:

anklet-designs-blue-bead-anklet

Какво по -привлекателно от глезена с мъниста и златни висулки? Този красив глезен е направен от прекрасни мъниста със сини и златисти цветове. Кичурът е направен от мъниста и златна верижка с прекрасни висулки, висящи надолу. Придава перфектен плажен вид. Такива мъниста се използват и за направата на двойни струни на глезена и придаване на уникален вид. Това е един от популярните дизайни на глезените за тийнейджърки.

6. Античен перлен глезен:

anklet-designs-antique-перлена глезена

Този прекрасен дизайн на перлени глезени със сигурност ще грабне сърцето на любителите на антиката. Този последен дизайн на глезена придава страхотен външен вид, когато се носи с етническо облекло. Изработена е от морски перли с месингов метал и кристални камъни, осеяни в нея. Такива дизайни са силно поръчани от жени, които предпочитат кралски вид пред външния си вид. Такива дизайни се носят от Rajwadas и Rajputs, които искат да изглеждат грациозно.

7. Дизайн на Ajmeri Payal:

anklet-designs-ajmeri-payal-design

Те са за жени, които обичат да носят звънещ Payal, който издава силно дрънкане при носене! Древен дизайн на Ajmeri, направен от метал с много малки камбани, със сигурност ще привлече вниманието, когато ходите. Предимно такива глезени се носят в традиционни танци като Бхаратанатям, Кучипуди и Гарба.

8. Kholkhal глезени:

anklet-designs-kholkhal-anklets

Простият дизайн на глезените придава на краката ви античен вид. Този тип глезени са изработени от злато и са направени в кръгла форма. Към него няма добавени декоративни неща, но въпреки това изглежда изящно и уникално. Те са доста тежки, тъй като са изработени от злато и следователно може да не са за редовно носене. Те се носят особено от кастите Рабари, Марвади и Бхаруад в Гуджарат.

9. Фънки глезена:

anklet-designs-a-funky-anklet

Искате ли да носите нещо фънки? Ето един доста фънки дизайн, украсен с мъниста от любимия ви цвят в две нишки, обсипани с камъни. Тези модни глезени са известни с празничното облекло, особено на плажовете. Те са ярко оцветени и могат незабавно да трансформират дори най -скучния тоалет, за да изглеждате като дива.

10. Плетен глезен на пръстите на краката:

глезени-дизайни-плетени-пръстен-пръстен-глезена

Този чорап за плетене на една кука за момичета е лесен за приготвяне у дома. Добре е плетена с вълнени конци във флорален дизайн. Гривната на глезена има пръстен за пръсти, за да поддържа дизайна. За да допълнят красотата му, върху него са осеяни малки златни перли. Това придава зашеметяващ поглед на ежедневните, особено когато се носят с дълги поли на плажа.

11. Диамант и сърдечна глезена:

Браслет с диамант и сърце

Обичате ли да имате скъпоценни бижута в гардероба си? Ето съблазнителен дизайн на глезена, изработен от сплав и осеян с прекрасни диаманти. Сърцето и флоралният дизайн допълват красотата му. Това е подходящ подарък от любовник на любимите му жени. Сърцето очарова глезените с кадифени ленти придават невероятен вид на краката ви под вечерни рокли.

12. Обикновена глезена от пеперуда:

anklet-designs-simple-butterfly-anklet

Това е модерен глезен с семпъл и елегантен вид. Това е обикновен сребърен глезен с пеперуда, осеяна в края. Той също е свързан с тихи дрънкания, за да придаде модерен поглед на ежедневните.

13. Stark проектиран глезен:

anklet-designs-star-designed-глезен

Звездите винаги са били очарователни за момичета. Тогава защо не ги вкараш в любимите им бижута. Този прост верижен чорап е осеян със звезди, за да придаде очарователен вид на ежедневни като къси поли, къси рокли и др. Този дизайн е популярен избор от тийнейджъри и е подходящ за млади момичета и малки деца за сладък и сладък външен вид.

14. Сребърен занаятчийски дизайн на глезена:

anklet-designs-silver-artisan-anklet-design

Този вид красиви глезени е много популярен за малки пикници или партита. Извитите глезени са изработени от сребро. Този дизайн е поглед към луната и слънцето, танцуващи помежду си. Символизира любов, търпение и чувственост. Това парче също може да бъде подарено на любимия човек, за да увеличи дълбочината на силна връзка.

15. Гръбначна гривна с вълнообразен дизайн:

глезена-дизайни-вълнообразно-проектирани-глезена-гривна

Това е сладък дизайн, изработен от сребро. Той придава вълнообразен вид на зрителя, прикрепен с кристални камъни в бяло. Този дизайн е предпочитан на плажовете през лятото, за да се присъедини към вълните на плажа. Той може да бъде и страхотен подарък за най -добрия ви приятел, тъй като е и символ на истината и приятелството. Чарове като слънце, луна, пеперуди, сърца, делфини и т.н., могат да бъдат добавени, за да придадат привлекателен вид и смисъл.

16. Дизайн на пантофката на Shell:

anklet-designs-shell-anklet-design

Искате ли да придадете уникален морски или плажен вид? Ето една прекрасна гривна от глезени, която ви придава елегантен вид. Изработен е от легиран метал и раковини. За да добави към красотата си, глезена се опъва до пръста на крака, образувайки дизайн от пръстен. Черупката символизира чистотата, любовта, религията и т. Н. Носи се и под традиционни рокли като choli и lehengas.

17. Зашеметяваща гривна от глезена:

anklet-designs-sexy-anklet-гривна

Искате ли да играете с очите на момчетата? Опитайте този красив дизайн на глезена. Добавете няколко черни мъниста към малка тънка верижка и я носете върху черно облекло за хепънинг парти. Този невидим глезен със сигурност ще привлече погледите на няколко посетители наоколо. Можете също така да го направите у дома, като използвате цвета на мъниста, съответстващ на вашето облекло за вечерта.

18. Златен глезен с дизайн на морски кон:

anklet-designs-gold-anklet-with-sea-horse-design

Деликатен дизайн си струва да се носи върху чифт дънки и капри. Този дизайн със семпла златна верига е прикрепен с мъничък, но очарователен чар на морския кон. Този модел символизира женствеността при жена, която обича да си играе с красивите елементи на природата и морския живот. Те са предпочитани предимно от жени, които обичат семпъл, но изтънчен външен вид.

19. Индо западен дизайн на глезена:

anklet-designs-indo-western-anklet-design

Този дизайн на глезена е комбинация от индийския и западния дизайн на глезена. Този синтезиран глезен е направен от дебела верига и някои златни джингли, популярно известни като ghungroo. За да му придадете нов облик, можете да добавите малки дрънкалки или малки фигури. Такива глезени се носят за редовна употреба и са най -подходящи за сандали на висок ток и етнически облекла няколко пъти.

20. Стъклен глезен:

anklet-designs-string-anklet

Омръзна ли ви да носите златни и сребърни глезени? Ето нов ръчно изработен дизайн на глезена. Изработена е от прости струни и подходящи мъниста. Най -хубавото е, че можете да изберете цвета на връвта и мъниста, които да отговарят най -добре на вашето облекло. Те ви дават различен поглед върху ежедневията за партита или редовна употреба. Може лесно да се направи у дома с разнообразни елементи и дизайн по ваше желание.

21. Многослоен дизайн на глезена:

anklet-designs-sloyered-anklet-design

Този дизайн на глезена ви дава смел и зашеметяващ вид. Можете да носите този дизайн като единична пая или на двата крака наведнъж. Изработен е от три различни глезена, които са ръчно изработени. Единият дава традиционен вид, а останалите двама получават фънки вид. Най -добре подхожда на ежедневните или може да се носи с парти облекло. Такива многослойни глезени също придават смел поглед на високите токчета, понякога теглени до началото на петата.

22. Дизайнът на глезена с цип:

anklet-designs-цип-глезен-дизайн

Мислите ли за нещо различно, което да привлече погледите? Ето един уникален дизайн за глезени. Този дизайн създава илюзия, че кожата ви е с цип с верига, която се държи полуотворена. Дизайнът е направен от бронзова верига и е добавен чар, за да му придаде оживен вид. Такива дизайни са атрактивни за редовна употреба или на ежедневни за фънки вид.

23. Бебешки флорален дизайн на глезена:

anklet-designs-baby-floral-anklet-design

Какво по -сладко от едно малко дете, носещо модерна верига за глезена? Този красив бебешки глезен е направен от проста верига, обсипана с розови корали и сладководни розови мъниста. Той придава сладък вид на малки и деликатни крачета, които тепърва правят първите си стъпки. Такива глезени също са подарени на бъдещите майки на бебешки душ или подарени при раждането им.

24. Polki Anklet Design:

anklet-designs-polki-anklet-design

Дизайнът Polki трябва да спечели популярност в света на бижутата. Дизайнът е комбинация от златни и Polki диаманти с кристални мъниста. Прекрасна комбинация от червено и зелено му придава универсален дизайн, който може да работи с всяко традиционно облекло като гагра, сари или дори чуридар. Дизайнът обхваща голяма част от краката, правейки ги да изглеждат пълни и великолепни. Те се носят предимно за брак, сангет и други традиционни поводи.

25. Сребърен и кристален калкан:

anklet-designs-сребро-и-кристал-камък-глезена

Този дизайн на глезена за момичета е много търсен заради невероятния си и шикозен вид. Това е комбинация от сребърен дизайн и многоцветни кристални камъни, осеяни в него. Такива глезени са силно забелязани, носени от професионални танцьори на Bharatanatyam и Kuchipudi. Те придават сияен вид на краката и са подходящи за повечето традиционни тоалети. Те се предлагат в различни цветни камъни, за да съответстват на повечето тоалети.

Следващия път, когато сте на лов, за да подчертаете краката си, не забравяйте да опитате тези готини, модерни дизайни. В края на краищата те казват, че красотата на краката ви отразява цялата ви личност. Така че продължете напред и направете изявление за стил с тези дизайни. Можете също така да направите една крачка напред и да създадете някои уникални и лични дизайни за вас. Застанете гордо на тези два красиви крака, хвалете се с любимите си дизайни, които отразяват вашия дух и личност.