Elke vrouw wil een stralende huidskleur. Tegenwoordig zijn er tonnen producten op de markt die zich daar vooral op richten. U kunt ook verschillende producten met natuurlijke ingrediënten krijgen. Deze beweren een doffe teint op te fleuren. Er zijn verschillende soorten gezichtsreinigers die zeggen dat ze het oppervlak van binnenuit reinigen en alle onzuiverheden verwijderen. Ze zeggen dat ze leven geven aan een dof uitziend gezicht en tegelijkertijd met regelmatig gebruik hebben we de neiging om een ​​helderdere en frissere teint te krijgen. Sommige producten beweren ook dat ze natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals sheaboter en jojoba-olie.

Sommigen zeggen dat ze het gezicht kunnen verjongen en dat ze aloë vera-gel bevatten. Er zijn ook andere producten die helpen om de toon helderder te maken. Sommige maskers zijn er speciaal om de dode en rottende afzettingen bij de wortels van de huidhaarzakjes weg te nemen, die de neiging hebben om zwart-witte hoofden te veroorzaken. Je kunt ook verschillende soorten crèmes en andere lotions proberen die er zijn en die zeggen dat ze de teint kunnen verbeteren.

Tips om thuis een stralende huid te krijgen

Er zijn echter verschillende andere manieren en stappen die een persoon moet volgen en onderhouden om een ​​mooiere huid te krijgen. Deze beginnen met het verwijderen van de dode en rottende cellen van de bovenste laag en vervolgens met het hydrateren en versterken van de weefsels. Hiervoor kunt u bij een plaatselijke salon zowel producten kopen als gezichtsbehandelingen nemen. Je kunt het oppervlak ook masseren om de bloedcirculatie te verbeteren en het zal er eerlijker uitzien. Er zijn ook enkele serums op de markt die het minder slap en steviger kunnen maken. Als het steviger is, ziet het er niet ouder uit.

Daarom zal het er helderder uitzien dan voorheen. Gezichtsmaskers zijn een andere manier om de teint te verbeteren. Deze kun je bij verschillende beautymerken kopen of zelf iets maken en toepassen. Een vers fruitmasker kan je gezicht een antioxidant boost geven. Het kan het ook rustiger maken. Het helpt om het te ontspannen en de stress of saaiheid neemt geleidelijk af bij regelmatig gebruik. Er zijn ook ooglapjes die thuis gemaakt kunnen worden. Alleen de huid rond verschillende delen hoeft niet schoon te worden, je moet ook het gebied rond de ogen dof maken. Daarvoor kunnen oogmaskers en andere vormen van ooglapjes worden gebruikt die de wallen verzachten en de toon lichter maken.

Hoe maak je een eerlijke en stralende huid:

Laten we de 25 verschillende methoden, voorzorgsmaatregelen en tips bekijken die u kunt volgen om u een lichte huid en een stralende huid te geven. Deze moeten dienovereenkomstig worden gevolgd en indien nodig dient u het deskundig advies van een dermatoloog in te winnen.

1. Schrobben:

Hoe maak je een eerlijke en stralende huid:

Dit is een zeer belangrijke stap op weg naar een relatief eerlijkere toon. Je moet elke dag de dode en rottende cellen verwijderen. Oppervlaktecellen sterven af ​​en worden elke dag opnieuw gemaakt. Dus de dode cellen moeten worden verwijderd, zodat de nieuwe goed kunnen blijven zitten. Dus sinds de afgelopen jaren hebben mensen de voordelen van schrobben ingezien. Daarom kunt u zien dat er verschillende soorten producten op de markt verkrijgbaar zijn die goed zijn voor schrobdoeleinden. Duizenden merken verkopen scrubs.

Er zijn verschillende vormen en vaak loop je tegen het probleem aan welke je eigenlijk moet kopen. Sterker nog, het is best een lastige keuze als je een gecombineerde of gevoelige huid hebt. Sommige scrubs kunnen grote korrels bevatten, terwijl de andere kleine korrels kunnen bevatten. Het hangt af van wat voor soort epidermale lagen je hebt dat je de juiste soort korrels voor jezelf kiest. Als je een gevoelig oppervlak hebt, is het beter om te investeren in iets met lichte korrels en als je een slappe opperhuid hebt of overmatige afzetting van dode cellen, dan moet je investeren in iets dat relatief dikkere korrels heeft..

2. Reiniging kan uw huid doen gloeien:

Reiniging kan uw huid laten stralen

Dit is een zeer belangrijke stap in de dagelijkse schoonheidsroutine. Als je je poriën niet reinigt, blijven de dode cellen daar en zien ze er dof uit. Dit leidt ook tot verstopte poriën met olie- en talgafscheidingen in de poriën van de epidermale laag. Hierdoor wordt de ademhaling door de laag verstopt en zien we er daardoor dof uit. Dit kan ook overmatige vettigheid van het bovenoppervlak veroorzaken. Daarom moet een persoon het gezicht minstens 3 tot 4 of meer keer per dag wassen, afhankelijk van de vettigheid van het oppervlak en ook van de tijd dat de persoon buitenshuis blijft. Hoe meer je buiten in het stof en de vervuiling blijft, hoe meer je nodig hebt om de poriën schoon te houden.

3. Afschilfering:

Afschilfering is een zeer belangrijke routine voor een lichte en stralende huid. Een goede scrub helpt bij het verwijderen van de bovenste laag van de huid die uit de dode cellen bestaat. Het verwijderen van deze dode huidlaag stimuleert de vorming van nieuwe en gezondere cellen. Bovendien helpt exfoliëren ook de bloedcirculatie in het lichaam en verlicht het ook de huidtextuur. Wat resulteert in een gladde, zachte en jonger uitziende huid?.

4. Toning Geef een stralende huid:

Toning Geef een stralende huid

Dit is een ander belangrijk ding dat de huid steviger maakt. Dit helpt om het langer eerlijk en helderder te houden. Je kunt wat zelfgemaakte toners voor ons maken als de beschikbare toners op de markt niet bij ons passen. Je kunt wat essentiële oliën kopen en thuis toners maken. Een vers geperst sap van een tomaat kan een goede toner zijn. Dit heeft ook milde blekende eigenschappen en kan je eerlijker maken. Je kunt hetzelfde doen met komkommersap. Hetzelfde kan worden gedaan met citroensap, mits het wordt gemengd met water.

Je kunt ook gember en thee in een pot laten trekken en deze vervolgens zeven. Je kunt dit in de koelkast bewaren en vervolgens gebruiken met een watje. Vergelijkbare toners kunnen rozenwater, kamillethee en zelfs een ijsblokje zijn. Als je van buiten komt en je wilt iets verfrissends voor het gezicht, dan kun je er wat ijsblokjes op gebruiken.

5. Hydraterende:

Huidverzorgingstips - hydrateer je huid

Dit is een zeer belangrijke stap die nodig is om te voorkomen dat het gezicht dof wordt. U kunt verschillende crèmes en lotions aanbrengen die op de markt verkrijgbaar zijn en bij u passen. Tegelijkertijd zijn er verschillende huismiddeltjes die kunnen worden gebruikt, zoals melk of karnemelk, wat helpt bij hydratatie. Je kunt ook aloë-vera-gel gebruiken om droge epidermale lagen te hydrateren.

6. Zorgen voor gezwollen ogen:

Gezwollen ogen stralende huid

Dit is een ander belangrijk onderdeel om de hele oppervlaktetint er uniform en in één kleur uit te laten zien. Je kunt koude, doordrenkte theezakjes gebruiken en je kunt ook koude plakjes komkommer voor de ogen gebruiken om wallen te verwijderen. Dit verzacht ook het gedeelte rond de ogen en helpt de kleurtint te normaliseren. Op dezelfde manier kun je ook aardappelschijfjes gebruiken. Het masseren van amandelolie of olijfolie rond de ogen kan ook helpen om een ​​helderdere teint te krijgen.

7. Packs die kunnen worden gebruikt om Glow Skin te krijgen:

Packs die kunnen worden gebruikt om een ​​glow skin te krijgen

U kunt gezichtspakkingen gebruiken om de teint helderder te maken. Er zijn verschillende soorten gezichtsmaskers die gemakkelijk op de markt verkrijgbaar zijn. Sommige verpakkingen zijn ook gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Als je genoeg tijd hebt, kun je thuis pakjes maken met natuurlijke ingrediënten. De meeste ingrediënten komen uit je aanrecht en je kunt een paar verse producten van de markt zelf halen. Hieronder staan ​​een paar methoden die handig kunnen zijn om thuis een pakket te maken.

A. Multani Mitti-pakket:

Multani Mitti gezichtsmaskers

Dit is een natuurlijke aardse bodem die gewoonlijk op de markt verkrijgbaar is, vermengd met andere droge kruiden of andere ingrediënten om het voor de opperhuid comfortabeler te maken om te dragen. Je kunt een pasta maken door 2 of 4 theelepels hiervan te mengen met elk ander verdunningsmiddel zoals melk of rozenwater. Je kunt ook gewoon water gebruiken en hier een pakje van maken. Het wordt op uw gezicht geplaatst en ten minste 20 minuten laten zitten of totdat het droogt en barst. Was af met gewoon water en toon het oppervlak met een toner. Het kan bij regelmatig gebruik je een eerlijkere toon geven.

B. Besan- of grammeel:

Besan of grammeel

Dit is een populaire remedie om ons eerlijker te maken. Dit is door de generaties heen in miljoenen huishoudens gebruikt. Het heeft een eeuwenoude geschiedenis om dit te doen en het is ook heel nuttig, op voorwaarde dat dit bij ons past. Soms werken natuurlijke ingrediënten niet op alle soorten epidermale cellen. Het kan huiduitslag veroorzaken en kan irritatie of jeukende oppervlakte veroorzaken. U moet weten welke geschikt is voor uw huid. Denk er daarom bij het gebruik van besan aan om het te mengen met een verdunningsmiddel dat geschikt is voor ons. Als je een droog oppervlak hebt, kun je besan mengen met melk of karnemelk.

Als je een extreem droog oppervlak hebt, kun je pure boter gebruiken om de besan te mengen. Voor andere tijden kunt u elke essentiële olie gebruiken, zoals amandelolie of kokosolie. Dit is voor degenen met een extreem droog en gebarsten bovenoppervlak. Dit kan ook in de winter gebeuren. Voor degenen die een gecombineerd oppervlak hebben, kunnen ze iets proberen als rozenwater of aloë-vera-gel. Deze gels zijn verkrijgbaar in de winkels of je kunt het van de planten gebruiken als je deze planten in huis hebt. Sommige goede merken bieden goof aloë-vera-gels, maar andere bieden u meer chemicaliën voor een hogere prijs en minder van het echte ingrediënt. Voor degenen die een gevoelige laag hebben, zou gewoon eenvoudig water de juiste moeten zijn.

C. Acne-pakketten:

Juiste gezicht wassen

Soms kan men een vlekkerige teint krijgen door littekens die zijn achtergelaten door acne of puistjes. Voor die mensen kun je proberen iets zelfgemaakts te gebruiken met besan en kurkuma. Kurkuma is een uitstekende antibacteriële en ontstekingsremmer, het zal de huiduitslag verzachten en ook de teint opfleuren, samen met besan werkt het er goed aan. Je kunt ook iets gebruiken dat is gemaakt met multani mitti en waarin droog knoflookpoeder zit. Knoflook helpt om acne te genezen, hoewel je het misschien niet door de geur kunt gebruiken. Er zijn verschillende andere kant-en-klare pakketten die u kunt gebruiken voor het stralende gezicht en de huid.

D. Bleekmiddelpakketten:

spa gezichtsmaskers

Als je de opperhuid wilt bleken om er mooier uit te zien, dan kun je citroensap proberen. In plaats van bleekmiddelen op de markt, werkt citroensap diep in de epidermale laag en maakt het dan eerlijker. Hetzelfde met een mildere werking is dat van tomatensap. Je kunt dit sap ook op het gezicht aanbrengen. Als citroensap de neiging heeft om het oppervlak te verbranden, kunt u overschakelen naar het aanbrengen van tomatensap of zelfs aardappelsap om te zien of er enig verschil is. Bij regelmatig gebruik zou het oppervlak helderder moeten worden.

8. Zonnebrandcrème aanbrengen:

bruin - zonnebrandcrème

Om de teint te behouden en van een normale bruine kleur af te komen, moet men altijd elke dag zonnebrandcrème aanbrengen voordat u de zon in gaat. Dit is een heel belangrijk onderdeel van de reguliere schoonheidsroutine die de meesten van ons over het hoofd zien. Het resultaat is een gebruinde teint die alleen tijdens klinische sessies beter kan worden.

9. Regelmatige gezichtsbehandelingen laten de huid gloeien:

Regelmatige gezichtsbehandelingen voor een stralende huid

Maandelijkse gezichtsbehandelingen kunnen u helpen de stevigheid van de huid te behouden. Het helpt ook om dode cellen en een gebruinde toon te verwijderen. Dit helpt ook bij het opruimen van witte koppen en zwarte koppen. Een ander ding dat belangrijk is, is dat gezichtsbehandelingen volgens ons van verschillende soorten kunnen zijn. Als je verouderende cellen hebt die verjonging nodig hebben, dan zijn gouden gezichtsbehandelingen beter. Jongere mensen hebben gezichtsbehandelingen met fruit of zilver nodig.

10. Gezonde voeding en voldoende water drinken:

Het kan niet over het hoofd worden gezien dat een gezond voedingspatroon altijd effect heeft op hoe je eruit ziet. Als uw dieet alleen maar junkfood en vettig voedsel is, krijgt u puistjes, huiduitslag of overmatige vettigheid. Al deze zullen bijdragen aan het dof en vetter maken van uw teint.

Gezonde voeding en voldoende water drinken

Het is dus belangrijk om een ​​uitgebalanceerd dieet te hebben dat bestaat uit vitamines, eiwitten, bladgroenten, zuivelproducten, vis, fruit en ook de sporenelementen. Deze samen zorgen ervoor dat je er van binnen beter uitziet. Het drinken van voldoende water van minimaal 8 tot 10 glazen is een zeer belangrijke stap om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Alleen een uitgebalanceerd dieet is niet genoeg voor een goede metabolische activiteit als je lichaam de gifstoffen vasthoudt. Dus meer water drinken, maar niet overmatig, zal je helpen een zware huid te krijgen.

11. Verwijder altijd je make-up:

Verwijder altijd je make-up

Hoewel het gebruik van make-up en andere cosmetische producten de glans op uw huid verbetert, is het des te belangrijker om uw huid te verwijderen van alle sporen van make-up voordat u naar bed gaat. Wanneer je met make-up slaapt, raken de poriën in je huid verstopt, wat resulteert in acne en puistjes. Dus hoe moe je ook bent, maak de make-up altijd schoon met een reinigingsmiddel. Het is aan te raden om hiervoor een alcoholvrije reiniger van goede kwaliteit te gebruiken. Rozenwater kan ook achteraf als toner worden gebruikt.

12. Gooi oude cosmetische producten weg:

Naast het volgen van een regelmatig huidverzorgingsregime, is het net zo essentieel om huidverzorgingsproducten van goede kwaliteit te gebruiken. Vermijd het gebruik van gezichtscrèmes, cosmetische producten en andere ontlasting die erg oud is of verlopen is. Controleer altijd de houdbaarheidsdatum voordat u huidverzorgingsproducten koopt. Controleer uw producten regelmatig en gooi ze weg nadat de op het etiket vermelde datum is verstreken. Het is ook belangrijk dat u uw persoonlijke huidverzorgingsproducten en cosmetica niet deelt, omdat deze deze kunnen besmetten en ongeschikt voor gebruik kunnen maken..

13. Zorg voor voldoende slaap:

voldoende slaap

Een goede nachtrust is een beproefd antwoord voor het krijgen van een mooie en stralende huid. Je hebt vast altijd van je tantes en oma’s gehoord dat een goede nachtrust het magische middel is om een ​​gezonde huid en lichaam te krijgen. Dit blijft waar tot op heden. Terwijl je slaapt, krijgt het lichaam de tijd om de beschadigde cellen te herstellen en de oude te regenereren. Om een ​​stralende huid te krijgen, moet je dus minimaal 8 uur per dag slapen. Een goede nachtrust zorgt er ook voor dat je je verfrist en energiek voelt.

14. Mijd slechte gewoonten:

Niet roken

Een gezonde levensstijl is absoluut noodzakelijk voor een jonger uitziende en vlekkeloze huid. Als iemand je vraagt ​​hoe je de huid kunt laten stralen, is het antwoord heel eenvoudig. Vermijd slechte gewoonten en verslaving en je krijgt de stralende huid die je altijd al wilde hebben. Gebleken is dat het roken van tabak (zowel actief als passief); het drinken van alcohol en het gebruik van drugs kan ernstige schade aan uw huid veroorzaken. De rook van de tabak trekt je bloedvaten samen, waardoor de huid belangrijke voedingsstoffen ontneemt. Deze ongezonde gewoonten zijn ook de boosdoeners achter het verschijnen van rimpels, fijne lijntjes en vroege tekenen van veroudering.

15. Regelmatig sporten:

Regelmatig sporten

Regelmatige lichaamsbeweging beantwoordt ook uw vraag hoe u uw huid kunt laten stralen. Hoewel bekend is dat sporten goed is voor de lichamelijke gezondheid van het lichaam, kan het je er ook mooi uit laten zien. Tijdens het sporten krijgt het lichaam voldoende zuurstof binnen, wat op zijn beurt de ontwikkeling van vrije radicalen bestrijdt, die op hun beurt voortijdige veroudering veroorzaken en de huid er doffer uit laten zien. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sporten, zoals wandelen, yoga, joggen, fietsen, boksen of zelfs dansen. Door te zweten verbrandt je lichaam extra calorieën en krijg je een gezonde gloed op je huid.

16. Besteed aandacht aan speciale gebieden:

Er zijn speciale gebieden in ons lichaam zoals handen en nek die vroeg beginnen te verouderen in vergelijking met andere delen. Daarom is het belangrijk om ze extra goed te verzorgen. De huid rond uw handen en nek wordt met het ouder worden geleidelijk losser. Als je een stralende huid wilt krijgen, gebruik dan huismiddeltjes zoals het aanbrengen van gekookte theezakjes of het gebruik van komkommer of rauw aardappelsap om de huid rond deze gebieden strakker te maken. Onthoud dat het belangrijk is om er van top tot teen mooi uit te zien.

17. Huidhydratatie:

Je huid is erg kwetsbaar en moet gehydrateerd worden gehouden. Het is belangrijk om het lichaam van binnen en van buiten te hydrateren. Huidhydratatie houdt in dat de huid twee keer per dag met water wordt gereinigd om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Door de huid vrij te houden van vuil, helpen de natuurlijke oliën om uw huid een onberispelijke glans te geven. U mag alleen koud water gebruiken om uw huid te reinigen, aangezien het gebruik van warm water de poriën van de huid opent, waardoor vuil en bacteriën erin kunnen komen.

18. Zorg voor puistjes:

Zorg voor puistjes

Een goede verzorging van acne en puistjes is het meest noodzakelijk voor een stralende en lichte huid. Vaker is onze meest voorkomende reactie op puistjes om het gewoon te laten knappen om er vanaf te komen. Knallen leidt echter tot ontstekingen, waardoor de huid rood wordt en een litteken achterblijft. Bovendien dringt het geïnfecteerde materiaal verder in de huid, wat resulteert in meer uitbarstingen van puistjes.

19. Ontgifting:

Na verloop van tijd verzamelt ons lichaam gifstoffen en andere afvalstoffen die moeten worden weggegooid voor een algehele goede gezondheid en een helderder uitziende huid. Dit gebeurt door middel van ontgifting. Acnes en puistjes zijn meestal het gevolg van ophoping van dergelijke toxines. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een natuurlijk ontgiftingsprogramma, zoals een 30 dagen detoxdieet bestaande uit groenten en fruit. Een detoxdieet met fruit en groenten zit boordevol huidbesparende voedingsstoffen. Je moet ook veel zoute snacks, alcohol en suiker schrappen. Deze programma’s helpen het lichaam te reinigen en verbeteren niet alleen de werking van de nieren, de dikke darm en de lever. Het drinken van een glas lauw water helpt ook om het lichaam te ontgiften.

20. Dagelijkse dosis vitamine C:

Vitamine C is ook een belangrijke voedingsstof die uitstekende eigenschappen heeft om de huid te voeden. Een goede dosis vitamine C zal de teint van uw huid verbeteren en de eerste tekenen van veroudering tegengaan. Sommige voedingsmiddelen die een uitstekende bron van vitamine C zijn, zijn broccoli, citrusvruchten, zwarte bessen, druiven, guave, zoete aardappelen, papaja en aardbeien. Regelmatige consumptie van vitamine C bevordert de aanmaak van collageen en verbetert het natuurlijke vermogen van de huid om te beschermen tegen schadelijke effecten van UV-stralen.

21. Gebruik veel natuurlijke huidverzorgingsproducten:

Terwijl de markten tegenwoordig worden overspoeld met tal van huidverzorgingsproducten, die allemaal beweren de beste te zijn, is het het veiligst om vast te houden aan natuurlijke producten die u gemakkelijk in uw keukenplanken zult vinden. Sommige van deze natuurlijke en toch wonderlijke producten voor je huid zijn honing, kurkuma, citroen, bakpoeder en komkommer om er maar een paar te noemen. Honing is een natuurlijke vochtinbrengende crème, kurkuma heeft uitstekende antiseptische eigenschappen en citroen heeft herstellende bleekeigenschappen, terwijl zuiveringszout helpt bij het handhaven van de pH-balans van uw huid. Deze natuurlijke producten zijn vrij van enige vorm van chemicaliën en regelmatig gebruik zal je een eerlijke en stralende huid geven.

22. Houdt handen weg van uw gezicht:

Dit lijkt misschien onbeduidend, maar grote uitbraken op uw gezicht kunnen het gevolg zijn van besmette handen. Vaker worden onze handen snel vuil, bewust of onbewust. De bacteriën van elk geïnfecteerd oppervlak kunnen gemakkelijk tussen uw vingers op de loer liggen en leiden tot verschillende huidproblemen. Als je de gewoonte hebt om constant je gezicht met je handen te poetsen, denk er dan beter over na. Je handen eraf houden is een eenvoudige manier om een ​​stralende en vlekkeloze huid te krijgen.

23. Bezoek van tijd tot tijd een dermatoloog:

Ja, zo simpel is dat. Een regelmatig bezoek aan uw dermatoloog kan u ook helpen om een ​​mooie en stralende huid te krijgen. De huidverzorgingsspecialist onderzoekt uw huid zorgvuldig en stelt ook vast of u uw huid op de juiste manier verzorgt. Een dermatoloog kan al uw verkeerde opvattingen over de basisverzorgingsroutine gemakkelijk uitsluiten. Dus, als het erg lang geleden is dat je een dermatoloog hebt bezocht, maak dan je afspraak zonder verder uitstel.

24. Houd je dekens schoon:

Hoewel het misschien onbeduidend lijkt, is het belangrijk om je beddengoed en kussenslopen schoon te houden. Vuile deksels worden een gemakkelijke kiemgrond voor bacteriën. Deze bacteriegroei kan dan puistjes in je huid veroorzaken en al je inspanningen om een ​​stralende huid te krijgen in gevaar brengen. Maak er daarom een ​​gewoonte van om je beddengoed een keer per week schoon te maken.

25. Zeg vaarwel tegen stress:

Stress is niet alleen een oorzaak van veel van de ziekten; het kan je huid ook dof en levenloos maken. Tijdens de toestand van stress produceert het lichaam hormonen die leiden tot extreme olieproductie in het lichaam, waardoor whiteheads ontstaan. Als u zich te gestrest voelt, neem dan een warm bad of slaap kort. Af en toe genieten van spa’s helpt ook om de spieren en het lichaam in het algemeen te ontspannen. Dit zal je helpen om overtollige olie kwijt te raken en je jeugdigheid te herstellen.

Door deze eenvoudige maar eenvoudige middelen te volgen, zult u uw droom waarmaken om jong te blijven en te pronken met een smetteloze, stralende huid. U zult de verandering in uw teint en textuur opmerken als nooit tevoren. Blijf voor altijd jong en gelukkig!