Het GM-dieetplan is een van ‘s werelds meest populaire dieetprogramma’s. Dit dieet is oorspronkelijk ontwikkeld voor de medewerkers van de firma GM Motors om gezondheid en schoon eten aan te moedigen. Het programma beweert resultaten te laten zien in slechts 1 week, met een verlies van tien tot twaalf pond. Hoewel veel mensen alleen over de voordelen ervan praten, is het GM-dieet Bijwerkingen een must om te weten. Zoals bij elk crashdieet, heeft het GM-dieet zijn eigen gezondheidsrisico’s. In dit artikel zullen we het gevaarlijke van dit programma in detail bespreken.

Gm Dieet bijwerkingen

Bijwerkingen van het GM-dieetplan:

Hoewel het Gm-dieetschema over de hele wereld populair is, zijn er nog steeds enkele vragen over de werkelijke effectiviteit van het dieet. Hieronder vindt u enkele van de ernstige bijwerkingen van het General Motors-dieet:

1. Plotselinge zwakte in spieren:

U kunt plotselinge spierzwakte voelen, omdat de spierweefsels tijdens de eerste paar dagen van het dieetprogramma onvoldoende eiwit krijgen. Als uw lichaam echter eenmaal gewend is aan de voedingsstoffen die door het dieet worden geleverd, kunt u deze aandoening reguleren.

2. Malaise en hoofdpijn:

Tijdens de eerste dag van het dieetprogramma kunnen sommige mensen malaise en hoofdpijn ervaren. Dit komt omdat het lichaam tijd nodig heeft om te wennen aan de effecten van het dieet. Eigenlijk is dit effect een beetje psychosomatisch, omdat het lichaam hunkert naar verrukkelijke gerechten en zich daarvan moet onthouden om de voedingsdoelen te bereiken.

3. Uitdroging en onophoudelijke dorst:

Tijdens het volgen van het dieetprogramma kan uw lichaam onophoudelijke dorst voelen. Omdat het meeste lichaamsvocht wordt gebruikt voor het verbeteren van het stofwisselingsproces, kun je last krijgen van uitdroging. Om deze situatie te voorkomen, moet u meer water drinken en een verjongd gevoel ervaren.

4. Droge huid:

Terwijl u op dieet bent, kunt u na twee of drie dagen merken dat uw huid droog is geworden. Dit komt omdat het lichaam een ​​grote hoeveelheid water verbruikt om het stofwisselingsproces te bevorderen. Je moet dus veel water innemen en voorkomen dat je huid droog wordt.

5. Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen:

Zwangere vrouwen wordt geadviseerd om een ​​uitgebalanceerd dieet te volgen, dat bestaat uit alle voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, eiwitten, ijzer, vitamines en mineralen. Het GM-dieetplan dwingt een koolhydraatarm dieet af, wat de vrouwen tijdens haar zwangerschap kan verzwakken en ook de gezondheid van de baby kan beïnvloeden. Dit is waarom je geen crashdieet moet proberen, ook niet het GM-dieet.

6. Vertraagt ​​het metabolisme:

Zodra het genetisch gemodificeerde dieet voorbij is, hebben veel mensen een verminderd hongerniveau en een verzwakt metabolisme ervaren. Door een slechte spijsvertering kunt u last krijgen van constipatie, gewichtstoename en lethargie. Dit is de reden waarom het GM-dieet wordt behandeld als een programma voor gewichtsverlies op korte termijn.

7. Eentonig:

Stel je voor dat je 7 dagen lang elke dag hetzelfde voedsel eet! Mensen die niet gewend zijn om fruit en groenten te eten, zullen dit dieet waarschijnlijk saai en eentonig vinden. Vooral het bananen- en melkdieet op de 4e dag kan de interesse van veel mensen verzwakken, die er uiteindelijk mee stoppen.

8. Leidt tot snel gewichtsverlies:

GM-dieet is een programma voor direct gewichtsverlies, waarmee u in slechts een week een flink aantal kilo’s kwijt kunt raken. Deze plotselinge verandering in je lichaam is niet goed, vooral niet voor je hart. Hierdoor kunt u evenwichtsproblemen, striae en algeheel lichamelijk ongemak ervaren.

9. Rigide dieet:

Het oorspronkelijke GM-dieet is een rigide dieet dat de gebruikers dwingt om het vaste menu te volgen. Mensen die tot de dag ervoor gedijden op rijk voedsel, vonden deze starheid behoorlijk uitdagend en traumatisch. Dit is de reden waarom de Indiase versie van het genetisch gemodificeerde dieet een ontspannen menu biedt dat past bij de lokale smaak en het interessant maakt.

10. Geen oefening inbegrepen:

Als je dacht dat het de manier is om af te vallen, dan heb je het mis. De ideale manier om dit te doen is met een gezonde combinatie van caloriearm dieet en lichaamsbeweging. Hoewel het originele GM-dieetplan geen trainingsplan aanbeveelt, suggereren de gewijzigde versies wel enkele yoga- en lichte oefeningen.

11. Haarverlies door gebrek aan voeding:

De sterkte van je haar hangt af van de voedingsstoffen zoals foliumzuur, ijzer, eiwit enz. die ontbreken in het genetisch gemodificeerde dieet. Hoewel het menu meer vezels bevat, doet het concessies aan veel belangrijke vitamines en mineralen. Dit is de reden waarom mensen met een lichte haaruitval na dit programma last kunnen krijgen van haarverlies door bosjes.

Dat zijn enkele van de belangrijkste bijwerkingen van het dieet van GM-motoren. Helaas lezen veel mensen alleen de positieve aspecten van dit programma, zonder rekening te houden met de minpunten. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid en tot veel aandoeningen leiden, soms onomkeerbaar. Het analyseren van uw huidige gezondheidsstatus, leeftijd en andere factoren is een must voordat u aan een crashdieet begint, inclusief het GM-dieet