Планът за GM диета или Общият план за двигателна диета е 7-дневна диетична програма. Той се фокусира върху здравословното и чисто хранене, за да позволи естествена загуба на тегло. За разлика от другите програми, които включват много месо или чист глад, вегетарианският план на GM диетата може да ги балансира и двете. Той предписва щедра порция пресни плодове, зеленчуци, кафяв ориз и други здравословни варианти, за да предложи голямо разнообразие от възможности за вегетарианци. Всъщност това е наслада на любителите на зеленчуци, като всеки ден се фокусира върху различни храни от вегетарианския план за хранене. В тази статия ще научим повече за GM диетата Veg в детайли!

Gm Диетичен план Вегетариански

Какво представлява Veg Gm диетичен план?

GM вегетарианският план за диета е 7-дневно предизвикателство, при което човек може да прекалява с различни храни като плодове, зеленчуци, млечни продукти и кафяв ориз. Това е индийска програма за диета, която позволява замяна на говеждо месо, първоначално предписано в основния план за диета за GM. Много източници на протеини на растителна основа като соята действат като перфектен заместител на месото, което го прави идеален за вегетарианци.

Здравословен ли е GM диетичният зеленчуков план?

Планът за диета Veg GM се счита за един от най -здравословните начини за бързо отслабване. Според плана, разчитането на изключителна диета от плодове, сурови или варени зеленчуци може да очисти вътрешната система и да изхвърли токсините. Той също така може да подобри храносмилането и скоростта на метаболизма, благодарение на голямото количество диетични фибри в тези храни. Диетата също носи естествен блясък на кожата ви, заедно с по -тънки отпадъци в края на предизвикателството.

Как действа Veg GM диетичен план?

Диетата Veggie GM работи, като доставя на организма нискокалорични храни с ниско съдържание на въглехидрати като плодове и зеленчуци. Това позволява на тялото да използва складираните мазнини и въглехидрати за генериране на енергия. Той също така намалява желанието ви за храна поради големите количества естествени захари в плодовете, което косвено подпомага загубата на тегло.

GM диетичен план Вегетариански:

Нормалната GM диета изисква консумация на месо в продължение на няколко дни като част от редовния хранителен план. Но това очевидно не е жизнеспособен вариант за тези, които са строги вегетарианци и вегани. Следователно този индийски зеленчуков план с GM диета е модифицирана версия на обикновения- това е чисто вегетарианска версия на оригиналната GM диета.

Дневният график за GM диетичен план Вегетарианска индийска версия:

Подобно на нормалната GM диета, вегетарианската версия на оригиналната GM диета има седемдневен график, който трябва да следвате, за да отслабнете. По -долу е дадена зеленчукова диета за GM диета, която трябва стриктно да спазвате за всеки ден:

#Ден 1:

Можете да ядете само плодове. Това е подобно на нормалната диета с ГМ, само плодовете могат да се ядат от вас на първия ден. Всички видове плодове могат да се консумират във всички количества. Разрешени са всички плодове, с изключение на банани. Това е така, защото те са с високо съдържание на калий и въглехидрати. Обикновено дневният ви прием на вода трябва да бъде около 10 или 12 чаши през целия ден.

#2 ден:

За втория ден можете да ядете картофи и всякакви зеленчуци. За основното хранене за деня трябва да изядете една чаша печено. Това ще ви даде достатъчно енергия за целия ден. За обяд и вечеря трябва да добавите гарнитури от зеленчуци. Зеленчуците са добри за тази опция, тъй като това осигурява на тялото много енергия за функциониране.

#3 ден:

За третия ден можете да ядете всякакви плодове и зеленчуци. Тези плодове и зеленчуци могат да се консумират през целия ден, когато сте гладни, и това включва следобедни закуски. Можете да ги ядете от закуска до вечеря. Плодовият сок също е по избор, освен вода. Всички зеленчуци са разрешени, с изключение на картофи. Бананите все още не са разрешени.

#4 ден:

За този ден можете да ядете банани и мляко. Банановият млечен шейк или някои варианти на банани и мляко е позволено да се консумират през целия ден. За обяд и вечеря можете да хапнете зеленчукова супа на порции. Банановите шейкове са добър вариант за закуска и обяд.

#5 ден:

За този ден можете да ядете кафяв ориз и домати. Тъй като това е вегетарианска диета, не можете да ядете месо на този ден, затова ви дават кафяв ориз като заместител. За това можете да сварите една чаша кафяв ориз и да го консумирате с осем до десет домата през целия ден.

#6 ден:

За този ден можете да ядете кълнове, кафяв ориз и домати. За това можете да сварите една чаша кафяв ориз и да го консумирате с осем до десет домата през целия ден. Зеленчуците също са разрешени за консумация на този ден, в супа или друга форма на ястие.

#7 ден:

На този ден е позволено да консумирате две чаши кафяв ориз. С това можете да имате всякакви плодове и зеленчуци. До края на този седмичен график на GM диетата трябваше да отслабнете с 2-3 кг. Кожата ви ще сияе и ще се чувствате детоксикирани, здрави и свежи. Можете да повтаряте тази диета толкова често, колкото е необходимо.

Как да поддържаме теглото си след 7 дни план за диета на зеленчуци?

Поддържането на тегло след диета е голямо предизвикателство за мнозина. Липсата на осведоменост относно хранителните указания може да обърне цялата упорита работа, която сте извършили през последните 7 дни. Ето какво трябва да направите след GM Veg Diet Plan за отслабване:

След като приключите с GM диетата, трябва да измерите стойността на BMR или базалната си метаболитна скорост и съответно да изчислите необходимите калории. Въз основа на това можете да изберете подходящ не-вегетариански план за хранене, който да отговаря на вашите изисквания. Например, ако вашият BMR е нисък, можете да използвате план за 1200 калории. Ако тя е по -висока от 2000 калории, можете да изберете план с 1500 калории.

Съвети за избягване на наддаване на тегло след вегетарианска диета:

Само защото диетата ви е приключила, ограниченията ви в храненето все още не са приключили. За да поддържате теглото си стабилно и да пожънете „плодовете“ на вашия труд, следвайте тези съвети:

  • След строгия период на диета, не прескачайте рязко към предишната си рутина.
  • Бавно въведете „нови“ храни в диетата си.
  • Избягвайте висококалорични храни като пържени боклуци, преработени или нишестени храни.
  • Намалете въглехидратите и работете върху приема на протеини.
  • Преминете към здравословни храни като зелен чай, вместо кафе, чай или захарни храни.
  • Кажете „не“ на алкохола.
  • Пийте поне 3-4 литра вода на ден.
  • Не пропускайте упражненията.

GM Вегетарианската диета е създадена да донесе положителна промяна в начина ви на хранене! Той ви помага да разпознаете добротата на естествените храни като плодове и зеленчуци, които са достатъчни, за да продължите напред. Дори след диетата се препоръчва да намалите въглехидратите си и да се съсредоточите повече върху яденето на прясна и сурова диета, за да поддържате системата си чиста. Той не само помага за поддържане на теглото, но и подобрява цялостното ви благосъстояние!