Планът за GM диета е една от най -популярните диетични програми в света. Тази диета първоначално е разработена за служителите на фирма GM Motors за насърчаване на здравето и чистото хранене. Програмата твърди, че показва резултати само за 1 седмица, със загуба от десет до дванадесет килограма. Докато много хора говорят само за неговите ползи, нежеланите реакции на GM диетата трябва да се знаят. Както при всяка аварийна диета, GM диетата идва със собствен набор от рискове за здравето. В тази статия ще разгледаме подробно опасността от тази програма.

Странични ефекти от диета Gm 1

Странични ефекти на GM диетата:

Въпреки че диаграмата на плана за диета Gm е популярна по целия свят, все още има някои въпроси относно реалната ефективност на диетата. По -долу са изброени някои от сериозните странични ефекти на диетата на General Motors:

1. Внезапна слабост в мускулите:

Можете да почувствате внезапна слабост в мускулите, тъй като мускулните тъкани ще бъдат лишени от достатъчно количество протеин през първите няколко дни от диетичната програма. Въпреки това, след като тялото ви свикне с хранителните вещества, осигурени от диетичния режим, можете да регулирате това състояние.

2. Неразположение и главоболие:

През първия ден от диетичната програма някои хора може да получат неразположение и главоболие. Това е така, защото тялото се нуждае от време, за да свикне с въздействието на диетата. Всъщност този ефект е малко психосоматичен, тъй като тялото жадува за апетитни ястия и трябва да се въздържа от тях, за да постигне диетичните цели.

3. Дехидратация и непрестанна жажда:

Докато следвате диетичната програма, тялото ви може да изпитва непрестанна жажда. Тъй като по -голямата част от телесната течност се използва за подобряване на метаболитния процес, може да страдате от дехидратация. За да предотвратите тази ситуация, трябва да консумирате повече вода и да изпитате подмладено чувство.

4. Суха кожа:

Докато сте на диета, може да забележите, че кожата ви е изсъхнала след два или три дни. Това е така, защото тялото консумира голямо количество вода, за да стимулира метаболитния процес. Така че трябва да приемате много вода и да предотвратите изсушаването на кожата.

5. Не се препоръчва за бременни жени:

Бременните жени се съветват да вземат балансирана диета, която включва всички хранителни вещества, включително въглехидрати, протеини, желязо, витамини и минерали. Планът за GM диета налага диета с ниско съдържание на въглехидрати, която може да отслаби жените по време на бременността и също така да повлияе на здравето на бебето. Ето защо не трябва да опитвате никаква краш диета, включително GM диета.

6. Забавя метаболизма:

След като GM диетата приключи, много хора са имали намалени нива на глад и отслабен метаболизъм. Поради лошо храносмилане може да изпитате запек, наддаване на тегло и летаргия. Ето защо GM диетата се третира като краткосрочна програма за отслабване.

7. Монотонен:

Представете си да процъфтявате на една и съща храна всеки ден в продължение на 7 непрекъснати дни! Хората, които не са свикнали да ядат плодове и зеленчуци, вероятно ще намерят тази диета скучна и монотонна. Особено диетата с банани и мляко на 4 -ия ден може да отслаби интереса на много хора, които в крайна сметка го прекратяват.

8. Води до бързо отслабване:

GM диетата е програма за незабавно отслабване, която може да ви помогне да свалите доста килограми само за една седмица. Тази внезапна промяна в тялото ви не е добра, особено за сърцето ви. Поради това може да изпитате проблеми с баланса, стрии и цялостен физически дискомфорт.

9. Твърда диета:

Оригиналната GM диета е строга диета, която принуждава потребителите да следват фиксираното меню. Хората, които успяха да се хранят с богата храна до деня преди да намерят тази твърдост за доста предизвикателна и травматична. Ето защо индийската версия на GM диетата предлага спокойно меню, което да отговаря на местното небце и да го направи интересно.

10. Не са включени упражнения:

Ако сте мислили да се храните с мазни храни или да гладувате като начин да отслабнете, грешите. Идеалният начин да направите това е със здравословна комбинация от нискокалорична диета и упражнения. Докато оригиналният план за GM диета не препоръчва никакъв тренировъчен план, променените версии предлагат някои йога и леки упражнения.

11. Загуба на коса поради липса на хранене:

Силата на косата ви зависи от хранителните вещества като фолиева киселина, желязо, протеини и т.н., които липсват в диетата на GM. Докато менюто включва повече фибри, то прави компромис с много ключови витамини и минерали. Ето защо хората с леко падане на косата могат да изпитат косопад на китки след тази програма.

Това са някои от основните странични ефекти от диетата на GM двигатели. За съжаление, много хора четат само положителните аспекти на тази програма, без да вземат предвид негативите. Това може сериозно да повлияе на вашето здраве и да доведе до много нарушения, понякога необратими. Анализът на текущото ви здравословно състояние, възрастта и други фактори е задължителен, преди да предприемете някаква катастрофална диета, включително GM диетата