Ben jij iemand met oog voor detail voor de inrichting van je huis? Dan weet je zeker hoe gordijnen en gordijnbeugels een essentieel onderdeel van dat proces zijn. Het enige wat u hoeft te doen is het juiste type gordijnroedebeugel te vinden, zodat de gordijnen goed op hun plaats worden gehouden en het uiterlijk van uw huis compleet wordt. Laten we eens kijken naar de soorten gordijnbeugelontwerpen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Ontwerpen van gordijnbeugels

Soorten gordijnroedebeugels:

Het materiaal, de maat en de kleur van de beugel spelen een essentiële rol bij het bepalen van het type gordijnroedebeugel dat u voor uw huis wilt gebruiken. Hier zijn de soorten gordijnroedebeugels:.

  • Enkele beugels: Dit zijn de standaard beugels die worden gebruikt als u een enkel gordijn wilt ophangen.
  • Dubbele beugels: Dit soort beugels worden vaak gebruikt als je twee gordijnen wilt gebruiken om je een designer look te geven.
  • Middensteunbeugels: Dit soort beugels worden gebruikt om een ​​raam te ondersteunen dat langer is dan een spanwijdte van 60 inch.
  • Elleboog Beugels: Dit soort beugels is het meest geschikt als je een muur met meerdere hoeken hebt. De staven stellen zichzelf opnieuw uit volgens de hoek van de muur.
  • Verstelbare beugels: Dit soort beugels zijn het meest geschikt voor elk soort raam, klein of groot, omdat ze dienovereenkomstig kunnen worden aangepast. Je kunt ze lang gebruiken.
  • Gordijnroedebeugels zonder boren: Dit soort beugels is het meest geschikt als u geen permanente gordijnbeugelontwerpen wilt.

Nieuwste gordijnbeugelontwerpen in India:

Hier zijn onze 20 eenvoudige en moderne gordijnbeugelontwerpen met afbeeldingen. Laten we ze eens bekijken.

1. Dubbele gordijnroedebeugels:

Dubbele gordijnroedebeugels

De dubbele gordijnroede beugels zijn handig als je twee gordijnen tegelijk wilt ophangen. Het helpt je om je huis prachtig te decoreren door transparante materialen te gebruiken als secundair gordijn. De dualiteit van deze beugels is wat het uniek maakt met multifunctioneel gebruik. Het materiaal dat hierin wordt gebruikt is smeedijzer of vezel.

2. Ontwerp met drievoudige gordijnroede:

Drievoudige gordijnroedebeugel

De meest geschikte plaats voor een drievoudige gordijnroedebeugel is als u weinig tot geen licht in uw huis wilt, om uw huis warm te houden als u in koude gebieden woont. Er zijn twee dunne stangen om het gordijn van licht materiaal aan de achterkant op te hangen en heeft een stang met veel meer dikte om er een met veel meer gewicht op te hangen. De schroeven aan weerszijden van de gordijnen houden de gordijnen intact.

3. Antieke gordijnbeugels:

Antieke gordijnbeugel

Dit is een antiek ontwerp met gordijnbeugels, hoewel het slechts één gordijn aankan. Het materiaal dat in deze beugels is gebruikt, samen met de kleurencombinatie van goud en bruin, geeft ze een antieke uitstraling. Dit zijn eenvoudige gordijnbeugels die uw ruimte er vorstelijk uit kunnen laten zien.

4. Designer gordijnbeugels:

Designer gordijnbeugels

Dit is een enkele gordijnroedebeugel die uw eenvoudige kamer er luxueus uit kan laten zien. In tegenstelling tot de andere ontwerpen is het unieke ontwerp wat deze beugel bijzonder maakt met een prachtige kleurencombinatie van zilver en brons. Als u op zoek bent naar een designer gordijnbeugels, dan is dit de beste optie.

5. Verstelbare gordijnroedebeugels:

Verstelbare gordijnroedebeugels

Dit zijn de beste gordijnroedebeugels vanwege hun verstelbaarheid. U kunt ze voor elk type en formaat raam gebruiken. Deze beugels hebben een klein verstelbaarheidsbereik waar je naar behoefte kunt schuiven. Deze verstelbare gordijnroedebeugels zijn gemaakt van smeedijzer en hebben een lange levensduur.

6. Roestvrijstalen gordijnroedebeugels:

Roestvrijstalen gordijnroedebeugels

Een ander veelgebruikt materiaal is roestvrij staal. De apparatuur die in de stalen gordijnbeugels wordt gebruikt, zorgt ervoor dat het er glanzend en aantrekkelijk uitziet. Elk uiteinde van de roestvrijstalen gordijnroedebeugels heeft de vorm van een bal met een staaf in het midden. Er zijn schroeven meegeleverd voor eenvoudige plaatsing aan de muur.

7. Houten gordijnroedebeugels:

Houten gordijnroedebeugels

Als u op zoek bent naar eenvoudige gordijnbeugels, dan zijn houten gordijnroedebeugels de beste optie die zowel kosteneffectief is als er mooi uitziet. In tegenstelling tot andere metalen op de markt, zijn deze beugels gemaakt van puur hout met een gat in het midden om de gordijnroede vast te houden.

8. Messing gordijnbeugels:

Messing gordijnbeugels

Dit zijn stijlvolle koperen gordijnbeugels die ervoor zorgen dat al je ramen er sierlijk uitzien. Het messing materiaal heeft de voorkeur voor zaken als gordijnroeden en deurknoppen, omdat ze betrouwbaar en duurzaam zijn. Dit is een van de beste metalen gordijnbeugels met een aantrekkelijk design.

9. PVC gordijnroede beugels:

Pvc gordijnroede beugel

PVC is tegenwoordig een prominent materiaal dat wordt gebruikt bij het decoreren van uw huis. Dit is een PVC gordijnroedebeugel die licht van gewicht is en toch veel sterkte en weerstand heeft. Het ontwerp van deze beugel is eenvoudig aan de muur te plaatsen en ook te gebruiken. Als je een persoon bent die niet van flitsende ontwerpen houdt, dan is dit een perfecte optie voor jou.

10. Koperen gordijnbeugels:

Koperen gordijnbeugels

Een betaalbare en elegante manier om je eenvoudige huis te decoreren is met koperen gordijnbeugels. Ze kunnen elke kamer een chique uitstraling geven en hebben kleine ringen om het gordijn te bevestigen en te schuiven. Dit ontwerp neemt niet veel van je muur in beslag en is daarom ook ruimtebeperkend.

11. Kunststof gordijnroedebeugels:

Kunststof gordijnroedebeugels

Kunststof gordijnroedebeugels worden als een optie beschouwd, omdat ze vrij goedkoop zijn en voor een langere periode kunnen worden gebruikt. Het ontwerp van deze gordijnbeugels is eenvoudig, robuust en heeft voldoende sterkte om gordijnroeden vast te houden. Als eenvoud is wat je wilt met lichtgewicht materiaal, dan is dit de beste optie.

12. Gouden gordijnroedebeugels:

Gouden gordijnroedebeugel

Als je iemand bent die zich graag uitleven in de koninklijke uitstraling van je huis, dan zijn deze gouden gordijnroedebeugels een schot in de roos. Deze vorstelijk ogende beugels voor gordijnroedes maken van je eenvoudige woonkamer iets moois op een goedkope manier.

13. IJzeren gordijnroedebeugels:

IJzeren gordijnroede beugels

IJzer is een primair materiaal dat wordt gebruikt in ontwerpen voor gordijnbeugels die variëren van eenvoudig tot artistiek verheffend. Deze beugels voor ijzeren gordijnroedes vallen in de eenvoudige ontwerpcategorie die esthetisch aantrekkelijk is en past bij elk type en kleurgordijn dat in het decor past.

14. Zilveren gordijnroedebeugels:

Zilveren gordijnroedebeugels

Een van de chique manieren om uw ramen te verfraaien, is door zilveren gordijnroedebeugels te gebruiken. Deze bieden u een unieke en stijlvolle manier om uw ramen te versieren. In tegenstelling tot roestvrijstalen beugels, voegen deze zilveren beugels een elegante uitstraling toe zonder veel uit te geven.

15. Aluminium gordijnbeugels:

Aluminium gordijnbeugels

Aluminium gordijnbeugels hebben ook de voorkeur, aangezien aluminium een ​​lichtgewicht metaal is dat een hoge corrosieweerstand heeft. De stijlvol ogende vierkante blokken gestapeld op drieën zorgen voor een uniek ontwerp. Het ophangen van deze beugel is veel comfortabeler, waardoor je huis een eigentijdse uitstraling krijgt.

16. Witte gordijnbeugels:

Witte gordijnbeugels

Deze witte gordijnbeugels zien er niet alleen aantrekkelijk en aantrekkelijk uit door de kleur, maar ook door het stijlvolle ontwerp. In tegenstelling tot de andere eenvoudige modellen, kun je dit beschouwen als een van de beste beugels voor gordijnroedes die de ruimte verfraaien, waar je hem ook neerzet. Deze kunnen in elk materiaal verkrijgbaar zijn maar bij voorkeur in fiber.

17. Zwarte gordijnbeugels:

Zwarte gordijnbeugels

Dit is een dubbel staafontwerp dat wordt benadrukt door de zwarte kleur. Deze zwarte gordijnbeugels hebben een artistiek ontwerp aan weerszijden van de hoofdstaven en de tweede staaf is vrij eenvoudig. Er zijn ook ringen meegeleverd om gordijnen aan de primaire roede te hangen, en u kunt een licht transparant gordijn aan de secundaire roede bevestigen.

18. Fancy gordijnbeugel:

Fancy Gordijn Beugel

Als eigenzinnig de manier is waarop je wilt gaan, dan zouden deze mooie gordijnbeugels de hoogste prioriteit moeten hebben. Ze zijn er in verschillende kleuren; u kunt kiezen op basis van uw persoonlijke keuze of gordijnkleur. Hoewel deze er eenvoudig uitzien, maakt het kleurrijke uiterlijk ze aantrekkelijk en geschikt voor elk huis.

19. Ontwerp hoekgordijnbeugel:

Hoek Gordijn Beugel

Van de vele soorten gordijnbeugels die beschikbaar zijn, wordt de hoekgordijnbeugel voornamelijk gebruikt wanneer u gordijnen met hoeken op een continue manier moet plaatsen. L-vormige gordijnroedebeugels kunnen ook in deze categorie worden beschouwd, waardoor u in één keer roedes op twee ramen kunt plaatsen.

20. Decoratieve gordijnbeugels:

Decoratieve gordijnbeugels

Er zijn verschillende metalen gordijnbeugels op de markt verkrijgbaar met veel materialen. Dit zijn enkele van de beste decoratieve gordijnbeugels die u in uw interieur kunt opnemen. Bij de vervaardiging ervan worden enkele van de beste materialen gebruikt, waardoor unieke stukken ontstaan. De ontwerpen zijn prachtig om naar te kijken en dragen bij aan de uitstraling van je huis.

Zelfs als je een mooi huis hebt, speelt de inrichting een essentiële rol in hoe je het eruit laat zien. De gordijnen, samen met stijlvolle gordijnbeugelontwerpen, zorgen ervoor dat uw ramen en huis er nog stijlvoller uitzien. Met de overvloed aan ontwerpen voor gordijnroedebeugels tot uw beschikking, kunt u eenvoudig degene kiezen die bij uw huis past. Vergeet niet ons te laten weten hoe onze artikelen u hebben geholpen!