Разчитайте на отговорна консумация!

Купуването на растения и посещението на градински центрове по принцип звучи като много приятна и не особено опасна афера, нали? Ако обаче сте убедени в това, малко грешите. Там има много опасности и бихме искали да насочим вниманието ви към поне 10 от тях.

Нашите практически съвети ще ви направят по -бдителни и ще се научите да наблюдавате повече и да се ориентирате правилно при пазаруване.

Градински маркучи от PVC

Градинските маркучи от PVC са евтини, но не са много добра идея. От тях се отделят опасни вещества, които след това попадат във водата и влошават качеството на вашата зеленчукова продукция. Вместо да купувате градински маркучи от PVC, вземете също толкова евтини гумени маркучи.

 Винаги купувайте разумно в градинския център

градински център градински дизайн градински маркуч гумен токсичен

Какаов мулч

Какаовият мулч също ли е в списъка ви за пазаруване? По -скоро зачеркнете това веднага, ако имате кучета у дома. Какаовият мулч е голямо изкушение за тези домашни любимци и има същия лош ефект върху тях като шоколада например.

Какаовите зърна нямат място във вашата градина

градински център градински дизайн какао мулч опасни идеи за градина

Торове и хранителни вещества за растенията

В градинския център се продават предимно синтетични торове и хранителни вещества за растенията. Те съдържат много нитрати. Докато предпазвате растенията от насекомите, предотвратявате получаването на кислород от градинските растения. Нитратите продължават да представляват пряка опасност за здравето на децата и домашните любимци.

Предпочитайте естествените торове и хранителните вещества за растенията

градински център озеленяване пестициди торове синтетични

Пластмасови ръкавици и други пластмасови изделия

Както всички други пластмасови продукти, ръкавиците също съдържат токсични вещества. Когато ги използвате, те влизат в тялото както през почвата, така и през кожата ви. Рискът от алергии и други симптоми на заболяване е твърде голям. По -добре изберете друг материал. Алтернативите обикновено са по-скъпи, но обикновено издържат много по-дълго.

Най -добре е да закупите градински ръкавици, изработени от естествени материали

градински център идеи за градински дизайн иглика пролетни растения саксии

Хербициди, пестициди, инсектициди

Хербицидите очевидно не са подходящи за устойчив градински дизайн. Те защитават вашата градина от насекоми, но увреждат растенията също толкова, колкото и нитратите. В допълнение, те не само остават върху растенията, но попадат в почвата и в крайна сметка във водата. Така че, като използвате хербициди, замърсявате околната среда. Същото важи и за пестицидите и инсектицидите.

Избягвайте синтетични хербициди, пестициди и инсектициди

градински център градински дизайн пестициди инсектициди хербициди

Растителни орнаменти от олово

Ето още нещо, което не бива да купувате в градинския център. Оловото е много токсично и може да има сериозни последици за здравето за растенията и хората в градината.

Вместо олово, можете да изберете керамика, неръждаема стомана или дърво

градински център идеи за градински дизайн оловни орнаменти градински растения

Тенекия кран

По -добре е да не купувате кранове от ламарина или други аксесоари или други орнаменти от този материал. Освен това са много токсични и вредни за нашето здраве и природата, която ни заобикаля.

Попитайте за по -екологични решения

градински център градински дизайн месингов кран от ламарина

Мулчиране от настъргани гуми

От една страна се препоръчва повторно използване на гумите. Поради това мулчът от този натрит материал изглежда като очевидно решение. Реалността обаче е малко по -различна. Гумите съдържат много токсини и е по -добре да ги държите далеч от нашата земя и нашата храна.

Старите автомобилни гуми могат да се използват повторно за други цели

градински център градински дизайн градински идеи стари автомобилни гуми мулч

Разчитайте на устойчивост и здраве!

градински център градинарство градинарски растения поливане гумен маркуч

Органичната салата има добър вкус и е полезна за всички

градински център градинарство градинарство отглеждане на салати пластмасови ръкавици

Купувайте съзнателно и отговорно!

градински център градински дизайн здравословни токсични химикали градински идеи