Всеки градинар по хоби знае точно как е: обича домашните си растения и градинските цветя, за съжаление понякога има пълни ръце, … работа, семейство и деца и ежедневни спортни тренировки. Ето защо от време на време се случва дори и страстен любител на цветята да забрави стайните си растения и да не ги полива и тори редовно. Поради тази причина избрахме 9 красиви и много атрактивни стайни растения за днешния пост, които също са подходящи за забравилите се собственици и издържат дълго време с малко вода. Тук представяме 9 растения, които очароват със зеленото си великолепие, но в повечето случаи се задоволяват с минимални грижи, дори предпочитат едно. Те могат да бъдат трудни за свиване, поради което са идеални за много заети любители на цветята. Останете на линия, за да научите повече за тези естествени, енергични, многогодишни стайни растения.

Сукулентите от всякакъв вид могат да оцелеят дълго време без вода.

Стайни растения сукуленти от всякакъв вид в дървена кутия у дома

  • Гениални стайни растения, които се справят добре с малко вода – сукуленти

 

Сукулентите в момента са модерни стайни растения, тъй като, от една страна, те са абсолютно лесни за грижи, а от друга, отбелязват с естествения си вид. Те показват интересни форми и нюанси, вариращи от ментово зелено до тревисто зелено до наситено лилаво.

Дебелите им листа задържат вода, така че обикновено трябва да се поливат само веднъж седмично. Нашият съвет е: изчакайте, докато почвата за саксия изсъхне, преди да излеете отново вода. Сукулентите се предлагат в много различни сортове, всеки по-красив от другия, като тънки кактуси, бодлив вид Sedum, гладколистна ехеверия или красиво цъфтящо каланхое. Като правило те привличат вниманието във всяка среда и се радват на много слънчева светлина и сух въздух.

 Ако искате истинско привличане на очите у дома, можете да си направите собствен терариум с устойчиви на суша стайни растения.

Стайни растения сукуленти в стъклени съдове, за да направите терариум сами

Приложеният тук видеоклип показва как да завършите терариума със сукуленти в няколко прости стъпки:

Zamioculcas – многогодишно стайно растение с лъскави зелени листа

Многогодишните стайни растения на Zamioculca имат лъскави зелени листа

  • Истинска красота сред лесните за грижа стайни растения – Zamioculcas

Тази красота изрязва фина фигура навсякъде и във всяка атмосфера. Zamioculcas има дълги, елегантни стъбла, от които израстват тъмнозелени, гумени листа. Растението всъщност обича да бъде оставено само. Въпреки че тези стайни растения предпочитат умерена слънчева светлина, но също така могат да се справят добре с малко светлина, те често са първият избор за офиси. Те дори карат флористите да се чудят, защото растенията предпочитат да останат на сухата и сенчеста страна и изглежда се възползват от небрежност. Това означава, че никога няма да се ядосате на Zamioculcas, ако често забравяте да поливате растението или ако го пренебрегвате напълно.

Зелените листа на Zamioculcas блестят леко на слънце.

Многогодишните стайни растения на Zamioculca блестящо зелени

Zamioculcas изисква малко поддръжка, но е истинско украшение в стаята.

Лъскавите зелени листа на многогодишните стайни растения на Zamioculca изискват малко поддръжка

  • Внесете зелено докосване в стаята с впечатляващи стайни растения като бръшлян, палма на опашка, коноп и въздушни растения

Ефеутът е доста здраво, но и много красиво стайно растение, така че хората често го избират. Той украсява всяка атмосфера с великолепните си зелени листа и носи естествена свежест със себе си. Efeutute може да процъфтява при слаба светлина и няма да бъде обезпокоен, ако оставите почвата да изсъхне.

Ефеутът е особено популярен като декоративно растение за офиси

Efeutute декоративно растение в офиса красиви зелени листа пресни на бюрото

Пантал с опашка или, на английски, палма с опашка украсява интериора.

Устойчиви стайни растения Паническа опашка Палми Декорации на стаите и привличащи погледа

Уникалната палма с опашка, известна още като палмата с опашка, първоначално идва от Мексико и ни изненадва с впечатляващата си форма. Тънките листа поникват от дебело стъбло, където растението съхранява вода и следователно е много устойчиво на суша.

Конопът от лък има много атрактивен вид.

Устойчиви стайни растения

Сансевиерия, или в немскоезичните страни, известни още като лък от коноп, касапница или език на свекърва, е здрава, лесна за грижа растение, която внася екзотична нотка във вашия дом. Много собственици избират тази оцеляла, защото тя може да издържи дълго време без вода. Това обича самотата и бързо се превръща в истинско привличане на очите, независимо дали е във вътрешността или навън в градината или на терасата. Sansevieria не е подходящ, има класически екзотичен вид и със сигурност ще остане в нашите офиси и частни къщи за много години напред. Интересни нови сортове дори се отглеждат със сребърни ивици по дългите зелени листа.

Сансевиерия също изрязва фина фигура в спалнята.

Стайните растения Sansevieria в спалнята изглеждат добре в голямата бяла сеялка

Въздушните растения са също толкова екзотични, колкото и лукът от коноп. Те осигуряват визуална промяна във всяка стая, където са окачени. Както подсказва името им, тези ефектни стайни растения дори не се нуждаят от почва, за да процъфтяват; Можете буквално да ги закачите във въздуха, да ги поставите в декоративна ваза или да ги поставите на рафт. И в случай, че забравите да поливате тези екзоти, няма значение. Те не се нуждаят от почва, за да процъфтяват, тъй като въздушните растения абсорбират вода и хранителни вещества директно от въздуха през листата си. Добре е обаче да ги накиснете във вода за около два до три часа веднъж на всеки два до три дни. Това е всичко!

Истинска атракция във въздуха! Тесни цветни листа в елегантен стъклен буркан.

Стайни растения въздушни растения истинска атракция красиви цветове тънки листа стъклен буркан

В нашите галерии с картини по-долу показваме други устойчиви на суша стайни растения, като красиво цъфтящата бегония. Но истинските привличащи погледа са кочаните нишки и обущарските палми, които внасят зелен нюх от Източна Азия в четирите ви стени. Отделете време да разгледате снимките и да намерите любимите си. При тези стайни растения няма значение дали имате зелен палец или не! Те оцеляват при всякакви условия!

Творческата сила на природата няма граници!

Бегония с малки розово-червени цветя, устойчиви на суша домашни растения

 Буталните нишки се оценяват с цвета и формата на листата.

Стайни растения кочан нишка интересен цвят и форма на листа

Стайни растения кочан нишка интересен цвят на листата

Стайни растения кочан конец

Обущарската палма внася зелена нотка във вашия дом.

Устойчиви на суша стайни растения обущар палмово зелено бележка в стаята

 Стайни растения, устойчиви на суша

 Замиокулкасът веднага се забелязва поради белия, жълт или светлозелен цвят на листата.

Zamioculcas бял

Ниски изисквания за поддръжка, атрактивна зеленина – Zamioculcas!

Бели стайни растения Zamioculcas

В дебелото стъбло това красиво стайно растение съхранява достатъчно вода, за да оцелее дълго време, без да се полива.

Устойчив на суша

 Устойчиви на суша стайни растения конска опашка палма съхранява вода в стъблото

Конопът от лък може да се купи във всеки магазин за цветя и да внесе екзотичен щрих в четирите ви стени.

Конопът от лък в магазина за цветя внася екзотично докосване в къщата

 Въздушните растения отбелязват със своите интересно оформени листа.

Въздушни растения, устойчиви на суша стайни растения с интересна форма на листа без вода

Вътре в къщата или навън в градината, бегонията с нейните розово-червени малки цветя винаги е истинско привличане на очите.

Стайни растения отвън в градината бегония розова