бяла роза великолепен цъфтеж

Бялата роза в историята и в ежедневието

Когато мислите за рози, първото нещо, което най -вероятно ви идва на ум, са червените рози. Червената роза е безспорен символ на любовта и страстта. Но както обикновено е в живота, нещо се нуждае от своя контраст или фон, за да бъде възприето още по-интензивно.

В този контекст си помислихме за бялата роза. Той няма чувствения червен цвят, но представя цялото великолепие на формата на розата и това също подчертава нейната първокласна елегантност. Белите рози вървят перфектно с празнични декорации и тържества или като подарък за много специален приятел, за човек, който имате дълбоко в сърцето си. Тяхната чистота показва уважение, показва чест и символизира ново начало и надежда за бъдещето.

Невинно съвършенство в бяло

бяла роза невинност сватбен булчински букет

В исторически план бялата роза означава невинност и деликатност. По тази причина отдавна се свързва със сватби и булчински букети. Още през 14 век в Англия бялата роза е герб на херцога на Йорк. Историята ни разказва за Войната на розите между него и семейство Ланкастър. В днешно време бялата роза е запазила гордостта си и много често се използва при различни специални поводи като годишнини, кръщенета, дипломи, дипломи.

Грациозен и деликатен с лимоненожълт нюанс

бяла роза лимон жълт нюанс

В Германия бялата роза също има своята много специална история, която е свързана с братята и сестрите на Шол. Съпротивителната група “Бялата роза” се бори срещу диктатурата на националсоциализма и през 1942 г. разпространява своите християнски и хуманистични ценности. За съжаление съдбата на групата е тежка и през април 1943 г. тя е разобличена, а нейните членове са арестувани и екзекутирани. Бялата роза все още е символ на ненасилствена, политическа гражданска смелост, която защитава хуманистично-демократичните идеали и е против тоталитарната диктатура.

Изискана декорация за маса за специални поводи

ресторант с фина маса за бяла роза

Не на последно място искаме да се отнасят до световно известната песен “Guatanamera”. Той идва от малката карибска държава Куба, а текстът й е стихотворението на легендарния кубински автор Хосе Марти, който е смятан за вечен национален герой. Думите се отнасят до вечното и истинско приятелство, което е чисто и съвършено като бяла роза, която човек носи в сърцето си.

Комбинирайте с оригинални бижута за още по -приятна изненада 

идея за подарък бяла роза огърлица

Подарете бели рози на специален приятел

бяла роза подарък изненада букет от рози

Създайте сърца с бели розови листенца

бяла роза сърце украса романтична невинност

Музикален романс

бяла роза музика романтика изкуство

Нежно розово в прекрасна форма

бяла роза розов нюанс храст

Използвайте розови храсти като екрани за поверителност

градинска ограда от деликатна роза от розов храст

Ароматна дива роза в бяло

деликатна роза градински храст от дива роза

Класическо дуо

нежно розово червено дуо перфектна красота

Стилна декорация за маса

нежна роза стилна декорация за маса

Престижна бяла сватбена декорация

бяла роза бяла сватбена украса