“Розата е роза е розата е роза.”

Този световно известен цитат идва от американската писателка Гертруд Стайн и е взет от нейното стихотворение Свещената Емили Взето от 1922 г. Сигурно е имала предвид червените рози. По принцип изразът означава, че нещата са такива, каквито са. Става въпрос за правилото за идентичност: А е А. Да, днес говорим за безспорната „Царица на цветята“- червената роза. Някои неща са просто вечни и никога не се превръщат в клише. Всички ние често давахме червени рози и ги получавахме като подаръци. Какво почувствахте там??

Мислихте ли за семантиката на розата??

червени рози капки вода отблизо

Нека започнем отначало. Името на самата роза идва от староперсийски и е прието на латински като розово. Розите принадлежат към рода на розовото семейство. Известни са около 250 вида от това цвете. Това кралско растение се отглежда като декоративно повече от 2000 години.

ценна Розовото масло в, който е един от най-важните суровини в парфюмерийната индустрия, се извлича от своите венчелистчета. По принцип розите са храсти. Някои от тях са компактни и малки, докато други са високи или се използват като катерещи растения. Цветята обикновено са петкратни. Розите обичат предимно варовити почви. Основният вид на повечето култивирани рози произхожда от Централна и Югозападна Азия. Днес райони в Централна Европа като швейцарската Юра и алпийските долини като Валтелина и Долен Енгадин се считат за много богати на рози.

Очарователен цветен храст

червени рози роза храст градина

Вярно е, че розата е роза без значение какъв цвят е и към какъв тип принадлежи. Все още вярваме, че архетипът на розата е – червената роза. Какво всъщност символизира тази прекрасна кралица на цветята?

Безспорно е, че червената роза е мощен символ на любовта. Но това също означава красота, смелост и уважение, романтика и страст.

Чувствеността и съвършенството на червените рози предизвикват креативност и вдъхновение.

Розата е популярен мотив в литературата и изкуството

червени рози отворена книга романтична красива

Това също е гореща тема в висшата мода

червени рози популярен мотив дамска мода

Лятната колекция на Dolce и Gabbana например се характеризира с прекрасни аксесоари за коса, направени от свежи червени рози. Италианските дизайнери съчетаха деликатната женственост с изразителното изражение на розите с голяма чувствителност.

Дамската колекция Dolce and Gabbana за лято 2015

дизайнерска колекция червени рози дамско облекло dolce gabbana

Червените рози винаги правят голямо впечатление, независимо дали ги подарявате като едно цвете или като букет. Разгледайте по -долу, за да видите какви други поводи можете да създадете с помощта на червените рози. Изненадайте близките си и въведете малко повече празничност в ежедневието!

 Кралска красота и чувствена харизма

червени рози красота женствена

Прекрасно допълнение към всеки подарък

подарък букет от червени рози

Направете броеница във формата на сърце

червени рози изненада форма на сърце

Верен спътник на сватбените тържества

червени рози сватба романтична

Украсете самоизпечената торта с нея

Печете торта от червена роза, украсете

Създайте повече романтика и украсете с розови листенца

червени рози романтични венчелистчета

Нетрадиционни декорации за маса с рози и сърца

червени рози декорация на маса празник на годишнината от сватбата

букет от червени рози страстна изненада