Еониеви видове саксийни растения

Популярни, лесни за грижи саксийни растения за всеки дом

По света има множество видове растения, но някои от тях имат декоративни свойства, които ги правят особени и популярни. Независимо дали искате да отглеждате растенията на открито или на закрито, те изглеждат наистина хубави и привлекателни. Този ефект обаче се нуждае от редовна грижа и поддръжка.

Първо трябва да се запознаете много добре с растителните видове, за да запазите правилно техните декоративни свойства. Те имат своите нужди, които трябва да следваме. Най-вече става дума за почвения субстрат, киселинността на почвата и други тематични въпроси.

Декоративни стайни растения

еониев черен хибрид саксийни растения модерни

Цветовете са лесни за оплождане и през повечето време изискват специфично поливане. Дъждовната вода е най -подходяща за стайни растения. За да растат правилно, трябва да се осигури необходимата влажност. Всички фактори са много важни и трябва да ги преодолеем. Ако искаме да отглеждаме саксийни растения у дома, най -добре е да потърсим съвет от експерт.

Красиво коледно дърво

Коледна звезда червени листа цветя оригинални

Коледната звезда е много красиво стайно растение, което цъфти само през зимните месеци и се превръща в едно от най-разкошните цветя у дома за Коледа. Цветовете са червени, жълти, бели. Този вид растение все още се нуждае от пряка слънчева светлина, за да може да запази цветовете на цветята възможно най -дълго.

Ярък, светещ вид през зимата

коледна звезда червени цветя зима

Хибрид

Коледна звезда червено бял хибрид

Буйна зеленина

коледно растение в саксия Декоративни стайни растения

Мимоза – приказни цветя

цветове на цвят мимоза

Лилави цветя

Мимоза пудика цветя бразилия Декоративни стайни растения

Мила и женствена

мимоза пудика бразилски лилави цветя Декоративни стайни растения

Мимоза – Това сладко растение идва от страната на кафето, а именно от Бразилия. Тъй като климатът там е много различен от нашия, изглежда доста невъзможно да ги отглеждаме тук с нас.

Еониум арбореум Еониев арбореум матов цвят

Месеста зеленина  

еониево дърво сочно изкуствоеониеви стайни растения саксийни цветя сукуленти арт

Популярната бегония

Бегония рекс оставя саксийни растения

Тъмни цветове

бегония рекс напуска стайни растения

Атрактивен външен вид

Бегония рекс хибридни листа

Лилави цветове на цветята

Идеи за стайни растения Бегония Рекс

 Бегония – това е често срещано саксийно растение и не расте много високо и широко, така че можете да го поставите във всеки ъгъл на стаята. Листата му са асиметрични и като цяло не са много взискателни към слънчевата светлина.

бегония

Бегония рекс ярки цветове