преден двор дизайн градинска ограда зелен екстериор

Дизайн на предния двор – основни принципи

Основните принципи звучат като нещо, което никога не се променя. Но всъщност трябва да се информирате за тях не само като градинар по хоби. Защото има в преден двор оформление, както във всяка друга област, много иновации.

Ето защо през пролетта винаги се ангажираме да напомняме на вас и на нас за основните принципи на дизайна на предната градина. Не мислите ли, че не можете да научите нищо ново? Тогава не четете тази статия! В противен случай се придържайте към него.

Осветлението през нощта е от съществено значение за създаването на атмосфера

дизайн на стълбите за предния двор, осветени в зелено

Създайте мрежа от пътеки в предния двор

Създайте пешеходна пътека, която минава естествено през предния двор

Не бързайте и не бързайте, когато планирате градинските пътеки. Оставете децата и животните първо да се разхождат малко. Ще забележите, че те следват едни и същи линии отново и отново. Не би ли трябвало тогава да ги приемете по свой начин?

Постигнете страхотен градински вид!

преден двор дизайн дървета градина свещи за маса

Проектирането на пътеките трябва да има смисъл

Пътеките в дизайна на предния ви двор трябва да имат смисъл. Те трябва да водят някъде или да служат на нещо практично. Те ще трябва да ви отведат до зона за отдих или да ви помогнат да се грижите за растенията по -лесно.

Стилът все още трябва да се забелязва на входа

дизайн преден двор градинска пътека елегантна градинска стена

Двойна цел като декорация

Естетиката е не по -малко важна от функционалността. Когато се забавлявате повече в живота, се чувствате много по -мотивирани. Помислете за декоративни тухли.

Създайте приказен облик

дизайн предния двор градинска пътека завод за каменни плочи

Подправете външния вид на фасадата с подходящ дизайн на предния двор

От какво се нуждае вашият дизайн на атриум от практическа гледна точка

Нека започнем много практично. Можете ли лесно да видите входа, през който влизате или влизате с колата си? Работи ли еднакво добре, независимо дали идвате отдясно или отляво? Има ли нещо общо с времето на деня, в който идваш тук? Наблюдавате ли сами къщата си от тази гледна точка или питате и други хора за това? Чрез подходящо декориране с растения можете да коригирате добре възможните недостатъци от този вид.

Създайте свежа атмосфера

дизайн преден двор градинска маса дървена пейка стълби

Подправете фасадата на къщата с малко цвят

предна градина дизайн растение легло къща фасадни тухли

Направете фасадата по -привлекателна

Прекрасно е, когато се прибереш в сграда, която вече ти харесва отвън, нали? Къщата ви такава ли е? Слива ли се добре със заобикалящата го среда, така че допринася за цялостния хармоничен вид? В същото време тя има свой отличителен характер. Би ли изглеждало по -добре, ако беше малко по -високо или по -широко? Можете да разберете това, като използвате същия метод да минете покрай къщата си от различни страни, а също и като се консултирате с приятели, познати и съседи.

Създайте стилен градински дизайн

предна градина дизайн къща фасада растения екстериор

Ако се окаже, че нещо все още може да се трансформира, тогава непременно го направете. Съберете идеи за дизайн на предната градина, които прикриват идентифицираните недостатъци или визуално удължават или разширяват външния вид на къщата.

Растения и структури

Растенията и структурите представляват, така да се каже, противоположности, но само до известна степен. Като правило първите са по -гъвкави и преместваеми, докато другите са по -малко вероятни. Но това варира в зависимост от случая. Тъй като някои дървета и кутии могат да бъдат трудни за преместване, някои „твърди“ структури от друга страна – да. Така че функциите могат да бъдат обърнати.

Свежите растения правят градината да изглежда по -оживена

дизайн на предния двор настилка пътека цветя зелено

Един има като цяло в преден двор оформление, да се справят с постоянни и гъвкави структури. Трябва да разглеждате второто като стълб на това, а първото – като “съоръжение”. Точно както в интериорния дизайн. Първо, разгледайте идеите за дизайна на предния двор по отношение на постоянни елементи. Тогава вие също търсите снимки и източници на вдъхновение за “гъвкавото” обзавеждане. Направете план, който върви стъпка по стъпка от общото към подробното.

Включете функционална входна зона и, ако е необходимо, стълби

Освен ако не живеете на отдалечено и опасно място или искате да придадете на къщата си определен мистичен характер, тогава трябва да осигурите ясна и ясна визия чрез дизайна на предната градина. Човек трябва да види по -ясно как да стигне до входната си врата през алеята. Камбаната трябва да е видима и да не е скрита някъде. Да направиш нещо подканващо не означава да го направиш скучно. Има редица растения, които могат да се използват за подчертаване на пътеките и други акценти във входната зона.

Направете градината да изглежда по-просторна

дизайн преден двор зелена морава къща фасадни стълби

На входа ще усетите приятен аромат

дизайн на предния двор бяла градинска ограда рози

При стъпалата важи правилото, че те трябва да са широки колкото стълбите, които ги свързват. Трябва да имате емпатичен и забележим характер. Те също биха могли да бъдат подправени. Това работи добре поради промяната в текстурата, цвета, както и поради интересните растения, които се използват там.

Камъкът е красив в градината

предна градина дизайн стълби каменни растения

Рамка и ръбове

Ръбовете, които изглеждат естествени и в същото време придават на входната зона специален характер, са изкуство. Но си струва да инвестирате в това усилие, защото извежда дизайна на предния двор на съвсем различно ниво. За да стане всичко по -ясно, трябва да поставите акценти тук и там с растения.

Редът в градината също играе роля

Идеи за дизайн на предната градина външен елегантен

Избор на стил

При проектирането на предната градина, както при всички други въпроси, въпросите за стила играят много голяма и важна роля. Въведените тук елементи и принципи са от основно значение. Можете да изберете традиционен дизайн за вашия регион или да представите напълно екзотичен елемент във вашия район или местоположение. Помислете например за средиземноморския стил във всичките му различни вариации.

Създайте елегантна атмосфера, в която могат да се организират различни събития

дизайн на предния двор модерна градина отворена камина

Богато засаждане

преден двор дизайн диван градинска маса растения

Дърветата означават издръжливост и издръжливост

Ами засаждането на дървета? Първо, в дългосрочен план те могат да бъдат елементите, които вертикално разширяват дома ви, ако решите. Освен това те имат символична сила, която също несъзнателно предава желанието за последователност и постоянство. Това гарантира хармония и приятелска атмосфера сред жителите и посетителите. Дървета са важен елемент. Тя принадлежи на тези, които превръщат обикновена сграда в дом.

Дървета в градината

предна градина дизайн градински мебели фотьойли растения

Екстрите …

Сега, след като сте настроили основните структури и елементи, определено ще намерите време за „екстрите“. Те не са задължителни, но са спешно необходими някъде. Защото всеки има нужда от малките радости в живота, които изведнъж правят всичко толкова различно чрез присъствието си. Това може да е екзотично дърво или друго акцентно растение.

Тази група включва и други съоръжения, като например висящи контейнери за растения. Често те също имат естетическа, декоративна цел. Не рядко те имат и големи практически ползи. Това може да е свързано с създаването на повече пространство за засаждане на растения.

Прост градински дизайн

идеи за дизайн на градината градинска пътека камъчета

Създайте хубав кът за релаксация

дизайн на предния двор градински мебели релакс

Осигурете атрактивни идеи за декорация в градината

идеи за дизайн на предната градина засаждане на необичайни саксии за цветя

Камъчетата намират добра употреба в градината

преден двор дизайн камъчета засаждане