геометрично подреждане идеи за градински дизайн модерен пейзаж

Геометрично определено градинарство и озеленяване

Винаги са ни учили да засаждаме в групи с нечетни числа. Освен това трябва да проектирате различните зони по такъв начин, че те естествено да се отдалечат и да се слеят една в друга. Но какво ще стане, ако решим по различен начин? Ами ако продължим по -стриктно, групирайте растенията си на четни числа, създайте остри ъгли и геометрични форми.

Можете да интегрирате ивици и блокове от ограничени растителни видове в дизайна?

В природата растенията растат на бури и групи, които се сливат и смесват. Това създава добре познат вид, който ръководеше света на дизайна като градината на Едуард от миналия век. Но дали този стил се вписва в съвременния градински дизайн? Можете да видите неговата роля в текущия растеж на Новия английски стил. Това беше признато в проектите на водещи дизайнери на изложението за цветя в Челси през последните години. Тази тенденция все още е актуална?

Използването на растенията в блокове и ленти води до прост и минималистичен градински дизайн. Човек постига същия поразителен ефект, който познава от елементите на хардпейза.

Идеи за градински дизайн

идеи за геометрично подреждане градински дизайн релаксира мебели

Минималистичният градински дизайн стана популярен през последните години. Традиционните градински стилове изискват повече време за грижи, отколкото съвременният човек може да си позволи. Пейзажът тук е сведен до най -важното. Запазвате всичко просто, но успявате да създадете атрактивен дизайн. Това е учение, което също трябва да следвате, когато проектирате градината си. Възможно ли е традиционно изпълнено засаждане да отговори на тези изисквания??

Ограничаването на растенията до блокове и ленти върви чудесно с геометричния дизайн на стаята. Отделни, нискорастящи вечнозелени растения създават блокове заедно и осигуряват свеж ефект през цялата година.

Смесеното, неформално засаждане би объркало цялостната концепция за дизайн

геометрично подреждане идеи за дизайн на градина камина

Тази съвременна градина тук показва концепцията за ивици и блокове в най -крайната си форма. Районът на растението се отклонява от първоначалния си характер и той просто се превръща в блок в градинския дизайн.

Засаждането е ограничено не само пространствено, но и неговото разнообразие

геометрично подреждане идеи за градински дизайн чакъл настилка

В съчетание с геометричните форми на материалите за тъмен пейзаж, той съответства на този прост модел.

Зелени или живи стени

геометрично подреждане идеи за дизайн на градина вертикално

Зелени, или наричани още живи стени, растенията тук представляват пример за простота и стил, които отговарят на същите принципи на дизайна на блокове и ивици. Те създават страхотни модели на цвят и текстура. Те също така правят перфектен фон на официалната съвременна градина.

Триизмерните растения разкриват най-доброто от характера на този градински дизайн

геометрично подреждане идеи за градински дизайн средиземноморие

Няколко геометрични линии идеално допълват цялостната концепция за дизайн

геометрично подреждане идеи за дизайн на градина растения цветя

Може би си мислите, че е лесно да намерите примери за този вид засаждане в съвременните минималистични градини, където простите растения са представени в съвременните концепции.

Но какво да кажем за по -традиционния градински дизайн?

геометрично подреждане идеи за градински дизайн бетонна рамка

Вероятно бихте очаквали легла като тази да бъдат пълни със смесени растения. Но виждаме ясни линии с геометрични легла и ограничена растителна схема. Интересно ми е, че дори дърветата са засадени в блок. Те също така добави към изключително интересно общия външен вид.

Тук отново можете да видите колко добре ивиците на листни растения, например лилавите камбани (Heuchera) допълват дизайна. Зад тях има блок трева, който е бил засаден в мярка.

Така че дори тази много традиционна градина не може да устои на концепцията за градинарство с ивици и блокове

геометрично подреждане идеи за дизайн на градина традиционни

Прекрасната лента от цветни хости не само създава изключително интересен цветен външен вид над зеления таван, но и се превръща в отличителна черта в дизайна.

Сега нека погледнем надолу към този официален дизайн на градината

геометрично подреждане идеи за дизайн на градина устойчиви на атмосферни влияния растения

 Човек може да види простите линии на схемите на растенията. Растителните блокове не се сливат един с друг, но показват много престижен характер.

Въпреки че нискорастящите растения, като власатката, не са достигнали най-зрелия си размер, те вече напълно изпълняват ролята си между растителните блокове.

 Водна градина в средиземноморски стил

геометрично подреждане градински дизайн фонтан водна система

Тиха зона за отдих в провинцията

геометрично подреждане градински дизайн градинска пейка кът за сядане

Бетонна пътека, заобиколена от дървета    идеи за градински дизайн геометрично подреждане на пешеходна пътека

Добре поддържана тревна площ

идеи за градински дизайн геометрично подреждане тревна площ