Когато настъпи есента, градинарите по хоби не трябва да си почиват дълго време. Защото сега е най -подходящият момент за подготовка на градината за зимата. С нашите градински задачи през есента ние показваме как градинарският сезон може да завърши правилно.

Градината през есента трябва да бъде внимателно подготвена за предстоящата зима

Градина през есента Какво да направите сега е количката в есенната градина

Защо подготовката за есента е толкова важна?

Някои създават малък зелен оазис с повдигнато легло на балкона. Всеки, който има късмета да има градина, има разнообразие от начини за засаждане на цветя, плодове и зеленчуци. Но и в двата случая важи следното: От септември градинарският сезон приключва. Сега есента почесва вратата и е важно да отпразнуваме края на градинарския сезон, както и началото.

Преди това Лошо настроение през есента Когато се нанесете, всичките ви сили трябва да бъдат мобилизирани отново, за да развихрят градината или балкона. С поддръжката на градината през есента вие не само гарантирате, че вашата градина ще изглежда красива дори през влажния сезон, но и че ще донесе добра реколта през следващия сезон.

С повдигнато легло можете да имате красива градина точно на балкона

Градина през есента Какво да направите сега е практично повдигнато легло в градината

За да направите: подрязване на растенията

Сега е идеалният момент да започнете да използвате тримера за жив плет. За да процъфтяват добре дърветата и храстите, резитбата е от съществено значение. Това помага на растенията да се подмладят и да станат по -силни през следващия сезон.

Не всяко растение обаче трябва да се реже през есента. Розите и други пролетно цъфтящи растения, например, не трябва да се отрязват до пролетта, след като са цъфнали. През есента е по -добре да се посветите на следните дървета:

  • Брезови дървета
  • клен
  • Тополи
  • Плодови дървета
  • Хеджиране (от късна есен във фаза на почивка)

Важи следното: Подрязват се само болни и слаби растения, при които леторастите са се самостояли.

Подрязването е много добро за много растения

Градина през есента Какво да правите сега, изрежете храсти и живи плетове

Направете: съберете семена и ги съхранявайте

Семената са чудесен начин за размножаване на растенията. Много семена узряват през есента. Те трябва да се събират, съхраняват на хладно и сухо място – но не в чаши. Защото, ако все още има остатъчна влага, съхранението в стъклото гарантира, че те бързо изгният. Хартиените торбички са далеч по -подходящи.

Съхранявайте събраните семена правилно

Градина през есента Какво да правите сега Съберете семената и ги разклатете

Направете: съберете листа и се грижете за тревата

Колкото и красива да е цветната листа, тя може да създаде проблеми на любителите на градинарите. Ако тревата не може да диша, последствията са опустошителни. Да не говорим, че когато вали, листният слой може да причини изгниване на тревата отдолу. Между другото, листата не трябва да се изхвърлят. Като ценен хумус, листата могат да се обработват в почвата на лехите с градински нокът. Ако това е твърде напрегнато за вас, можете да поставите листата свободно върху леглата. Това служи като защита срещу замръзване през зимата. Но бъдете внимателни: Веднага след като едно дърво е нападнато от гъбички или други вредители, листата вече не трябва да се използват, а по -скоро да се изхвърлят.

Тревата също трябва да бъде окосена и наторена до средата на октомври. Мъртвите материали и мъхът се отстраняват безопасно при скариране. Калиевите торове се препоръчват за добро образуване на корени.

Пазете градината си без листа през есента

Градина през есента Какво да правите сега Съберете листа и компост

За да направите: засадете цветя от лук

Луковичните цветя са чудесен начин да създадете цветна градина или балкон през пролетта. За да изглежда хубаво и цветно в началото на годината, лукът сега трябва да бъде засаден в земята. Уверете се, че почвата е хубава и рохкава. В глинеста и много гъста почва лукът може да изгние.

Повечето луковични цветя трябва да бъдат погребани от септември до ноември

Градина през есента Какво да направите сега е да засадите луковици цветя