Просто ръководство за подстригване на сукуленти

Сукулентите изглеждат като перфектни растения, когато става въпрос за грижа за тях. Все пак има няколко ключови правила, които трябва да спазвате, за да се развият по желание. Събрахме ги като няколко ясно формулирани съвета в следващите редове.

Идеи за сочни грижи и творческа декорация

Грижи за сукуленти градински растения лесни грижи творчески идеи за градина

Лесно ли се грижат сукулентите за растенията?

Грижа за сукуленти градински растения лесна грижа отгоре

Какво всъщност представляват сукулентите?

Много е полезно за грижи, ако имате по -добро разбиране за това какво всъщност представляват сукулентите и откъде идват.

Естествените им корени са сухи. Следователно те са в състояние да издържат без вода дълго време или могат да натрупват водни ресурси в себе си. Ето защо листата им са толкова дебели. Там има много вода.

Различните форми и размери идват от факта, че сукулентите трябваше да се адаптират към различни метеорологични и климатични условия.

Сукулентите могат да оцелеят дълго време без вода

Грижи за сукуленти стайни растения лесни грижи идеи за градина

Растения, които се бъркат със сукуленти.

Неопитни градинари по хоби много често бъркат сукулентите с кактуси. Това не трябва да е така, особено поради тяхната грижа, защото и двата вида растение изискват напълно различен вид грижи. Сукулентите включват само растения с месести листа, а кактусите също имат цветя.

Кактуси или Сукуленти?

Грижа за сукуленти градински растения лесна грижа за декорация на прозорци

Подходяща почва и поливане

За разлика от други видове растения, сукулентите изискват много малко грижи. Те наистина не са особено взискателни. Но вече има някои правила, които трябва да се спазват като минимум.

Правилната грижа е много важна

Грижи за сукуленти Градинските растения, лесни за грижи за сукулентите в бурканГрижи за сукуленти градински растения кактуси за лесна грижа

напояване

Ясно е, че ако има стояща вода в саксията с сочни растения, тя няма да се представи добре. Ще трябва да ги поливате обилно, но дренажът трябва да гарантира, че се оттича бързо. Сукулентите се нуждаят отново от вода само когато почвата е напълно изсъхнала.

Наблюдавайте в продължение на няколко седмици колко време отнема почвата в сочните саксии да изсъхне. Това ще ви даде усещане кога точно трябва отново да поливате сукулентите.

Сукулентите като красив привличащ погледа в стаята

Грижи за сукулентите стайни растения идеи за лесна грижа за декорация

Земята

Отново, когато избирате или смесвате почвата, трябва да се придържате към следното правило: сукулентите харесват влагата, но мразят застоялата вода.

Какво друго ви трябва, за да се грижите за сукулентите в дома и градината?

В допълнение към правилното поливане и добра почва, сукулентите се нуждаят и от много слънце и торове. Вие също се нуждаете от тях в точното време. По-добре е да се наторява през пролетта. Той помага на сукулентите да получат достатъчно азот, фосфор и калий.

Сукуленти в градината

Грижи за сукуленти градински растения лесни грижи градински идеи предния двор

Веднъж създадени, сукулентите не изискват почти никаква поддръжка.

Само няколко по -големи вида са изключение. Те трябва да се подрязват всяка пролет.

Сукуленти като декорация на прозорци

Грижи за сукуленти идеи за декорация на прозорци градински растения лесни за грижи

Каква роля трябва да отредим на сукулентите в нашата градина??

Сукулентите осигуряват гъвкавост и разнообразие в градината. Те предлагат голямо разнообразие от форми и размери. Сукулентите също са много добър избор, ако искате да интегрирате разнообразни текстури в дизайна на градината.

Идеи за градински дизайн със сукуленти

Грижи за сукуленти градински растения лесни грижи идеи за декорация на градина

Ето още един съвет от нас: В допълнение към сукулентите в земята, засадете ги в саксии за цветя. Съдовете ви дават възможност да комбинирате няколко вида растения. Можете да създадете истински произведения на изкуството с по-големи саксии, в които вмъквате няколко сукулента.

Сукулентите също са добро решение като балконски растения

Грижи за сукуленти балконски растения лесни грижи идеи за градина

Саксийни растения 

Грижи за сукулентите градински растения лесни за грижи

Ето как можете да подредите много малки сукуленти

Градински растения за сочни грижи идеи за лесна грижа за градина

Сукуленти в дървена кутия

Грижи за сукуленти градински растения лесна грижа дървена кутия

Оживен свещник

Грижи за сукуленти градински растения свещи за лесна грижа

Винтидж декоративни сукуленти в стар син куфар

Грижа за сукуленти градински растения лесна грижа куфар

Грижи за сукуленти градински растения лесни за грижа месингови саксии Сочни грижи градински растения лесна грижа месингови саксийни растения

Грижи за сукуленти градински растения идеи за декорация на маса за лесна грижа Сочни грижи градински растения лесна грижа саксийни растения Сукулентите се грижат за творчески идеи за декориране на стени Сочни грижи саксийни растения лесни грижи идеи за градина Сочните грижи подреждат стайни растения, лесни за грижи

Грижи за сукулентите стайни растения декорация за лесна грижа Сукулентите се грижат за стайни растения лесни за грижи форми Сукуленти грижа стайни растения лесна грижа украсяват прозорци Кутия за грижи за сукуленти за лесни грижи Грижа за сукуленти стайни растения лесна грижа забавни идеи Сукулентите се грижат за стайни растения лесни за грижи саксии за растения бетон Грижи за сукулентите стайни растения чаши за лесна грижа