идеи за градински дизайн лалета цветя

Градинският дизайн стана лесен: лалета

Наскоро имах щастието да посетя градината Фиоли. Намира се близо до Сан Франциско (САЩ). Небето беше синьо, птиците пееха, а непорочната градина се къпеше в пролетното слънце. Докато се разхождах в това историческо парче земя, нямаше как да не бъда впечатлен от величието му.

Всичко тук показваше стила на градината на английските градски къщи, които се характеризират с каменната си балюстрада и отличителните градински пространства.

Но причината за посещението ми беше много по -скромна: исках да видя лалетата там. Тези ярки пролетни цветя бяха разпръснати из градината в изобилие. Удебелени блокове в червени, златни, розови и цветни лехи и контейнери, пълни с бяло, представляват истински празник на новия сезон, пролетта.

Този единствен по рода си калифорнийски скъпоценен камък предлага изобилие от идеи за пролетен дизайн за собствениците на жилища, без значение колко голяма или малка е тяхната градина. Ето някои за начало.

Идеи за градински дизайн – маса в пейзажа

идеи за градински дизайн дървета жив плет лалета

Лалетата показват най -драматичен вид, когато са засадени в умерени количества. Уникално разнообразие изпълва всяко едно от тези официални градински легла, които се определят от дизайна на подрязаната букова дървесина.

Тъй като са заобиколени по този начин, градината показва структура дори когато цветята не са напълно развити. Това е качество, за което човек ще бъде особено благодарен през есента.

Цъфналите черешови дървета осигуряват повече височина и допълнителен слой цвят, докато сенките с отворените си сенници служат като слънчеви филтри. Те създават допълнителна приятна атмосфера.

Осветете пътя

идеи за градински дизайн жълти лалета саксии за цветя стълби

Това е много проста идея да опитате у дома. През есента трябва да засадите големи контейнерни растения със слоеве от отделни видове лалета и да ги оставите да растат на отдалечено, слънчево място.

Когато те са добре избити и започнат да цъфтят, те трябва да бъдат извадени, така че да могат да бъдат заобиколени големи пътеки. За официален, структуриран вид контейнерите трябва да бъдат разположени в успоредни редове. Това изглежда особено ефективно на стълбите, както можете да видите тук.

Все още можете да създадете тази визия, дори ако забравите да засадите лалетата през есента.

Можете също така лесно да конвертирате растенията в по -големи контейнери.

На тази снимка можете да видите как различни видове лалета водят окото по пътека през поредица от градински стаи. Малки, изветри теракотени саксии с бели нарциси седят в предната част на слънчев часовник и изглеждат толкова прекрасно.

Вдъхновяващи идеи за градински дизайн за предстоящия летен сезон

идеи за градински дизайн градински дизайн с камъни растения фонтан

В далечината можете да видите как саксии с розови лалета заобикалят пътеките и ви канят да търсите крайната дестинация.

Добавете повече цвят към предсърдията

идеи за градински дизайн градина и тревни площи

Този къдрав, стар бряст със сигурност е едно от най -драматичните дървета в градината, особено през пролетта, когато се показват вълнуващите модели на клони. Но колкото и красиво да е дървото, човек предпочита да му се наслаждава от разстояние, вместо да се приближава твърде близо.

Напротив, атмосферата е озарена от саксии със смело оцветени лалета, разпръснати из района, и това ни кани да се доближим.

Не е ли вашето атриум особено вдъхновяващо по това време на годината?

Тук сте успели да освежите атмосферата по прост начин

идеи за градинарство и озеленяване градински дизайн с лалета

Червените и златните лалета експлодират като фойерверки тук. Съпоставянето на меки, живи цветя и изветрени пейки, които са инкрустирани с лишеи, заедно създават страхотна картина.

Насладете се на красотата на лалетата

идеи за градинарство и озеленяване градински дизайн лалета

Това е толкова проста идея, която отнема само няколко минути, за да се реализира. Но той превръща спящата двор в пролетна дестинация.

Групи саксии на входа на вратата

градинарство и озеленяване идеи за градинарство лалета в саксия за цветя

Неформална група саксии кани посетители в зимната градина. Меките и бледи цветове на лалетата и саксиите изглеждат перфектно на фона на остарелите тухли.

Вероятно имате много теракотени контейнери като мен, които просто събират прах. Ето една чудесна идея да го използвате отново. Зюмбюли, нарциси, лалета и зюмбюли от грозде бяха поставени в отделни контейнери, за да се създаде пролетна градина.

Нежните бели и розови нюанси придават романтичен, женствен щрих на този двор

идеи за градина и озеленяване пролетни цветя лалета в саксия

Съвети за засаждане на лалета

градинарство и озеленяване идеи за градинарство пролетни цветя лалета

Кога да засадите: Засадете луковиците през пролетта преди замръзване.

Изискване за светлина: пълно слънце

Изискване за вода: Средно

Почва: Лалетата се нуждаят от добре наторена почва, която също е богато наторена и рохкава. За саксиите е най-добре да потърсите добре оплодена контейнерна смес, която не съдържа никакво задържане на вода.

Тор: Трябва да се постави до корените, за да се стимулира растежа.

Пространство: дълбочината и разстоянието между клубените зависят от техния размер. Инструкциите за употреба могат да бъдат прочетени на опаковката.

Предупреждение: премахнете растенията веднага щом са изгнили, за да избегнете образуването на семена. В много райони лалетата се третират като едногодишни растения. Където са целогодишно, оставете листата да се разпаднат и пожълтяват, преди да ги премахнете от там и може би да ги съхранявате някъде.

Вредители: Катериците обичат лалетата. Опитайте се да ги защитите с телена мрежа или да ги поставите в специален дом за нокти.