саксийни растения в градината градина дизайн саксийни растения

Контейнерни растения в контейнери за растения

Проектирането на градина с саксийни растения може да бъде лесна задача. Трябват ви само съдовете, малко почва, тор. Поне има някои тънкости в този градински дизайн. Трябва да сте запознати с това преди да започнете.

Градински дизайн с саксийни растения

саксийни растения в градината градина дизайн бетонни саксии саксийни растения

Декоративни градински растения в бетонни саксии

саксийни растения в градината екран за поверителност на саксийни растения

Уверете се, че кофите имат добър дренаж

Отводняването често е най -критичният фактор за това дали растението ще оцелее добре или не. Уверете се, че съдовете ви имат достатъчно големи отвори, за да може водата да се оттича. Предлаганите на пазара контейнери за растения обикновено имат малка дупка. Това не е достатъчно. Увеличете го или пробийте повече. Използвайте подходящия инструмент в зависимост от материала. За метал ще ви трябват чук и няколко пирона.

С керамиката тази задача може да стане малко по -сложна. Има бормашини, които са специално проектирани за този материал. В никакъв случай не забравяйте инструкциите за безопасност. Преди всичко, трябва да предпазите очите си от прах и други замърсявания със защитни очила.

Също така не забравяйте следното: колкото повече дупки, толкова по -добър е дренажът!

Създайте вертикална градина

саксийни растения в градината градина идеи за дизайн саксийни растения

Креативен дизайн на тераса със саксийни растения

лесни за грижа стайни растения снимки саксийни растения

Засаждането на градината

Сега стигаме до следващата стъпка в съвременния градински дизайн с контейнерни растения. Първо трябва да извадите всичко от малките саксии. Не дърпайте прекалено силно, тъй като бихте могли да унищожите растенията, преди дори да сте започнали истинската работа. Това разбира се може да бъде избегнато. Вземете растението близо до корена. Щом потът позволява, опитайте се да натиснете отдолу. Понякога заплетените корени създават проблеми. В тези случаи отделете време да ги извадите един по един, за да причините възможно най -малко щети.

Засаждане на растения в градината

Засаждане на саксийни растения в градината

Буйни градински растения

контейнерни растения градински дизайн с саксийни растения

Използвайте торове директно в почвата

Съвременните концепции за градински дизайн често се провалят точно на този етап. Забравяме торовете и така оставяме растенията си да гладуват. В специализираните магазини има много различни подходящи средства за защита. Някои са предназначени и за органични и екологични градини.

 Щастлив талер 

стайни растения лесни за грижа за саксийни растения Glückstaler стайни зелени растения

Вашето растение седи ли на правилното ниво?

Растенията трябва просто да стоят в контейнера за растения, така че корените и стволовете им да са свободни. В никакъв случай те не трябва да се покриват излишно със земя. Растението не трябва да е твърде далеч над повърхността. С други думи, корените не трябва да се разкриват.

Растения и сукуленти с ниска поддръжка

контейнерни растения саксийни растения сукуленти стайни растения

Оживени идеи за декорация на закрито и на открито

контейнерни растения саксийни растения сукуленти дървена кутия

Кактуси и сукуленти в саксията

лесни за грижа стайни растения снимки саксийни растения сукуленти

Достатъчна почва между отделните растения

За да може вашият модерен градински дизайн да остане красив и непокътнат в дългосрочен план, растенията също трябва да се чувстват доста свободни. Това означава, че около корените им трябва да има достатъчно почва. В някои големи саксии, където много растения са събрани един до друг, това просто не е възможно. Това може да доведе до бързо разваляне на някои видове растения.

Добра идея е да поливате растенията веднага след засаждането им. Така почвата влиза и веднага можете да видите кога трябва да допълните пръст.

Проектирайте декоративна стена с саксийни растения

саксийни растения, висящи в градината

Поливайте правилно вашата градина с контейнери за растения

Поливането на вашата градина е повече изкуство, отколкото наука. Повечето растения обичат влажна, а не суха или прекалено влажна почва. Лесно проверете сами от колко вода се нуждае вашето растение. Поставете пръста си в земята до втората кост. Сега ще забележите дали почвата е прекалено влажна, прекалено суха или подходяща.

Изсипете бавно, като се уверите, че водата достига до корените. През повечето време можете да разберете със сигурност по факта, че водата започва да излиза от кофата.

Боб коса

най -популярните стайни растения, саксийни растения

Плетени сеялки

дизайнерски идеи контейнерни растения кошница балконски растения

Шикозни акценти в меден цвят

вани растения предна градина идеи за дизайн на вана медно растение