Калата е деликатно и елегантно цвете, което е много популярно както като градинско, така и на закрито растение. Букет от цветя кала всъщност може да спечели сърцето на всяка жена. Точно затова цветето кала често се използва като сватбена украса. Освен това стайната кала може да добави това нещо към всеки интериорен дизайн.

Цветето кала е красива градина и стайно растение

Кала цвете закрито кала кала грижа цъфтеж бял

Цветята кала са предимно в бяло, но могат да имат и цветя в различни цветове

Calla цветна градина растения calla грижи

Ако искате да се насладите на изисканата елегантност и красота на цветето кала у дома, научете повече за стайната кала и как можете правилно да се грижите за това цвете.

Калите като прекрасни градински растения

Грижа за растенията в цветната градина Кала

Като благородна декорация за маса

Кала стая за цветя кала декорация за маса кала растение

Елегантен булчински букет

Букет от цветя Кала бял сватбен декор булчински букет

Цветето кала първоначално идва от Южна Африка и е отглеждано като популярно градинско и саксийно растение в Европа през 18 век. Името Кала всъщност означава „красива“ и се връща към гръцката богиня Калиопе. Растението кала получи научното си име Zantedeschia от своя откривател, италианския ботаник Джовани Зантедески.

Кала цветя във ваза

Букет стая за цветя Кала Кала

Жълти цветя кала

Кала цветен букет жълта стая кала

Калата, която расте от едно коренище или грудка, се нуждае от влажни условия за отглеждане, за да остане здрава. Цветето кала цъфти на открито през юни и юли, а кала на закрито може да цъфти от пролетта до есента, ако се държи на закрито при подходящи условия.

Грижа за растенията кала в саксии

Кала цвете закрито кала саксия кала растение

светлина

Уверете се, че вашето растение получава непряка слънчева светлина поне 6 часа на ден. Избягвайте пряко слънце, за да предотвратите изгаряне на листата и цветята.

Цветето кала обича непряка слънчева светлина

Кала цвете закрито кала кала растение в саксия

напояване

Растението кала обича влажна почва през цялото време, но е много важно почвата никога да не е прекалено влажна. Калата не е устойчива на суша и затова никога не трябва да оставяте почвата да изсъхне напълно.

Почвата трябва да е влажна, но в никакъв случай мокра

Цветна стая Calla букет за грижа за кала

торя

Използвайте ниско азотна цветна храна за торене на всеки две седмици по време на периода на цъфтеж на вашето растение. Ако растението произвежда само листа, торенето е необходимо само веднъж месечно.

Торете два пъти месечно през периода на цъфтеж

Calla цвете стайни кала саксийни растения

температура

Стайната температура трябва да бъде между 10-24 ° C за оптимален растеж. Дръжте растението си далеч от климатик или отопление.

Стайната температура трябва да е над 10 ° C

Calla Flower Indoor Calla Potted Pink Calla Flowers

Време на цъфтеж

Растението обикновено цъфти около шест седмици в края на пролетта и началото на лятото, но може да цъфти по всяко време, ако процъфтява като стайно растение. Дълготрайните отрязани цветя са идеални за букети и цветни аранжировки.

Стайната кала може да цъфти красиво в продължение на няколко месеца

Кала цвете на закрито грижа за кала стайни растения

етаж

Използвайте добра почва за саксии, съдържаща торфен мъх, която е добре аерирана и позволява на водата да преминава бързо. Можете да добавите селски пясък или перлит, ако почвата изглежда твърде тежка и подобна на глина.

Презимува

През зимата луковиците на кала обикновено се отстраняват от земята и се съхраняват на хладно и сухо място. кала стаята може да презимуват в саксия. В този случай растението трябва да бъде пресадено през пролетта, за да се освободи грудката от мъртвите корени.

Насладете се на вашата кала в разцвет през пролетта!

Кала в саксия грижа кала цвете закрито кала

подстригване

Цветето Calla се нуждае от подрязване само когато навлиза в фазата на покой.

Стайната кала е отровно растение

Цветето кала е едно от отровните стайни растения. Моля, дръжте стаята си кала далеч от малки деца и домашни любимци. Кала съдържа високи нива на калциев оксалат и при поглъщане може да причини силно парене и подуване на устата, гърлото, устните и езика. Може да се появи и стомашен дискомфорт и диария.

Растението кала може да бъде отровно за домашни любимци и деца

Кала в саксия Грижа за кала цвете Грижа за вътрешна кала

Цветето кала е идеалният подарък за всеки сезон и всеки повод. Подарете си удоволствието да се обадите в стаята или подарете на вашата приятелка или колега това страхотно цъфтящо стайно растение!

Кала означава „красива“ на гръцки

Кала цвете на закрито кала кала растение в грижи за саксии

Идеи за декорация със свежи цветя

Calla Flower Вътрешна Calla Calla растителна ваза Цветна стая Calla идеи за декорация на кала с живи цветя Цветна стая Calla букет за грижа за кала Кала цвете закрито грижа за кала кала в саксия