Магнолии декорация градински идеи градински растения дърво

Първи стъпки в засаждането и грижите за магнолиите

Магнолиите са едно от онези цветя, които се ценят по целия свят и от голямо разнообразие от култури заради своите омайващи форми и цветове. Те растат високи или като храсти, или като дървета. Цветовете са бели, розови, червени, лилави или жълти.

Някои сортове са вечнозелени. Те имат лъскави листа с текстура, която се усеща като кожа. Пъпките им, долната страна на листата и стъблата са покрити с привлекателен златист слой. Техният нюанс понякога отива към сиво-кафяво.

Красотата на Магнолии

Магнолия дърво градински растения и дървета

Има повече от 200 сорта магнолии по целия свят. Магнолиите идват от голямо разнообразие от региони. Климатът в тези граници варира от измерен, над субтропичен до тропичен. Така че имате различни родни страни, които са разпространени в Южна и Северна Америка. Но сега те растат на много места по света, защото именно заради красотата си те станаха толкова популярни.

Искате ли и вие да отглеждате магнолии? След това има няколко важни въпроса, които трябва да запомните. Можете да изберете подходящи сортове според тях.

Магнолия в предния двор

Проектирайте дърво магнолия в предния двор

Първият критерий, по който трябва да изберете магнолиите за вашата градина, е климатът на техните страни. За Европа, например, би трябвало да се търсят онези сортове, които растат в по-студените части на Северна Америка.

Каква зима е вашият регион??

Магнолия дърво в предния двор дизайн градински растения

Повечето магнолии обичат влажна, добре напоена почва с леко кисел характер. Неутралната до алкална почва ще им донесе по -малка полза.

Магнолиите могат да се адаптират добре към глинести и песъчливи почви. Но както казах – те трябва да бъдат напоени умерено до обилно.

Каква почва имате в градината си??

Магнолия в предния двор отглежда градински растения

Имате много широк избор в това отношение. Ако обаче вашето пространство е ограничено, трябва да направите добре обмислен избор. Първо трябва да решите дали искате храст, по -малко или по -голямо дърво. Тогава е въпрос на обмисляне дали искате магнолиите заради техните цветя или заради големия им вечнозелен вид.

Конкретните отговори на тези въпроси ще продължат да ограничават избора ви …

Вземете решение за правилния вид магнолии

Магнолии цъфнаха и клонки в предната градинска ваза

От всички 200 сорта има някои, които са особено популярни. Според нас трябва да обърнете специално внимание на тях. Това са магнолиястелат, магнолия лалета (Magnolia × soulangeana), вечнозелена магнолия, магнолия шампака.

Четирите най -популярни сорта

магнолии в идеи за декорация на хартиени торбички

Най -добре е да засадите магнолиите в края на есента в по -топъл климат. Това е така, защото това е извън тяхното активно време. В по -студен климат трябва да направите това в края на пролетта.

Вечнозелените магнолии трябва да бъдат засадени в края на пролетта.

През първите 6 до 12 месеца на растеж магнолиите ще се справят по-добре, ако ги покриете със слама. Те също трябва да се поливат обилно и редовно през този период.

По кое време на годината трябва да засаждате магнолиите??

Магнолия дърво градина растения стена дизайн фото тапет

Преди засаждането трябва да премахнете горния слой почва от контейнера за растения или контейнера, в който се намира растението. Трябва да можете да видите горната част на корена. Това са първите 5 см.

В случай на коренови топчета, процедирайте малко по -различно. Първо трябва да премахнете всичко, което е върху тях. Използвайте мистрия или нож и направете прорези с дълбочина до 2,5 см. Това ще премахне заплетените корени, които иначе биха могли да повлияят на растежа.

Как точно се засаждат магнолиите??

Дървото от магнолия в градински растения отпред разцъфна

Сега става въпрос за дупката, в която можете да поставите растението. Тя трябва да бъде около 1,5 пъти по -широка от контейнера за растения или контейнера, в който се намира растението. Тогава дупката трябва да е малко по -дълбока от този съд.

Сега, след като сте поставили магнолиите, запълнете пространството около тях със същата почва, която изкопахте от тази дупка по -рано. При никакви обстоятелства корените не трябва да се покриват с него.

След засаждането трябва да поливате редовно през следващите няколко седмици и за предпочитане през следващите няколко месеца. При по-топъл климат поливане три пъти и при по-хладен климат – два пъти.

Купете магнолията си от добре проверено място

Магнолии бяло разцъфнали красотата на природата

Магнолиите са деликатни. Те трябва да се грижат добре, за да можете да ги приведете в добро състояние. Така че имате голям шанс всичко да се окаже много добре.

За да проверите дали продавачите са компетентни, задайте няколко конкретни въпроса. След отговорите ще разберете доколко са запознати с темата.

На какво друго трябва да внимавате при избора на магнолии??

Магнолиите разцъфнаха естествено

Ето няколко точки, на които трябва да обърнете специално внимание при избора на магнолии.

Пръчките трябва да са добре разположени и да не се заплитат. Корените също трябва да изглеждат добре. Здраво изглеждащите корени са бели, докато болните имат по-кафяв нюанс. Някои също са черни и имат кисел мирис.

Също така избягвайте магнолиите със следните признаци:

  • Листа с петна, разкъсани листа и тези, които са обезцветени;
  • Обезцветени пръчки;
  • Счупени решетки;
  • Увиване и залепване на пръти;
  • Рани по багажника;
  • Обезцветени корени.

Желаем ви успех с новите ви магнолии и много прекрасни моменти, докато се грижите за тях!