чай с етерично масло от лавандулов ефект

Лавандула: ефект и области на приложение

Много от нас са изпитали ефектите на лавандулата от детството, но след това все още несъзнателно. Защото това е растение, което ни заобикаля навсякъде. Много спомени от нашето детство са свързани с аромата на лавандула. Въпреки това, ефектът му е, разбира се, много индивидуално.

Какво всъщност представлява лавандулата?

За да постигнете по-добър ефект, винаги е добре да опознаете по-добре въпросния продукт. Това е вечнозелен храст със сребърни листа. Лечебните свойства на лавандулата са концентрирани главно в нейните цветя. Тя може да бъде изтеглена от нас хората по различни начини.

Методът на търговия е да се извлече етеричното масло. По време на процеса на дестилация човек също получава вода от лавандула. Мнозина са запознати с неговия ефект, защото се използва в много различни продукти в ежедневието. Домашният метод за съхранение на билката е чрез изсушаване.

Лавандулов ефект и различните форми на обработка

вода сух сапун с ефект на лавандула

Аспектите на ефектите на лавандулата са толкова разнообразни, че е малко рисковано да се говори за тях. Рискувате да пропуснете нещо важно. Но ние ще се опитаме да назовем най-важните от тях.

На първо място, лавандулата има антибактериален ефект. Ето защо той се използва широко в козметиката и особено в перилните препарати. Това е много ефективно, например, при заздравяване на рани и възпаления. Лавандулата може да се използва и като профилна брадва срещу грип.

Ако се изгаряте често, под каквато и да е форма, независимо дали у дома, докато готвите или на слънце, трябва да имате готови и средства с лавандула. Ефектът им в такива случаи е един от най -бързите.

Лавандулов антистресов ефект

Ако искате да прогоните стреса от дома, тогава лавандулата също може да ви помогне много с нейните ефекти. Той също така лекува безсъние, главоболие, сърцебиене и други симптоми.

През лятото можете не само да излекувате изгарянията, но и да държите нежеланите насекоми далеч от кожата си. С други думи, лавандулата определено трябва да присъства във вашите домашни средства през този сезон.

Приятно пакетирани сапуни и етерични масла

сапун с лавандулов ефект

Суха лавандула. ефект

И накрая, днес искаме да преминем към ефектите на лавандулата в сухо състояние. Защото в тази форма тя е най -малко известна. Може да се консумира под формата на чай или различни сокови смеси. Ако имате главоболие или сте стресирани, можете да държите суха лавандула под възглавницата. Защо не използвате лавандула като декорация във вашия дом??

Леко лятно усещане

декорация за дома с ефект лавандула

Сол за вана с лавандула

сол за баня с ефект на лавандула

Ръчно изработени лампички за чай със сушена лавандула

лавандулов ефект чай светлини diy

Великолепен лилав сапун от лавандула

  кубче сапун с ефект на лавандула

Готови за сушене

лавандулов ефект изсушен

Домашен сапун a la Provience

домашен сапун с ефект на лавандула

Масло за тяло с масло от лавандула

лосион за тяло с ефект на лавандула панделка зелена

Сапуни във формата на сърце

сапун с ефект на лавандула форма на сърце

Лилави соли за вана в купата

лъжица купа за сол с ефект на лавандула

Страхотна гледка

растение с ефект на лавандула

Красива градина с лавандула

градинско растение с ефект на лавандула

Лавандулови лампи за чай

чай с лавандулов ефект

Красиви букети

букети с ефект на лавандула

Украса за лятна маса

декорация на маса с ефект на лавандула

Свеж и ароматен

кошница с ефект на лавандула

Обилна реколта от лавандула

сушени букети с лавандулов ефект

Красиви саксийни растения

саксии с ефект на лавандула