Подправки и лечебни растения билка градински подправки лечебни растения

Лечебни растения за вашата собствена градина или дори за вашата тераса

Мултифункционалността е „IN“ във всички области на живота. Това се доказва и от факта, че все повече хора търсят многофункционалност, когато се занимават с растения. Лечебните растения, които украсяват двора и са чудесни за лечение на болести, диетите и здравословните рецепти стават популярни.

Подправка и лечебно растение

Подправки и лечебни растения Билковите градини създават лечебни растения

Започваме днес с няколко разновидности, които хората с общи симптоми винаги трябва да имат под ръка. Това ще ви спести много време, пари и ежедневното бягане до аптеката. Ще изпитате и чисто духовно удоволствие чрез страхотните миризми и зелената картина.

Пресни индийски подправки – джинджифил, кардамон, карамфил, дафинов лист и ядки

Подправки и лечебни растения билки градински саксийни растения индийски подправки джинджифил кардамон

Мента – грижи и свойства като лечебни растения

В природата това растение расте в близост до реки, малки потоци, а там – на сенчести и хладни места. Грижата за мента за някои сортове също би била възможна при домашни условия и в градината. Цъфти между юни и септември. Листата и цветята могат да се използват пресни или сухи. Ментата е много подходяща при проблеми със стомашно -чревната система.

 Ментата като лечебно растение

Подправка от мента и лечебно растение обработват билкова градина

Ментата и грижите за нея биха ви помогнали много, ако се налагаше често да правите чай от нея. Също така, ако се събудите със силен зъбобол в средата на нощта или венците ви кървят обилно, чайът от мента или мента може да помогне. Забелязали ли сте, че се използва много често в пасти за зъби? Ментата може да се използва при ревматизъм. Артритът може да бъде повлиян от него. Бронхит, ларингит, синузит също могат да бъдат излекувани с него. Ментата е много полезна лечебна билка.

Пресни листа от мента в собствената ни билкова градина

Поддържайте подправка и лечебно растение мента билка градински листа мента

Алое вера като лечебно растение

Вече говорихме за алое вера като лечебно растение в други статии. Но човек не може да навлиза достатъчно често в полезните му свойства. Това е вид лечебно растение, което също е красиво и може да достигне до 1 метър височина във вашата градина. В този случай е важно да знаете, че тя много обича топлината. Така че тя трябва да бъде преместена вътре, в зимната градина, в по -студените периоди. Мястото, където расте алое вера, също трябва да е доста слънчево.

 Лечебните свойства на алоето са в месестата листа

Подправка и лечебно растение алое вера лечебно растение билка градина

Алое вера е известно като лечебно растение главно поради следните свойства: Раните зарастват по -бързо, изгорените участъци от кожата, както и всички други видове кожни заболявания се повлияват положително. Можете да противодействате на всяко възпаление. Вътрешните стомашно -чревни проблеми като колит, запек и лош апетит могат да бъдат решени чудесно.

Алое вера като саксийно растение у дома

Подправка и лечебно растение Лечебно растение от алое вера здрави стайни растения

Ролята на любистката като лечебно растение

В градината любистката трябва да бъде засадена на сенчесто и влажно място. Тук имаме работа с подправка и лечебно растение едновременно. Употребата му е доста разнообразна. Ако имате главоболие, можете да си направите чай с корените, пръчката и листата. Стомашно -чревните и бъбречните проблеми се повлияват положително. Ефектът върху кожни заболявания и наранявания е много успокояващ.

Lovage като подправка и лечебно растение в кухнята

Подправка и лечебно растение любисток сноп билка градина

Любовникът има лечебен ефект при кожни заболявания и наранявания

Билка градина с подправки и лечебни растения

Мащерката като подправка и лечебно растение

Мащерката се използва широко като лечебно растение и подправка едновременно. Той е богат на антиоксиданти. Почиства организма от свободните радикали. В същото време той помага в борбата срещу грип, бактерии, вируси и паразити. Мащерката е едно от лечебните растения, което много често се използва в паста за зъби и разтвори за вода за уста. Има изключително силно противодействие срещу грипа, облекчава симптомите на кашлица, нямате температура и можете по -лесно да преодолеете настинката. Мащерката също е едно от лечебните растения, които могат да се използват за лечение на астма и бронхит.

Мащерката е богат на антиоксиданти

Билка градина подправка и лечебно растение мащерка

Медикамент-мащерка

Билка градина с подправки и лечебно растение мащерка

Слънчеви шапки (ехинацея)

След това стигаме до слънцето под лечебните растения. Тук имаме работа с истинска благотворна красота. Можете да ги използвате успешно при първите симптоми на настинка и грип. Антибактериалният ефект на слънчевите шапки е много силен. Само една чаша от него незабавно би облекчила симптоми като възпалено гърло, кашлица и други подобни.

Слънчеви шапки Растения в градината

Подправка и лечебно растение билка градински градински растения шишарка

Слънчевата шапка е едно от лечебните растения, които действат много бързо при рани, изгаряния и възпаления. Може да се използва за лечение на синузит, цистит и дори някои гинекологични заболявания.

Ехинацея

Подправка лечебни растения билка градина шишарка растение ехинацея

Обикновен блат (Althea officinalis)

От всички лечебни растения това красиво растение едва ли би могло да се съмнява в неговите свойства. Защото дори името на латински – althea означава „да лекувам“. Трябва да се засади и да се грижи за него на хубаво място в градината. Почвата трябва да е много богата на хранителни вещества. Althea officinalis трябва да се полива редовно … Това звучи като трудоемка работа. Но в края на деня това определено ще се изплати, с цветна красота!

Маршмелоу Лечебно растение

Подправки и лечебни растения билки градински градински растения истински бяла ружа

Ако пиете това лечебно растение като чай или под формата на салата, тогава всички хронични стомашно -чревни симптоми ще бъдат повлияни много положително. Вътрешните инфекции по цялото тяло също вече няма да бъдат толкова остри. С външно лечение можете да излекувате рани и синини в резултат на наранявания. Мускулната болка, както и ухапванията от насекоми, ще имат много по -леки последици, ако изберете грапавия или истинския блат като лечебни растения.

Сушени цветя на Althea officinalis

Подправка лечебни растения билка градина истински зефир сух

Голям репей (Arctium lappa) като лечебно растение и подправка

Големият репей е многогодишно билково и лечебно растение. Между юни и август цъфти в голямо червено-лилаво. Поддръжката изобщо не е взискателна. Чаят от листата на това растение помага много при ревматизъм, камъни в жлъчката и бъбречни инфекции.

Arctium lappa  или дори голям репей Наречен

Подправки лечебни билки билка градина Arctium lappa цветя

Страхотният репей помага много и при диабет, косопад и себорея. Инфузията от него може да се прилага върху главата 1-2 пъти седмично. Редица от тях също могат да бъдат лекувани успешно с него. Опитайте, ако имате херпес или акне.

Лечебно растение срещу ревматизъм, камъни в жлъчката и бъбречни инфекции и Кожни заболявания

Подправка лечебни растения билка градина Arctium lappa голям репей

Невен като лечебно растение

Можете да разпознаете това едногодишно растение, известно като подправка и лечебно растение, по ярко оранжевите си цветове. Има силно антибактериално действие. Така кръвта се пречиства. Знаете ли, че невенът е доказано един от най -мощните ефекти при жълтата треска?

 Лечебното цвете има ярки жълто-оранжеви цветя

Подправка лечебни растения билка градински невен полски цветя

Приемането на невен под формата на чай би могло да помогне за излекуване на много заболявания в стомаха и чревната система. Ще успеете да излекувате собствената си нервна система много успешно. Като крем може да се използва при гъбички, отоци, венозни проблеми и рани. Можете да го използвате за лечение на изгаряния и наранявания, причинени от настинки. Можете да го използвате за частично или пълно премахване на кожни пигменти и старчески петна.

Можете да пречистите кръвта си с чай от невен

Подправка и лечебна билка билка градински цвят невен

Дафинов лист като лечебно растение и подправка

Дафиновият лист е вечнозелено храстово растение. Цветовете им са много малки и имат много силна миризма. Тази ароматна билка се нуждае от топлина и доста ярка светлина за доброто си развитие. Вероятно няма домакиня, която да не е използвала дафиновия лист като подправка в готвенето.

дафинов лист като саксийно растение – много популярна подправка

Подправка и лечебно растение билка градински саксиен дафинов лист

Дафиновият лист помага при стомашно -чревни проблеми и възпаления. С него се борят и астма, вируси, гъбички. Ако имате възпаление на венците, трябва да дъвчете дафинов лист. Дафиновият лист също е едно от лечебните растения, които са много здрави за хора с диабет. Можете също така да го използвате за облекчаване на болката, свързана с ревматизъм. Екстрактът от него може да бъде много полезен за синузит с няколко капки.

Знаете ли за лечебните ефекти на дафинов лист?

Подправки и лечебни растения билка градински подправки ефект от дафинов лист

лайка

Затваряме нашето представяне на билки и лечебни растения днес с лайка – едно от най -известните и красиви лечебни растения. Може да се намери навсякъде – по ливади и в дворове. Добре е да знаете, че има много разновидности. Но лечебният вариант се нарича Matricaria chamomilla. Използват се цветята му, които са много богати на етерични масла.

Matricaria chamomilla

Подправка и лечебно растение билка градинска лайка лечебно растение

Лайката може да спре възпалението и кървенето. Сърдечният ритъм също е повлиян. Ако имате камъни в бъбреците, възпалени черва и главоболие, вземете много от тях. Освен това оплакванията като зъбобол, възпалено гърло и възпаление на очите са много полезни при лайка.

Пийте често вкусен чай от лайка!

Подправка лечебни растения билка градински чай лайка чай