месоядни растения органични специфични форми

Очарователни месоядни растения

Има толкова странни и странни растения на този свят. Някои, както знаем, са месоядни. Това също има добро обяснение. Месоядните растения растат на места с лоша почва. Така че имате нужда от нещо различно от това, за да оцелеете.

Има много различни видове растения с такива навици!

Ето само няколко:

Семейство стомна (Sarraceniaceae)

месоядни растения сарацения

Това е семейство месоядни растения. Те растат в Тексас, в САЩ, а също и в югоизточна Канада.

Листата им са с форма на фуния. Имат нещо като качулка. Той предпазва листата от дъжд. Стъклени растения привличат насекомите със своя цвят, аромат и вкусен нектар.

Стъклени растения (Nepenthes)

хищни растения непентес

Nepenthes е общият термин за повече от 130 вида месоядни растения с почвени капани. Те са често срещани в Китай, Малайзия, Индонезия, Мадагаскар, Филипините, Сейшелите, Австралия, Индия, Борнео и Суматра.

Повечето са много високи и достигат между 10 и 15 метра. Те имат широка коренова система, но тя е доста повърхностна.

Капани за капани (Genlisea)

месоядни растения genlisea

Има малко над 20 известни подвида Genlisea. Те растат във влажна до полуводна среда. Капаните са често срещани в Африка и Южна Америка.

Те са малки билки с жълти цветя. Те имат две специфични видове отпуски. Първите са фотосинтетични и растат над земята. Другите се разпространяват под земята. Вторият вид дърпа, хваща и яде мънички живи същества. Такива са например протозоите.

Кобра лилия (Darlingtonia californica)

месоядни растения darlingtonia californica органични форми

Това растение е родом от Северна Америка и по -точно от Орегон и Калифорния. Расте в блата или друга водна среда със студена течаща вода.

За разлика от много други месоядни растения, лилията кобра има интересен змийски език. Това е насочено главно към земята и по този начин лилията кобра хваща плячката си.

Маркуч за вода (утрикулария)

месоядни растения utricularia vulgaris

Този род включва повече от 220 вида месоядни растения. Те растат както в сладки, така и в солени води. Маркучите са единствените, които се хранят с улавяне на пикочните мехури.

Мътеница (Pinguicula)

месоядни растения pinguicula moranensis

Този вид месоядно растение има лепкави листа. Това са сукуленти, които растат в много различни ярки нюанси. Мастните билки улавят насекоми с листата и ги изяждат. Мастните билки са често срещани в Северна, Южна Америка, Европа и Азия.

(Дросера)

месоядни растения drosera capensis

Родът росичка включва повече от 144 различни растения. Те растат на всички континенти, с изключение на Антарктида. Растенията росичка образуват разперени или изправени розетки. Те растат между 1 см и 1 м височина.

Тези растения могат да оцелеят до 50 години.

Ужасяващият мухоловка на Венера

месоядно растение венера мухоловка

С официалното име: Dionaea Muscipula

месоядни растения dionaea muscipula

Алдрованда Весикулоса

месоядни растения aldrovanda vesiculosa

Byblis gigantea

месоядни растения byblis gigantea