модерен ландшафтен дизайн сиви камъчета субтропични растения

Модерен ландшафтен дизайн

Може би във вашия двор вече има сив чакъл, стъпаловидни камъни и модерни сеялки, но съвременният вид все още липсва. Днес имаме няколко готови съвета за вас как можете да постигнете модерен дизайн на открито пространство.

Разговаряйте в ясно определени зони

Една от основите на съвременния пейзаж е, че зоните са ясно определени.

Геометрията прави градината уникална и близка до природата. Също така е важно да направите градината интересна. Тук виждаме снимки на великолепна съвременна градина, проектирана от D • КРАЙН. Обърнете внимание на правоъгълните фигури с чакъл, които създават ефект на стъпало.

Чакълът и тревата определят съвременната градина

Колко отделени зони можете да направите? В този пример има всичко: плувен басейн, водна система, покрита веранда, модерни сеялки и изобилие от цветни лехи с местни треви. Перфектен дизайн!

Ясно определени зони в модерен пейзаж

модерен ландшафтен дизайн висока трева извън басейна

На тази снимка можем да видим, че земната растителност се използва за отделяне на подпорните зони, например езерцето до плувния басейн. Чакълът, плочките, тревата, водата и буйните растения се комбинират в идеално планиран пейзаж:

Чакъл, камък и трева в модерен двор

модерен ландшафтен дизайн бамбук и водни лилии

В допълнение към обширната зелена морава, в двора има и езерце с дренажна тръба. Обърнете внимание на декоративните елементи, използвани в това открито пространство – бетонни пътеки до тревата и храстите по оградата. Резултатът: сегментирано, но равномерно пространство

Водна система в модерен двор

модерен ландшафтен дизайн сиви тонове зелени площи

Друга отделна зона е зоната за сядане с камината. Не забравяйте за впечатлението, което може да донесе ясно очертана веранда.

Външни места за сядане в модерен двор

модерен ландшафтен дизайн елегантен кът за сядане с огън

За следващия двор бяха използвани различни материали – стъпала и веранда от бетон, дървени дъски за открито пространство, буйно зелена морава. Цветовете създават впечатляващ визуален контраст.

Заден двор с умен пейзаж

модерен ландшафтен дизайн стилен заден двор

Дори ако вашето открито пространство има само ясно обособена зона, то може да бъде проектирано добре. Това е задният двор, проектиран от Rees Roberts + Partners LLC. Храстите формират частното пространство, обзаведено с добре поддържана морава и модерно открито пространство:

Зелено пространство в градски двор

модерен ландшафтен дизайн мрежести фотьойли

Стратегически подредени растения

Важен е не само подборът на растителни видове, но и вашето впечатляващо разположение. Листата и тревите се отглеждат в чисти редове.

Растения, отглеждани на редове

модерен ландшафтен дизайн високотеластни баластни кутии

Подобен вид може да се види и в откритото пространство, проектирано от Нюанси на зелената ландшафтна архитектура. Растенията са подредени според вида им, така че образуват слоеве от цветове от наситено червено до опушено синьо …

Треви в редове

модерен ландшафтен дизайн, терасиран с папрати

Не приемайте, че всичко трябва да бъде подредено по прави линии. Можете да правите стратегически композиции, като смесвате растения. Лилите и розовите отдолу контрастират със зелените тонове.

Хубаво подредени растения

модерен ландшафтен дизайн, див и прекрасен

Това е друга привлекателна комбинация от камъни, сукуленти и странни растения. Използвайте цветните си лехи като черно платно за интересни скици, като на снимката на дизайна на Grounded …

Уникална комбинация от растения

модерен ландшафтен дизайн уникален

Следващият двор, проектиран от Cipriano Landscape Design, използва силата на флората. Дори и да не се отглеждат в чисти прави линии, растенията изглеждат спретнати с граници на арка.

Оживени растения оформят цветна леха

модерен ландшафтен дизайн, буйна растителност

Използвайте диви елементи … в определени граници

Дивите елементи също могат да бъдат интегрирани в съвременните дворове. В тази стая от Grounded, портокаловите цветове посягат към небето, но все още от ясно отделената си цветна леха.

Портокалови цветове в модерен двор

модерен ландшафтен дизайн алое вера в ярко оранжево

Една възможна комбинация е буйна растителност над ръба на цветното легло. Dichondra е чудесен вариант, показан на снимката на откритото пространство, проектирана от D • КРАЙН:

Буйните растения създават ефект на водопад

модерен ландшафтен дизайн висящи растения бръшлян

Растителният живот дори може да тече по модерни стълби, както в това стилно пространство от D • КРАЙН. Поставете този външен вид до чиста тревна площ и я оживете с местни треви.

Каскадни растения над модерни стълби

модерен ландшафтен дизайн големи плоски стъпала

В това изключително специално открито пространство от Rees Roberts + Partners LLC, лозите се изкачват по стените, а растенията в нюанси на зелено подчертават бетона и дървото в стаята.

Диво и добре поддържано в градско открито пространство

модерен ландшафтен дизайн, дива зона за сядане

Накрая стигаме до стая от Huettl Landscape Architecture с най-добрата комбинация от диви и добре поддържани елементи. Растенията растат около двора, разбира се, и добре подредените верандни плочки отразяват чистите линии на архитектурата на къщата.

Кръг трева

модерен ландшафтен дизайн скандинавски

Има няколко възможности за модерно озеленяване. Днес акцентирахме върху изчистените линии и добре поддържаната визия. Ентусиазирани ли сте от този стил или сте предпочели нещо друго за свободното си пространство? Кажете ни вашите мисли като коментар по -долу …