идеи за ремоделиране на градини пролетни катерещи растения

Пролетен проект: препроектиране на градината

Мисля, че вече съм прекарал повече от средното време навън. Исках да прекарам два дни в реконструкция и мисля, че вече се превърна в шест. Това е доста типично, когато правите домашни проекти. Започвате доста скромно и откривате все повече области, които всъщност биха могли да бъдат подправени.

Но поради тази смес от не твърде горещо и не твърде студено време, по някакъв начин няма как да се сдържате! Чувствате нужда да сте навън през цялото време.

Всичко започна преди две седмици. Погледнах външната част и установих, че въпреки цъфтящите растения и яркото слънце, все още не е готова за пролетта.

Тогава веднага предприех няколко действия за разкрасяване, които включваха както озеленяване на Xeriscape, така и евтини проекти „направи си сам“. Нека да разгледаме заедно няколко снимки от този процес?

Страхотен външен вид за пролетта

идеи за ремоделиране на градина пролетни цветя роза

Нека започнем от земята

Поне аз така направих. Влязох в къщата си само преди година и затова всичко беше все още доста занемарено. Затова избрах Xeriscape Landscaping тази година. Извадих плевелите и покрих земята с бариера. След това засадих малко сухоустойчиви зелени растения, които са подходящи за пълно слънце. По -нататък добавих варовиков чакъл и скулптурни скали. Процесът се оказа много по -лесен от очакваното. Нямам търпение растенията да започнат и да цъфтят.

Озеленяване на Xeriscape

Градински дизайн с чакълести светски камъни за ремоделиране на градината

Освен това търсих в почвата сухи листа и стъбла. Нарязах го толкова, колкото беше необходимо. Като пример по -долу можете да видите домашната билка. Изрязах изсушените стъбла толкова назад, че не можете да ги видите. Това растение произвежда лилави цветя и особено харесвам способността му да расте целогодишно.

Домашна билка

ремоделиране на градински градински дизайн с дизайн на камъчета вечнозелена пътека

Преди зимата дихондрата с листата си падна добре по краищата на терасата ми. През най-студения сезон на годината бяхме изненадани от твърде ниските температури. Оттук и там са останали само няколко стъбла. Затова взех малко почва с лопатата и напълних дупките с нови растения. Да, освежаването на повърхността на почвата също е много важно. Надявам се, че растението отново ще покаже буйния си вид през следващите няколко седмици и месеци.

Освежаващ повърхността на почвата

ремоделирайте градинска градина с дизайн на пътека с чакъл и камъчета

Обогатете други растения в саксии

Прекарах много време за съживяване на растенията си. Научих методите за озеленяване на Xeriscape и приложих на практика запълването на зелените дупки. И в този случай зимата се оказа тежък тест за зелените ми растения. Затова ги донесох между тях и понякога ги покривах, за да ги затопля. Но някои все пак бяха замразени и трябваше да се сбогувам с тях. Такъв беше случаят с папрата близо до входа на къщата ми. Растението трябва да бъде попълнено с нова селекция.

Съживете растенията

Препроектирайте външни площи и градини за саксии с цветя

Виждате ли фонтана за трева отдолу? Това също е следствие от зимния сезон. Освен това беше време да разменим различните саксии с такива, които правят смело изявление. Ето защо избрах дълбоко кафявото гърне, което можете да видите на снимката по -долу.

Стилни цветни съдове

идеи за ремоделиране на градина стайни растения саксия за цветя саксии

От лявата страна на стълбите в задния ми двор има метален рафт. Напълних го с различни растения в саксии. Много от тях се нуждаят от малко помощ под формата на инсталирането им в нови контейнери за растения. Това трябваше и се случи през зимните месеци. Самите саксии трябваше да изглеждат малко по-добре. Подправих някои от тях с малко остатъчна боя. Можете да видите резултата на следващата снимка.

Нови контейнери за растения

идеи за преустройство на градината пролетна саксия за растения стойка за растения

Ремоделирайте открити площи и градини, освежете саксии и кутии за цветя

Саксиите на рафта не са единствените, които съм украсил с малко цвят. Избрах общо седем саксии и оградих всички от тях със страхотен свеж ледено син цвят. Общото засенчване създаде постоянен цялостен вид и ми помогна да използвам свеж нюанс на открито. След това разпределих боядисаните саксии из целия двор.

Цветно боядисани саксии

идеи за цветни саксии в градината свежи градински идеи

Ето още една страхотна идея за разкрасяване на растителни аранжировки. Постигнах това, като добавих различни слоеве и форми на зелено. Напълних синьото гърне с висока трева и добавих каскадни растения за драматичен ефект.

Различни слоеве и форми на зелено

Цветни саксии растения в градината градина идеи вътрешен двор морава

Добавих дихондра към папратта за подобен ефект. Но бях премахнал някои от стъблата предварително. Тук се надявам на такъв каскаден ефект в близко бъдеще.

Дихондра добави към папрата

проектиране на външни площи и градини саксии за растения саксии растителни видове

В много случаи саксиите с повече от едно растение губят малко от своя чар по пътя. Например контейнерът за растения долу изглеждаше доста празен след зимния сезон. Групирането на седумните растения беше точно в този случай.

Да, така е: никога не забравяйте да попълните празнините

ремоделирайте градински саксии растения в градината идеи за градина видове растения

Сега е моментът да помислите дали вашите растения са на правилното място. По -долу виждаме редица бетонни блокове. В две от тях се вижда малко зелено. Растенията, които някога са съществували там, не са оцелели. Освен това мексиканската перална трева се нуждае от много повече пространство от това, което има в момента. Алоето в средата би се справило по -добре на място, където може да расте, без да удря тавана. Преместих тези растения в други саксии и на други места, където те могат да растат по -добре, без да бъдат ограничени от атмосферата.

Правилно разположени растения 

Препроектирайте външната зона и градината

Накрая искам да ви покажа няколко снимки на вътрешния двор. Зелената трева все още е там. Не мога да очаквам повече растения да цъфтят и новото зелено наистина да порасне, а тревата да стане наистина буйно засенчена.

Фермата с един поглед

Идеи за дизайн на предния двор с камъни, морава, чакъл, редизайн на градината

Благодаря, че прочетохте за външното ми ремоделиране. Правиш ли пролетен проект в двора? Надявам се, че мога да ви помогна с това.