Направете свежа градина на покрива футуристична, огромна, ефективна

Създаване на свежа градина на покрива – полезни съвети за начинаещи, така и няколко прекрасни снимки

Създайте оазис на покрива, на който ще се наслаждавате през цялото лято.

Саксии & Контейнер: Изберете цялостна тема за дизайн. Повечето хора смятат, че саксии с различни размери, разпръснати из цялата тераса, изглеждат страхотно!

. (Внимание: Теракотата изсъхва изключително бързо и корените на растенията се „изпичат“ в нея, което затруднява поддържането на нещо друго освен здравец в такива съдове.) Този „еклектичен“ вид изглежда добре в малки градини, където има много е зелено и на сянка, но пада през съвременна кооперация. На пазара има голямо разнообразие от различни и модерни контейнери за цветя, ако наистина искате покривна градина, не забравяйте да подредите растенията изолирани един от друг.

Саксии и контейнери за растения

свеж покрив градина дизайн футуристични растения контейнер

Почва: Редовната тройна смес никога няма да работи, лесно се уплътнява и няма червеи, които да аерират почвата. Висококачествена смес от контейнери с бавен (за предпочитане органичен) тор с бавно освобождаване и много перлит или вермикулит си заслужава парите.

 Почва и грижи

почва свежа градина дизайн покрив идея оригинална

Отводняване: Ако имате голям контейнер, важно е подът да има “крачета” или поне малко пространство за движение на въздуха и изтичане на вода от саксиите. Това е особено важно, ако горният балкон засенчва вашия балкон. Почвата, покрита с филтърната кърпа, ще предотврати пълзенето на почвени частици през дренажните отвори.

Архитектурен ландшафтен дизайн на покрива

свеж покрив градина дизайн архитектура настилка

Тегло: Ако ще проектирате голям проект във вашия вътрешен двор или балкон, уверете се, че конструкцията може да издържи цялото допълнително тегло. Наситената почва и бетонните или глинените саксии наистина могат да добавят един тон тегло.

Подходящи растителни видове

свеж покрив тераса градина модерна архитектура подово дърво

Растения: Да имате хубав набор от саксии е добре, но не забравяйте да изберете подходящ растителен материал. Многогодишните растения си заслужават инвестицията, ако резервоарите им са достатъчно дълбоки, за да поддържат нов растеж и изолирани или достатъчно ветрозащитни, за да оцелеят през зимата. Има няколко прекрасни едногодишни растения, от които да избирате. Балансирайте вашите цветя с зеленина – ежедневната папрат от Бостън изглежда красива в правилната обстановка и изисква малко поддръжка или слънчева светлина.

Подови настилки от дърво

свеж покрив градина дизайн дървени настилки

Подови настилки: Такъв красив под добавя стойност към дома, прави драматична разлика във вътрешния двор. Повечето от апартаментите имат бетонни блокове, което придава безличен и студен вид. Простото монтиране на настилки върху съществуващите павета (не забравяйте да не пробиете нищо или да развалите покривната мембрана по никакъв начин) прави всичко различно.

Ако не искате да използвате дърво като настилка във вашия вътрешен двор, на пазара има няколко рециклирани настилки за материали с различни шарки и цветове.

Футуристичен дизайн на сградата

свежа покривна тераса градина модерна архитектура изискана

Пространство: помислете как искате да използвате пространството на вътрешния двор; това ли е място, където ще поканите гостите да се оттеглят и да се отпуснат или просто да се насладят на красивата гледка? Украсете отвън по подобен начин отвътре – свещите и възглавниците правят външния вид мек и добавят романтично усещане, скулптурите и камъните могат да добавят естествено усещане. Всяка градина трябва да отразява стиловете и предпочитанията на хората, които живеят там; обикновено това е място, където обикновено искате да се отпуснете малко.

Дизайн на къща, проектиран и построен от опитни архитекти

свеж покрив градина модерна архитектура фасада

Грижи: Изберете растения, за които е лесно да се грижите. Бонсай може да бъде красив, но може да бъде труден за поддръжка. Цъфтящите растения обикновено трябва да отрежат нанесените цветя, за да насърчат непрекъснатия цъфтеж. Поливането е необходимо и лесно може да бъде забравено, когато бурята от уикенда ви завладее. Ако вашият вътрешен двор получава пълно слънце през целия ден, не забравяйте да преместите саксиите по -близо до засенчено място или да поръчате на някой за поливане.

Съвети и съвети за начинаещи

свежа идея за дизайн на градината на покриваВнимание: И накрая, има няколко неща, които трябва да имате предвид, това са фактори като вятър: много градски тераси са предразположени към внезапни пориви на вятъра или постоянен бриз, така че внимавайте с леките пластмасови мебели. Свещите, които стоят навън, могат да се забият в разхвърлян басейн с восък в края на горещ летен ден, а саксиите от теракота изсъхват много бързо и се чупят, ако се преобърнат от вятър или небрежен крак – много видове саксии на пазара са направени от полиуретан и не се счупват лесно или се разцепват през зимата, когато се понижат ниските температури.

И най-накрая, да създадете уютен кът за сядане

Свежа покривна градина дизайн кът за сядане дървена мебелна възглавница от палет

Покривни градини: 9 съвета на експерти

Създайте оазис на покрива, на който ще се наслаждавате през цялото лято.

    Съвременен градински навес за лятна ваканциясвеж покрив градина дизайн архитектура екзотика      Компактна къща в модерен стил – храсти на покрива свеж покрив градина дизайн храст модерен сграден дизайн