Има много различни видове хортензии и всички те радват очите ни с красивите си цветя. Всеки от тях обаче изисква различен вид грижи и поради това общите съвети са трудни за използване. Днес ще обхванем някои от най -популярните видове хортензия. Събрахме ги заедно от приноса на опитни шивачи. Целта на всичко е да поддържа тези растения в добро състояние възможно най -дълго и да ги накара да цъфтят още по -добре. Съветите, които могат да се намерят в интернет, се отнасят най-вече за метличести и селскостопански хортензии, които в момента са най-разпространените видове хортензия сред любителите градинари. Но ние се опитваме да гарантираме, че други собственици на хортензия също получават полезна информация. Независимо дали получавате съвети за рязане от нас или някъде другаде, уверете се, че сте избрали правилния тип рязане за вашия тип хортензия.

Можете да подмладите по -старите хортензии, като ги режете

Идеи за дизайн на покрив градска градина изрежете хортензии

Тези грешки не трябва да се допускат при подрязване на хортензии!

Нека започнем с какви грешки правят повечето любители градинари при подрязването на хортензии. Например, ако се предприеме грешен подход, бъдещите цветя ще бъдат повредени. Когато това се случи, разбира се, растежът на красивите цветя ще бъде нарушен.

Това значително ще повлияе на здравето и красотата на растенията. Също така се случва много често хортензиите да се режат в неподходящ момент. Бъдете много внимателни по кое време на годината хортензиите трябва да бъдат отрязани.

По отношение на вида на резитбата хортензиите се разделят на едногодишни и двугодишни видове стволове на дървета!Проектирайте градината, изрежете хортензии

Различни видове хортензии по отношение на резитбата

Има много различни видове хортензии и това е прекрасно! Това прекрасно разнообразие може да украси нашия свят в многото му вариации. Що се отнася до вида на резитбата, този вид растение може грубо да се раздели на две групи. Има такива, които растат върху едногодишно и двугодишно дърво. Звучи успокояващо, нали? Нека започнем с тези, които растат върху двугодишно дърво!

Ако подрязвате хортензиите правилно, те също ще цъфтят по -добре

Градински съвети при подрязване на хортензии

Селскостопански хортензии и подобни видове, които растат върху ствол на двегодишно дърво

Популярните фермерски хортензии с всичките им подвидове са само един от тях. Тук трябва да бъдете максимално предпазливи. Когато подрязвате хортензии, принадлежащи към този вид, трябва да го направите много внимателно. Трябва да премахнете цветята, докато смесвате, без да повредите пъпките отдолу. Трябва да бъдете особено внимателни, когато правите това, защото те са точно под това. Една от най -големите грешки е, че ги наранявате, когато ги отрязвате. По -скоро трябва да бъдат оставени изцяло и те ще изгонят догодина. Точното време за това е най -рано през есента, а именно октомври или ноември, когато тези цветя са избледнели.

Хортензиите са подходящи за всякакъв вид градински дизайн

Храсти красиви хортензии - страхотни хортензии се режат кога

Допълнителен съвет

Още един съвет при рязане на хортензиите, които растат на ствол на две години. Такива хортензии могат, както казах, да се отрежат през октомври или ноември, веднага щом цветята избледнеят. Но много професионални градинари препоръчват да изчакате зимния сезон и едва след това да продължите към него. Предимството на това е, че пъпките вероятно ще бъдат защитени от замръзване от старите цветя. Така че, като ги съхранявате, ще намалите вероятността те да се развалят и да умрат от ниските температури.

Какви хортензии имате в дома си?

Съвети за рязане на цветя от хортензия

Ето как трябва да подрязвате по -старите хортензии

Другата основна група хортензии, която можем да определим според критерия за подрязване, са многогодишните растения. Някои градинари имат красиви екземпляри на възраст 7 или 8 години. Можете, така да се каже, да ги стесните, като ги смесите. По отношение на цветята важи същото правило като за всички хортензии от двугодишния ствол на дървото.

Хортензиите могат да растат в градината или в саксията в продължение на няколко години

Нарежете хортензии - сини цветя - hotensia цветя се режат кога

Допълнителен съвет за многогодишни хортензии

Трябва да получите достъп до по -гъстата суматоха и да извършите там своеобразно почистване. Много старите, които са в основата на корените, трябва да бъдат премахнати с секатор. Точното време за този вид действия е пролетта. Трябва да изберете първите топли дни, веднага щом сте сигурни, че зимата наистина е свършила. Ако направите тези мерки правилно, през следващата година ще израстнат нови издънки. Благодарение на това много нови свежи цветя ще растат след това. Това също ще удължи живота на хортензията като цяло.

Трябва да знаете как да се грижите правилно за такова великолепие

Рязане на хортензии - идеи за сини цветя

Изрежете хортензии, които растат на едногодишния ствол на дървото

Сред популярните сортове са хортензиите със снежна топка и хортензиите с метлички. Снежните хортензии също са фермерски хортензии, но много специфичен вид.Международното име за тях е Безкрайно лято. Те трябва да се режат по различен начин от останалите хортензии на фермера. Основният диференциатор, както казах, е, че те растат върху едногодишния ствол на дървото, докато другите са двугодишни. С тези видове хортензии можете да бъдете по -смели при рязането. В този случай можете дори да отрежете до две трети от трупите. Тук няма възрастващи пъпки, които да се съхраняват.

При двугодишните стволове на дървета е важно да не повредите пъпките

Рязане на хортензии - цветя и идеи - градински дизайн

Изрежете особено високи хортензии

Едногодишните хортензии от метлички, които растат с височина два до три метра, обикновено се подрязват около 50%. Кое е подходящото време за това? В идеалния случай трябва да подрязвате този вид хортензия през есента, т.е. през октомври и ноември или през март. В този случай, колкото повече отрязвате хортензиите, толкова по -силен ще бъде издънката, която ще последва. От друга страна, ако не подрязвате този едногодишен сорт, той може да загуби красотата си с течение на времето. Цветята също няма да се развият и дори ще станат малко мързеливи.

Пролетта и есента след цъфтежа са най -доброто време за отрязване 

Хортензиите изрязват цветни идеи за декорация

Можете да направите такъв страхотен букет от хортензии

Идеи за декорация на хортензии идеи за дома

Рязане на хортензии - елегантни идеи хортензии и други цветя

Рязане на хортензии - съвети за дизайн на градината

Дизайн на градински нарязани хортензии

Прекрасните безкрайни летни хортензии са най-добре изрязани на две трети

Рязане на хортензии - идеи за градината

Рязане на хортензии - идеи в лилаво и розово

Хортензии нарязани чакъл градина модерна

Хортензии изрежете модерни градински съвети за дизайн градска градина

Кога да отрежете хортензии Парк хортензии изрежете кога

Що се отнася до правилата за подрязване, има два вида хортензия 

Хортензии нарязани растения култивират саксия

Изрежете хортензии - поляна с красиви цветя

Идеи за съвети за дизайн на градински хортензии

Хортензиите изрязват яркосин блясък на цветови идеи

С хортензиите градината се превръща в рай

Идеи за отрязване на розови цветя с хортензии

малки градински съвети и идеи изрежете хортензии

Изрежете лилави идеи с чудесни хортензии

модерен градински дизайн - идеи изрязване на хортензии

Ето как изглеждат красиво обгрижваните хортензии!

Модерен градински дизайн изрежете хортензии

модерни градински съвети за подрязване на хортензии

Хортензиите са красиви, но в по -голямата си част и лесни за грижи 

Идеи за засаждане - подрязване на бели хортензии

Хубав начин - изрежете страхотни хортензии

когато точно изрежете хортензии

Рязане на бели хортензии - идеи за градински дизайн