Бугенвилеята е популярно и универсално декоративно растение за дома, оранжерията, балкона, терасата, градината и други вътрешни и външни площи. В зависимост от вида и сорта, цъфтящото растение, все още известно като тройното цвете, може да се отглежда като храст, катерещо растение или дори като бонсай. Той може бързо да обрасне огради и стени и по този начин не само служи като естествен параван за поверителност, но и магически украсява външните стени на къщата ви. Принадлежаща към семейство Nyctaginaceae, бугенвилията е тясно свързана с цветята чудо, друго цъфтящо растение, което украсява градини и саксии по целия свят. В днешната статия ще ви разкажем повече за особеностите на грижата за бугенвилия и ще ви дадем множество факти, които си струва да знаете за тази екзотична красота.

Грижата за Bougainvillea е лесна за разбиране и много възнаграждаваща

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройното цвете люляк цвете за поверителност

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за красивия цвят праскова на тройното цвете

Интересни факти за бугенвилията

Бугенвилеята е родена в тропическите и субтропичните тропически гори на Амазонка в Южна Америка. Това е вечнозелено растение с тъмни, яйцевидни листа. В зависимост от вида и сорта те могат да бъдат космати, сърцевидни или подобни на бръшлян. Много от тях имат мотики или тръни.

При оптимална грижа за бугенвилията това декоративно растение може да се изкачи до 12 метра височина. Напълно отглеждани екземпляри, на около 2-3 години, произвеждат цветни, миришещи цветя от март до октомври. Това, което най -вече възприемаме като цветя, обаче всъщност са ярко оцветени прицветници, подобни на тези на коледна звезда (коледна звезда). Те се предлагат в пурпурно, розово червено, лилаво, оранжево, кремаво жълто, бяло или разноцветни комбинации. Интензивността може да варира в зависимост от сорта и условията на грижа.

Цветните клони изглеждат прекрасно като нарязани цветя в аранжименти, летни венци или просто във вазата. Това също стимулира интензивен растеж и по -дълги или повтарящи се периоди на цъфтеж. Можете също така лесно да умножите декоративното си растение с него. Не забравяйте да носите градински ръкавици, когато подрязвате, тъй като тръните и сокът от бугенвилии могат да причинят алергичен обрив. Можете да научите повече за правилната грижа за бугенвилията в следващите няколко реда. Просто прочетете нататък!

Тройното цвете е открито за първи път в Южна Америка в края на 18 век

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройното цвете, катерача, екзотичните тропически гори

Интересното е, че цветето е донесено в Европа от Египет от немския майстор градинар Карл Рузер

Съвети и факти за грижа за Bougainvillea за тройните цветни розови лавандулови цветя

Местоположение и температура

Бугенвилеята е родена в тропическите и субтропичните тропически гори, където растението се катери по вековни дървета, за да получи много топлина, слънчева светлина и вода, особено през дъждовния сезон. През сухия сезон това здраво растение може да преживее дълги периоди на суша. Затова е най -добре да имитирате тези естествени условия на живот у дома.

Тройното цвете се чувства идеално при стайна температура. Това никога не трябва да пада под 5 или да се издига над 35 градуса. Тя се нуждае от поне 5 до 8 часа пряка слънчева светлина на ден, особено по време на периода на цъфтеж. Количеството светлина по -късно влияе върху интензивността на цветовете на цветята и тяхното изобилие. Така че най -добре е да поставите бугенвилията си до южен прозорец, далеч от течения или климатик. През лятото можете да изнесете декоративното растение на балкона, терасата или в градината, но трябва да го върнете в зимните помещения до първата слана.

Този многоцветен сорт има цветова комбинация от лилаво и бяло

Съвети и факти за грижата за Bougainvillea за многоцветните цветя с тройни цветя, доста Гърция

Бугенвилията може да преживее кратки периоди на суша, но не и екстремни студове

Съвети и факти за грижа за бугенвилия за цветята с тройни цветя в бял цвят

Вода и тор

Бугенвилеята отнема 2-3 години, за да се развие напълно, да пусне дълбоки корени и да образува първите цветя. След това той се нуждае само от минимална поддръжка и е много устойчив на суша. Въпреки това, по -младите растения се нуждаят от редовно поливане и торене, за да процъфтяват наистина добре. Това е особено важно през периода на растеж и цъфтеж.

За да направите това, винаги оставяйте горните 3-5 см почва да изсъхнат напълно, преди да поливате обилно. Меката вода или дъждовната вода обикновено са най-добри тук. Избягвайте преливане и изхвърлете излишната вода, която се натрупва в купата. Това лесно може да доведе до гниене на корените и буен растеж, но слаб цъфтеж.

Торете на всеки 1-2 седмици от април до септември с тор, богат на азот и желязо. В много градински центрове ще намерите и продукти, специализирани в бугенвилия. По време на фазата на хибернация екзотичните ви растения не трябва да се торят или поливат в големи количества.

Перфектният естествен екран за поверителност от любопитни очи

Грижи за Bougainvillea Съвети и интересни факти за катеренето на храста с тройно цвете

В разцвета си това катерещо растение напомня на сцена от Ромео и Жулиета

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за троен цветец, чувствителен към зимата

Почва и пресаждане

Бугенвилеята е деликатно декоративно растение с еднакво деликатна коренова система. Поради това хората не обичат да го презареждат. Затова изберете голяма саксия, която е остъклена и гладка от вътрешната страна, така че корените да не залепват по нея. Подкрепа за катерене се препоръчва за катерещи сортове.

За оптимална грижа за бугенвилията почвата трябва да има добър дренаж. Субстратът трябва да е богат на хранителни вещества, беден на торф и обогатен с перлит, вулканична скала, кокосови влакна или глина. Идеално е леко кисело рН между 6 и 6.5.

Бугенвилеята може лесно да се грижи за бонсай

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройните цветни бонсаи в саксии

Съвети за грижа за бугенвилия и интересни факти за вратата с тройни цветя с розови деко растения

Грижата за Bougainvillea е сравнително лесна и дава впечатляващи резултати. Това декоративно растение възнаграждава вашите усилия година след година с прекрасни и ароматни цветя.

В някои култури тройното цвете е символ на мир

Съвети за грижа за бугенвилия и факти, които си струва да знаете за лятната градина на триплета

Романтично, буйно и лесно за грижи

Съвети за грижа за Bougainvillea и неща, които си струва да знаете за екрана за поверителност на оранжевото цвете с тройни цветя

Днес има над 300 различни вида бугенвилии по целия свят

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройното цвете лилав цвят отблизо

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройната цветна оранжева цветна градина

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройните цветни розови цветя, красиво нежни

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройното цвете розови лилави цветя красиви

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройните цветя червени цветя бели цветя

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройните цветя червени цветя доста декоративни

Съвети за грижа за Bougainvillea и интересни факти за тройното декоративно растение от тропическите гори