Венерината мухоловка (Dionaea muscipula) е едно от истинските любопитства на природата. Почти изглежда, че идва от друга планета, може би Венера. Много ботаници се възхищават на изключителните й умения и дори Дарвин я описва като „най -прекрасното растение в света“. Както и други месоядни животни мухоловката на Венера живее в субтропични блата на покозин, където почвата не осигурява достатъчно хранителни вещества, за да оцелее нормалното растение. Следователно, той е разработил уникални механизми за улавяне и смилане на насекоми, червеи и дори малки гръбначни животни като жаби, гущери и мишки. Дребните четинки за задействане на капана затварят. След това плячката се разтваря чрез храносмилателни секрети, отделяни от растението и практически редуцирани до течен тор. Що се отнася до грижите за венерината мухоловка, вероятно ще се изненадате, че всъщност това е относително неизискващо декоративно растение. Научете повече за това в следващите няколко реда.

Грижата за мухоловката на Венера е много проста, стига да знаете основите

Грижата за мухоловката на Венера и любопитни факти практикуват екзотичния капан за хищници

Венерина мухоловка Екзотичната хищничка от хищници практикува грижи и интересни факти

Местоположение

Мухоловките на Венера не са сукуленти, но се нуждаят от също толкова пряка слънчева светлина за здравословен растеж – поне 6 до 10 часа на ден, в идеалния случай 12. Затова изберете лек перваз на прозореца с изглед на изток, запад или юг. Изкуственото осветление също може да бъде добра алтернатива. Поставете своя мухоловка Venus на частична сянка през летните месеци, за да избегнете изгаряния. Веднага можете да видите липса на слънчева светлина, тъй като причинява отпускане на листата и загуба на характерния си червен пигмент.

Във всеки градински център ще намерите специални LED светлини

Грижа за мухоловката на Венера и интересни факти практикувайте екзотичната мухоловка в терариумния мъх

Ако вашата мухоловка на Venugs има яркочервени уста, тогава тя е щастлива и добре подхранена

Венерина мухоловка Екзотичната хищница на месоядни в бетонна саксия практикува грижи и любопитни факти

вода

Дъното на мухоловката на Венера трябва да се поддържа влажно през цялото време. Поради тази причина много професионални градинари препоръчват да ги отглеждате в затворени терариуми, вивариуми или оранжерии, за да увеличите влажността. За поливане използвайте само дъждовна, дестилирана или дейонизирана вода. Чешмяна вода, бутилирана вода и филтрирана вода обикновено съдържат твърде много алкални минерали, които лесно могат да убият растението. Също така, никога не поливайте вашия мухоловка на Венера отгоре. Вместо това напълнете тавата и я изпразнете след няколко минути.

Кой би си помислил, че твърде много хранителни вещества могат да убият мухоловката?

Мухоловка Венера Екзотичната стъклена мухоловка от терариум на хищник е обучена да се грижи и знае

Изберете креативни терариуми, които са практични и украсени

Грижата за Венерината мухоловка и дреболии практикуват екзотичния месояден

Какво мислите за тази страховита зомби украса?

Грижата за Венерината мухоловка и любопитни факти практикуват екзотичното хищно животно, смешно терариумно зомби стъкло

Почва и пресаждане

В природата мухоловките на Венера растат в недохранени, кисели и песъчливи почви. Вкъщи трябва да имитирате тези сурови условия. Претоварването с хранителни вещества всъщност е вредно за растението. Най-добрата почва за саксии за венерини мухоловки се състои от торфен мъх, смесен с градински пясък или перлит без вар. За да избегнете грешки, препоръчваме да закупите специално смесена почва за венерини мухоловки и други месоядни животни. Можете да ги намерите в повечето големи специализирани и градинарски центрове. Когато избирате контейнер, изберете дълбока саксия, която позволява добро развитие на корените. 10-15 см саксия е достатъчна за възрастни растения. Пренареждайте своя мухоловка Венера всяка пролет.

Перфектната грижа за мухоловката на Венера имитира точно тези, открити на открито

Венерина мухоловка Екзотичната месоядна саксия от червен мухоловка е обучена в грижи и полезни знания

Грижата за венерини мухи и дреболии практикуват екзотичния хищник с червени уста на месоядните венери

цъфти

Зрелите венерини мухоловки обикновено цъфтят през пролетта. Въпреки това, освен ако нямате голям опит с венерините мухоловки, професионалистите препоръчват действително да отрежете стъблото на цветята, след като е с дължина около 2 инча. Образуването на цветя и семена може да бъде много изтощително за мухоловките на Венера и дори да ги убие. Повечето растения растат по -енергично през лятото, ако образуването на цветя се прекъсне рано.

Оставете растението да цъфти, след това ще се образуват малки черни семена

Венерина мухоловка Екзотичната месоядна мухоловка цветя бяла красива грижа и полезни знания

По време на периода на цъфтеж капаните на мухите не се хранят, за да позволят опрашване

Венерина мухоловка Екзотичният бръмбар -месояден бръмбар на разцъфнала мухоловка практикува грижи и полезна информация

Хибернация

Капаните на мухи Венера държат дрямка за красота между ноември и февруари. Тъй като времето постепенно се охлажда, всички листа се свиват и стават черни. Тогава много любители градинари си мислят, че тяхната мухоловка е мъртва. Но няма нужда да се паникьосвате! Това е напълно нормално. Всичко, което трябва да направите, е да премахнете старите листа и да преместите саксията на хладно място. Идеалната температура по време на хибернация е между 0 и 11 градуса. Някои градинари дори поставят своите венерини капани в хладилника! Въпреки че е тихо, растението все още се нуждае от малко вода и слънце, затова поддържайте почвата леко влажна и оставете 4-5 часа светлина.

Почти всички стайни растения зимуват

Венерина мухоловка Екзотичната хищница на месоядни животни в керамични съдове практикува грижи и любопитни факти

хранене

Тъй като мухоловките на Венера получават хранителните си вещества главно от месо, а не от земята, трябва да ги храните редовно. Традиционните торове всъщност могат да увредят растението. Можете да направите свои собствени насекоми като пеперуди, молци, калинки, паяци, бръмбари, щурци и мравки уловете във вашата градина или го купете в зоомагазини. Изсушените кръвни червеи, които обикновено се използват като храна за риби, също са добра идея. Като държите насекомото с пинсета, гъделичкайте четинките на капана, за да го задействате, и оставете растението да направи останалото. Повторете около веднъж седмично.

Не се опитвайте да захранвате вашата венерина мухоловка с нищо друго освен насекоми и не задействайте капаните излишно. Постоянното затваряне и отваряне е много изтощително за завода. Ако откриете, че капаните вече не се затварят при задействане, възможно е тя наскоро да е яла или е без енергия и скоро ще умре. При подходящи грижи, Венеровите мухоловки могат да живеят 20 години.

Капаните за мухи Венера не са добра идея, ако се страхувате от насекоми

Venus Flytrap Care и любопитни факти практикувайте екзотичния капан за месоядни животни с насекоми в устата

Венерините мухоловки са невероятни малки растения, които изобщо не отговарят на нормите. Те почти могат да се разглеждат като домашни любимци и са особено интересни за разглеждане, докато се хранят. Следвайте нашите съвети за грижа за мухоловката на Венера и добавете екзотичен месояден към интериора си.

Не можете да сбъркате с тези съвети за грижа за Venus flytrap

Грижата за венерината мухоловка и любопитни факти практикуват екзотичните хищни розови вътрешни капани

Мухоловка на Венера Екзотичният капан за бебета хищници в саксия практикува грижи и любопитни факти