рози видове колаж

Различните видове рози и тяхното място във вашия двор

Може да се каже, че е обичайна практика в повечето европейски традиции от векове да има много страхотни видове рози в градината. Ако погледнете всичко от съвременна гледна точка, това е още по -страхотно. Защото имате много актуални, модерни видове рози, които бихте могли да използвате за още по -цветна и ухаеща градина.

Розовите видове в парковете и представителните градини

рози видове цветя цветни вълни

Едно от най -очарователните свойства, които отличават розите, е тяхната способност да ни кара да мечтаем. Как го правиш? Карат ни да мислим за големи паркове и градини от романтични приказки, картини и филми. Тъй като именно там те са широко използвани от дълго време.

Причината за това е преди всичко големият декоративен потенциал, който те постоянно проявяват. Това се дължи на цветята. Всички видове рози имат прекрасни, великолепни цветя. Те показват толкова голямо разнообразие по отношение на нюанси и нюанси, че на практика можете да рисувате впечатляващи картини с тях в паркове и градини.

Великолепна английска розова градина

видове рози пъстър микс

Размерът на розите също е много различен за различните сортове. Те могат да бъдат много малки и декоративни, тоест наистина малки саксийни растения. Но те могат да бъдат и много големи храсти. В един случай бихте могли да направите прозореца да изглежда по-очарователен. В другата, например, можете да прикриете грозната ограда и да я направите по -ярка и страхотна.

Цветни рози

Знаете ли, че сред видовете рози има и такива, които показват ярко оцветени цветя? Те биха могли да помогнат да се избегне твърде „стерилният“ вид в иначе перфектно създаден двор.

Чиста радост от цвета

рози видове цветна градина

Розата цъфти и техните прекрасни аромати

В много топлите месеци – от май до есен, можете да изпитате страхотното време на цъфтеж на розите. Ако засадите много различни видове рози, вашата градина ще изглежда като един голям, красив букет през този период. Освен това има страхотни аромати, които се разпространяват от него. Не само това. Прекрасните, гладки, лъскави листа също са специфично, страхотно свойство, което розите могат да използват, за да подправят градината чудесно.

Роза Дамасцена – световноизвестната българска роза

видове рози българска роза розова

Къде трябва да засадите различните видове рози?

Е, какво точно трябва да направите, за да можете да се насладите на това разнообразие от цветове, нюанси и форми? Просто засадете и оставете всичко да расте? Да, можете да засадите розите по такъв начин, че да нарисуват определена картина, която да отговаря на вашия вкус. За да не изпитате разочарование от работата си, има няколко важни правила, които трябва да спазвате. Защото в зависимост от розите и техния вид има различни места, които биха били подходящи за засаждане.

Видовете мини рози трябва да се използват на отделен бордюр. Като алтернатива можете да го използвате, за да оградите малка алея в градината. Това е чудесен начин да подчертаете тяхната форма.

Този вид роза също е много подходящ за вашите аркади

розови аркади малки цветя

С нискорастящите видове рози можете също да създадете страхотни цветни фигури в широките зелени площи. Равномерната структура на храста и засаждането на разстояние 25-30 см осигуряват отлични резултати.

Декоративните розови храсти са много характерни за парково и представително оформление на градината. Те достигат размер между 80 и 120 см. Те не се разклоняват толкова редовно, имат гладки листа и са чудесно устойчиви на студ. Те биха могли да работят чудесно като екран за поверителност и да ограждат различни зони в градината.

Четирите най -често срещани вида рози принадлежат към групата на увивни растения. Те правят прекрасни решетъчни структури и покритите места за сядане изглеждат страхотни и цветни. Можете да го използвате, за да създадете розова арка на входа или дори тунел. Розите могат да растат на височина 2-3 метра. Комбинацията с други катерещи растения изглежда прекрасно.

Величествен дизайн на стената

роза видове аркади декорация на стени

Roses с много високи дъги

Тези видове рози се характеризират с доста високи пръчки и красиви, великолепни цветя, лежащи върху тях. Както всички останали, те цъфтят през цялото лято. Те често се използват индивидуално разпределени като акценти в зелените зони. Те също могат да бъдат засадени в редове до пътеките. Не забравяйте, че ще е необходимо разстояние между 1 и 2 метра.

Великолепно розово дърво, пълно с цветя

видове рози розово дърво розово

В крайна сметка имаме някои общи съвети, които са важни за всички видове рози. На първо място, очарователните цветя се нуждаят от слънчеви петна в градината. Вие също трябва да полагате подходящи ежедневни грижи, за да постигнете добри резултати.

Празник за очите

вид роза класически червен розов жълт бял

Венчелистчета, подобни на къдрици в оранжево и жълто

рози видове цветни къдрици

Страхотната черна роза

вид роза тъмночервено черно

Аларма за цъфтеж в червено

рози видове градински червени рози

Уникален в лимонено жълто

рози вид жълти градински рози

Прекрасен сън в лилаво

рози видове класически розови

Лятна градина като от приказка

роза видове малки цветя розово бяло

Необичайна красота в нежно лилаво

видове рози лилава роза

Буш и деликатен едновременно

рози вид жълта историческа роза

Розови аркади в розово

видове рози метални аркади розово

Класически оранжево-червени цветя

розова портокалова градина

Вълшебен и гъвкав в градината

розови видове паркови храсти

Роза Ругоса – безпогрешната японска роза

видове рози rosa rugosa японски

Винтидж розово с фини цветя

видове рози розови нежни цветя

Wisley Rose – стар английски сорт

видове рози розови стар сорт уисли английски

Пръски боя в розово и бяло

видове рози розови бели смесен

Очарователно трио

розови видове розово бяло червено

Романтично с капки вода

рози видове червени капки вода

Овални форми, нежен аромат

видове рози реколта розово

Много специален бижу на природата

видове рози необичайно цветни

Нежно розово с пъпки

видове рози реколта розово

Забележителен цветен дует от червено и бяло

вид роза бяло червено цвете