идеи за градинарство и озеленяване червено цвете пасифлора

Градинарство и озеленяване – Харесвате ли тропически цветя?

Обичайте или мразете, на практика няма тропическа градина и озеленяване без тези диви и шантави цветни нишки. Изключително изтощително е да ги поддържате на място, където естествено не им е мястото. Нуждаете се от повече тор, повече пространство, повече усилия. Но красивите цветя определено си заслужават.

Нос орлови нокти (Tecoma capensis)

Това растение обича да се разпространява и да се скита. Тяхната красота се състои от великолепните оранжеви цветя и вечнозелени листа. Той е много популярен и при опрашители като пчели (на снимката). Има много различни нюанси, вариращи от златисто оранжево до драматично червено-оранжево. Намерете подходящите за вас варианти.

“Tecoma capensis” или нос орлови нокти ще украсят вашата градина великолепно

идеи за градинарство и озеленяване tecoma capensis

Без никаква помощ това растение образува маса от буйни, цъфтящи стъбла. Можете също така да постигнете решетъчна структура, като свободно обвържете нововъзникващите стъбла към тяхната опора.

Покрийте широките склонове на хълма с растението или го използвайте, за да създадете много пространство. Градинарите в по -студен климат също имат късмет с този вид. Той ще се разпространи. Това растение се нуждае от периодичен топиарий. Той е чудесен за отглеждане в саксии и може да бъде завързан за пръчки.

Изисквания за вода: След като расте, ниско

Изискване за светлина: Пълно слънце

Размер: Между 1,8 и 2,4 метра

Сезони: Късно лято до есен

Кога трябва да се засажда: Пролет до есен

Растения за страст

Те могат да бъдат намерени в много различни цветове – червено, пастелно и бяло. Има и годни за консумация екземпляри, които носят латинските имена маракуджа и гигантска градила. Те могат да се ядат много вкусни, особено когато се ядат на сметана или със сок.

Страст в градината!

идеи за градинарство и озеленяване лилаво зелено

Страстните растения са чудесни за пеперудите и особено за тези от региона. По принцип страстните цветя не се нуждаят от прекалено много грижи. Но растежът им трябва да бъде ограничен между тях. Между тях трябва да разреждате групите им.

Червена страст растения

Това растение създава по -голямата част от драмата в градината и също така ви дава годни за консумация плодове от време на време.

Изисквания за вода: Посредствен

Изискване за светлина: Частично или пълно слънце

Размер: Между 1,8 и 2,4 метра

Хубави сезони: Между лятото и пролетта

Кога трябва да се засажда: Между пролетта и есента

Лилия, богата на Глория (Gloriosa superba Rothschildsiana)

Цветовете на този вид напомнят на страстните цветя благодарение на екзотичния си характер, но не са същите. Те имат по -пикантен вид.

Те се характеризират със своите усукани венчелистчета и гледат надолу. Бих ги сравнил с комети или пламъци. Част от причината за това е способността им да променят сянката си между жълто, оранжево и червено в пълен разцвет.

Екзотичната красота на отровната богата на глория лилия. Моля, не го докосвайте с голи ръце!

идеи за градинарство и озеленяване gloriosa лилия лилия

Дългите и месести корени могат да бъдат засадени на същия принцип като лука. Ако сте в район с тропически климат или просто сте много нетърпеливи, можете да използвате и саксии с цветя.

Лилиите глориоза, за които говорим днес, могат да бъдат засадени до телена мрежа или като неформален храст. Не трябва да се опитвате да намалите заплитанията чрез подрязване. Тъй като по този начин ще повредите растението и цъфтежът ще се извършва по -бавно.

Изисквания за вода: Средно аритметично

Изискване за светлина: Частично слънце или пълно слънце

Внимание: Това растение може да бъде много отровно при допир. Затова ги дръжте далеч от децата и сложете ръкавици, когато работите.

Розово тромпетно ​​вино (Podranea ricasoliana)

Цветята приличат на розов бонбон във формата на тръба. Мирише прекрасно!

Това растение може красиво да украси вашата градина или балкон

идеи за градинарство и озеленяване деликатна красота

Най -добре е да засадите това растение върху основа, пергола или върху ограда. След като растението порасне, то се адаптира добре към сухи условия. Нуждае се от малко поддръжка и много място за разпръскване.

Розовото тромпетно ​​вино всъщност е много лесно за грижи за цвете

идеи за градинарство и озеленяване ограда начин

Изисквания за вода: ниски

Изискване за светлина: ниско

Растеж: 4 до 6 метра

Период на цъфтеж: Между пролетта и есента

Кога трябва да се засажда: Между пролетта и есента

Бугенвилея (Bougainvillea glabra)

От всички растения, показани в тази статия, бугенвилията е най -типичната. Може да се намери навсякъде по крайбрежието – от Флорида до Калифорния. Съчетава се добре със средиземноморската архитектура, разбира се. Това вероятно се дължи на здравите и извити дървесни стволове, както и на красивите розови цветя.

Подобно на розата, бугенвилията има остри бодли

идеи за градинарство и озеленяване лилаво зелена бугенвилия

Или може би е толкова типично средиземноморско поради високата толерантност към суша!

Повечето хора не разпознават истинските цветя. Те са обвити в меки, съвпадащи по цвят листни структури. Истинските цветя са там.

Растението е изцяло покрито с напръскани тръни. Това е неудобно свойство, което много хора всъщност откриват твърде късно.

Изисквания за вода: ниски

Изискване за светлина: пълно слънце

Височина при пълно израстване: 12 метра

Период на цъфтеж: Между пролетта и есента

Кога трябва да се засажда: Между пролетта и есента