Идеи за градината: повдигнати легла

Търсите свежа и същевременно практична идея за градината? Вдигнатите легла са отговорът тук. Те са идеални за създаване на високодобивна градина, която също изглежда наистина добре. В професионалната среда повдигнатите легла се използват за отглеждане на зеленчуци. Но те също са добър избор за декоративни растения.

съвети за градински идеи за перфектното повдигнато легло

Предимства на повдигнатите легла

Принципът е много прост: повдигнатите лехи се запълват с първокласна почва, която с течение на времето се обогатява с ценни хранителни вещества. Поради затоплящата се граница на леглото, тя е оборудвана с интегрирана система за компост, така да се каже. В допълнение, такива легла предлагат и други предимства:

  • удобна работна височина
  • добра защита срещу паразити
  • оптично обогатяване за градината

Повдигнатите легла са лесни за грижи и лесни за използване. Готови повдигнати легла спести много работа. Има многобройни и интересни оферти в специализирани магазини. Практичните повдигнати легла са с различни форми, размери и цветове. Благодарение на стабилната конструкция не е необходимо да се излива фундамент при изграждане на повдигнато легло. Готово повдигнато легло може да се постави бързо почти навсякъде.

Съвети за перфектно повдигнато легло

Независимо дали е изградено самостоятелно или закупено като комплект, ефективното повдигнато легло трябва да има дълбочина най-малко 20 см. Изпълнен с богата почва, той е идеалният крайъгълен камък за реколта от зеленчуци с висок добив. Също така е идеален за плодородно отглеждане на цъфтящи растения.

За повдигнати лехи използвайте смес от две трети рохкава почва и една трета компост или тор. Ако искате да отглеждате специални растения в него, имате нужда от подходящото Почвени условия бъде създаден:

  • Минерални торове
  • Мулчиране
  • Стружки от рог или брашно от рог

Съвети:Максималната ширина от 1,20 метра ви позволява да работите удобно от всички страни. Ако леглото е твърде широко, ще бъде трудно да се достигне средната зона. Ако в градината все още има любопитни детски ръце, си струва да използвате легло с достатъчна височина. По този начин избягвате неприятни изненади, като ранна зеленчукова реколта.

Украсете повдигнатото легло

Ако повдигнатото легло трябва да привлече вниманието в градината, има много начини да го украсите. Ако решите за завършено повдигнато легло, се предлагат различни дизайни. Външните стени могат, за. Б. изработени от дърво, метал или пластмаса. Колкото по -необичаен е дизайнът, толкова по -висока е цената. Въпреки това, с малко собствен дизайн, можете да направите модел, който да пасва идеално на вашата градина и бюджет.

Не е необходимо да се разработва или възстановява целия проект за повдигнато легло от нулата. Въпреки че има страхотни идеи за самостоятелно направени повдигнати легла, комбинацията от завършен модел и инициатива често е по-лесният избор.

Цветен дизайн на повдигнато легло в игрив вид е хубава идея, особено за градина, подходяща за деца. Дъгата, пчелите и Ко могат да бъдат боядисани директно върху покритието. Дървена облицовка може да бъде изградена от стари палети, което е рентабилно и в същото време стабилно. За индивидуален стил можете също да използвате мозаечни камъни за създаване на орнаменти или вълнуващи шарки.

Заключение повдигнато легло

Повдигнатите легла са полезни както за градинаря, така и за растенията. Те допринасят активно за факта, че се постига по -добър добив на плодове и зеленчуци. Като основен камък за декоративно легло, те отлично привличат вниманието. В допълнение, големият избор и гъвкавите възможности за приложение правят повдигнатите легла истински универсални във всяка градина.

Образ: [защитен имейл] – градина -883095_1280