градински дизайн и озеленяване лесни за грижа градински растения правят топлоустойчиви външни площи

Топлоустойчиви и лесни за грижа градински растения

Ние сме в разгара на лятото и можете да усетите това при горещите температури. Много растения имат проблем да оцелеят при такива метеорологични условия.

Научих се как да работя с природата, а не срещу нея, чрез опит и грешка.

Така че също беше възможно да поддържам растенията си живи в това горещо време.

Сега ще се радвам, ако моите съвети са полезни и за вас.

Днес ще говоря за шест от любимите ми растения. Ако имате много слънчева тераса или такава външна зона и искате да я украсите с растения, тогава тези идеи почти със сигурност ще ви бъдат от полза.

Така че снимките по-долу трябва да послужат като източник на вдъхновение за вас.

Мексиканска пера трева

Виждате ли мексиканската пера трева по -долу? В този конкретен случай е засадена преди година и вече изглежда толкова страхотно. Това не е нещо естествено! Грешката, която не бива да си позволявате в този случай, е твърде много вода. Така че, не поливайте този плевел!

Топлоустойчиви растения за вашата външна зона

лесни за грижа градински растения идеи за градински дизайн лято

Да точно! След като корените на това растение са напълно развити, трябва да го поливате само от време на време. Само вижте колко зелена изглежда тази трева на снимката по-долу! С течение на времето той придобива златист оттенък. Ефектът е още по -изразен, когато на горните върхове се появят цветя.

Мексиканска пера трева в градината

лесни за грижа градински растения топлоустойчив градински дизайн и озеленяване летни идеи

Не само мексиканската перална трева е известна със своя лесен за грижа характер. Неговото спокойно присъствие си идва на мястото, когато вятърът духа силно. Перната трева се движи и този имот е идеален за озеленяване на съвременни открити пространства.

Модерен градински дизайн – Huettl Design

градинарство и озеленяване дизайн лесни за грижа градински растения топлоустойчиви външни площи

Сребърен дъжд (водопад дихондрия)

Това е едно от любимите ми растения. Може би го обичам толкова много, защото блести толкова добре на слънце. Или обичам начина, по който пада върху ръбовете и други твърди ъгли. Във всеки случай това е почвено покритие, което осигурява магическо усещане. Чувствате ли се адресирани и от това растение?

Изображение от Кейт Симънс

градинарство и озеленяване лесни за грижа градински растения топлоустойчиви

Тук виждаме висящо растение в нюанси на сребро, синьо-зелено. Трудно е да се повярва, че нещо толкова завладяващо може да бъде толерантно към суша. Този вид обича пълно слънце и се справя супер добре при тези условия!

Идеи за градински дизайн от детска градина Southlands

градински дизайн и озеленяване лесни за грижа градински растения топлоустойчива градинска ограда от бръшлян

Искаме ли да поговорим малко повече за контейнерите за растения? Едва ли човек може да сравни ефекта на това растение с нещо друго, чиито листа падат като вода по краищата. Името му едва ли би могло да бъде по -съвършено.

Градински дизайн на American Farms

градински дизайн и озеленяване лесни за грижа градински растения топлоустойчиви

Джудже Холи (Ilex vomitoria)

Листата растат много близо една до друга и растението остава много ниско. Тези свойства улесняват превръщането на растението в скулптура. Така че това е растение, което обича пълно слънце и се вписва чудесно в модерни стаи от най -висок клас.

Оживена градинска ограда от VerdeGo

градински дизайн и озеленяване лесни за грижа градински растения жива градинска ограда жив плет

Можете да оставите това джудже Холи без допълнително оформяне. Като групи, състоящи се от храсти, които не са точно оформени, вие също ще направите вашия двор да изглежда супер интересен. Всъщност те правят очарователни контрасти с кактуси, местна трева и други растения, които вървят много добре с модерните пейзажи на Xeriscape.

Галерия Animal Planet

градински дизайн и озеленяване лесни грижи градински растения засаждане на градински идеи

По -долу можем да разгледаме по -отблизо листата на Ilex vomitoria. Не изглеждат ли луксозни? Аз лично съм изправен пред дилемата всяка година – трябва ли да ги правя като скулптури или не.

Листа на Ilex vomitoria – Кейт Симънс

идеи за градински дизайн лесни за грижа градински растения топлоустойчив дизайн на зелена градина

Кактуси

О, кактусите! Те са толкова прекрасно устойчиви на суша и топлина. Има толкова много начини да избирате. Можете да ги проектирате по свой собствен начин, за да създадете доста интересен външен вид на открито.

Грижа за кактус – D -CRAIN Проектиране и строителство

идеи за градински дизайн лесни за грижа градински растения топлоустойчив кактус дизайн двор

Както повечето от вас вече знаят, кактусите също не трябва да се поливат. В повечето случаи веднъж седмично е достатъчно. Всичко обаче зависи от условията на конкретните населени места. Трябва внимателно да проверите състоянието на земята. Ако това е влажно, най -добре е да не го поливате допълнително.

Големи кактуси – Снимка от Кейт Симънс

идеи за градински дизайн лесна грижа градински растения топлоустойчиви грижи за кактуси

Пустинните кактуси обичат пълно слънце. Така че не се страхувайте да ги поставите на наистина светло място. Кактусите по -долу бяха поставени в блокове с цилиндри, поставени срещу бежова стена. Последният се нагрява много силно през лятото и това дава възможност на много растения да се развиват чудесно тук. Кактусите тук обичат това място. Освен това лекото засенчване на контейнерите за растения е от основно значение.

Малки кактуси в цилиндрови блокове – Изображение от Кейт Симънс

градински дизайн озеленяване лесни за грижа градински растения топлоустойчиви сукуленти саксийни растения

Синя агаве (агаве текилана)

Ето предпоследното прекрасно растение, което бих искал да ви представя. Знаете ли, че се нарича растение текила? Той също така оцелява добре в горещи и сухи условия. Техните сини листа осигуряват чудесен контрапункт на зеленото, което, разбира се, доминира в повечето дворове.

Всъщност растението синьо агаве може да бъде страхотен двойник на различни други видове. Ръждивите храсти по -долу са такъв пример.

Растение текила – Изображение от Кейт Симънс

градински дизайн с камъни лесни за грижа градински растения топлоустойчиви сукуленти за грижа за кактуси

Това прекрасно синьо растение може да стане наистина голямо, до 1,80 м, което всъщност можете да видите от снимката по -долу. [съгласно D-CRAIN Design and Construction]

Синя агаве – D-CRAIN проектиране и строителство

градински дизайн с камъни лесни за грижа градински растения сукуленти

Поради формата и размера си, той може да представлява силна централна точка в двора. Тя може да подправи вашия пейзаж или да направи цветните лехи по -популярни.

Текиланата от синьо агаве се справя с много малко вода. Най -често е достатъчно да ги поливате два пъти месечно.

Хю Джеферсън Рандолф Архитекти – Дизайн на предния двор с Агаве текилана

градински дизайн с камъни лесни за грижа градински растения дизайн сукуленти предна градина

Юки / палмилии

Сега стигаме до друг пример, а именно юки. Това растение има много различни вариации и възможностите са безкрайни. Това включва и различни нюанси. Освен това те могат да растат наистина високи.

Юки от Blisstree

идеи за градински дизайн лесна грижа градински растения топлоустойчиви цветя

На снимката по -горе виждаме белите юки, а отдолу – червените. Те създават много силно послание, когато са поставени един до друг.

Червени юки – пустинята Аризона Xeriscape

градински дизайн зелен градински дизайн лесни за грижа градински растения летни растения

Поддръжката на юките е много лесна. Растението е наистина лесно за грижи и естествено. Подобно на всички други примери в тази статия, тя обича пълно слънце. Белият вид има листа, подобни на меч. Така че трябва да ги поливате с ръкавици. Те не са много подходящи за райони с малки деца и домашни любимци.

Градински растения за лесна грижа – Юки

градински дизайн лесни за грижа градински растения топлоустойчиви контейнерни растения

Избрахте ли едно от горните растения за себе си? С какви качества те очарова??