С малко планиране тези красиви зимни растения ще върнат цвета във вашата градина през най-студените месеци на годината.

Може би вече сте подготвили градината си за студените зимни температури. Но това не означава, че трябва да правите без великолепно цъфтящи или непочтени растения. Има много красиви цъфтежи, които могат да издържат на предстоящия зимен сезон. Независимо дали мечтаете за ярко лилави цветя или зелени клони, разкошна оранжерия все още е възможна. Просто прочетете, за да разберете кои зимни растения могат да виреят и във вашата градина.

Красивите зимни растения придават цвят на градината

цветни и здрави зимни растения

12 цветни и здрави зимни растения

С малко внимателно планиране, следните зимни растения правят прекрасни допълнения във вашата градина през първите няколко месеца на годината, когато толкова жадуваме за естествена красота и цвят.

минзухар

Въпреки че това цвете изглежда изящно, то може абсолютно да издържи на суровите температури през зимата.

Засадете минзухара преди замръзване на земята – например през октомври на север и през ноември на юг.

Кои издръжливи растения познавате?

цветни и здрави зимни минзухари

Коледна роза

Разбира се, коледната роза, известна още като чемерица, е фантастично растение, което може да се види в разцвет през цялата зима. Тези цветя са най -подходящи за вътрешни дворове, където имат защитен, сенчест дом, за да процъфтяват най -добре и да осигурят топло посрещане на гостите.

Създайте допълнително празнично настроение с цъфтящи растения като коледната роза

цветни и здрави зимни растения Коледна роза

Ранункулус

Тези великолепни цветя често се използват от дизайнери на цветя, но са по -рядко срещани в домашната градина. Въпреки това, това, което е известно като лютиче, е оживено допълнение към вашите градински цветя. Най -добре се справя през зимата, когато може да се наслаждава на пълно слънце. Обичаме това причудливо зимно растение, което може да остави усмивка на лицето на всеки.

Великолепно цъфтящо зимно растение

цветни и здрави зимни растения ranunculus

Холи

Холи е най -доброто зимно растение за разпространение на коледния дух. За щастие, това растение е изключително издръжливо и може да издържи на суровите зимни температури и е възнаградено с бели цветя през пролетта. Ако искате падуб с класически червен и зелен вид, трябва да сте сигурни, че засаждате женски сорт, тъй като само женският падух ще донесе плодове.

Можете също така да се насладите на плодовете на червената падуба в собствената си градина

цветни и здрави растения от зимни холи

Японски камелии

Японската камелия е здраво зимно растение с прекрасни цветя, които цъфтят през зимата до пролетта. Те могат да бъдат високи между 1,5 и 5 см и да цъфтят както в бяло, така и в червено.

Японските камелии създават приказна атмосфера през зимата

цветни и здрави зимни растения японски камелии

Кливен

Klivien, известен още като колан, са чудесен избор за зимната градина, тъй като имат тропически усет, но не се нуждаят от тропически климат, за да процъфтяват. Южноафриканското растение процъфтява най -добре в умерен климат и започва да цъфти в края на зимата. Ако искате кливията да цъфти тази зима, тогава е препоръчително да закупите зрели растения, в противен случай може да се наложи да изчакате няколко години за първия цъфтеж.

Тропическа нотка

цветни и здрави зимни растения кливия

Декоративно и зеле

Декоративното и зелето са сред най -устойчивите растения от всички. Някои дори могат да понасят минусови температури. Ако изберете разнообразие от декоративно зеле, то ще внесе красиви цветове и структура във вашата градина. Ако обаче искате зеленчук, който можете да използвате в салати и яхнии, трябва да изберете различен сорт. Добрата новина е, че малко слана ще направи зелето само по -вкусно.

Декоративното зеле прави цветна зимна градина

цветни и здрави зимни растения декоративно зеле и зеле

Bluestars

Сцилата, известна още като squill, е идеалното цвете, лесно за грижа, за да внесе спокойствие във вашата оранжерия. Красиво оцветените цветя са много издръжливи.

Деликатният скил също процъфтява през зимата

цветни и здрави зимни растения

Панси

Този многогодишен фаворит със сигурност ще направи прекрасно допълнение към вашата оранжерия или кутия за цветя. Магьосниците растат най -добре на пълно слънце до частична сянка и се предлагат в различни цветове – от слънчево жълто до драматично лилаво. Това зимно растение може да цъфти още през декември – идеално за посрещане на вашите гости!

Без теменуги обаче не става!

цветни и здрави зимни растения теменужки

Монашество

Изглежда, че в тези ярки цветя има толкова много радост и надежда. Затова смятаме, че те ще бъдат приятно допълнение към вашата зимна градина и ще ви зарадват дори в най-сивите дни.

Монашеството има красиви жълти цветя

цветни и здрави зимни растения Monkshood

Лилейник

Дневниците процъфтяват дори при ниски температури и все повече стават все по -големи всяка година. Това растение се предлага в различни форми, цветове и размери и може да подправи вашата градина дори през най -студените месеци.

Зелените листа на лилейниците забележимо освежават външната зона

цветни и здрави зимни лилейници

Алжирски ирис

Алжирският ирис може да започне да цъфти още през ноември и ще носи сладък аромат във вашата градина през цялата зима. Тези цъфтежи се нуждаят от пълно слънце, за да озарят зимната ви градина.

Алжирският ирис цъфти през най -студените месеци на годината

цветни и здрави зимни растения алжирски ирис