Собствената ви градина е нещо повече от външна площ. Тук можете да се отпуснете от напрегнатото ежедневие и да прекарате общителни часове с приятели и семейство. За да не се пренебрегва факторът за добро усещане, креативният и любящ дизайн е всичко и край. В допълнение към красивите градински мебели и привлекателния под, цветята са особено важни, които внасят малко цвят. Следните пет растения ще зарадват не само вас, но и вашите гости.

  1. Зюмбюли

Многогодишният зюмбюл с буйните си зелени листа и малките цветя, които растат на групи, завладява със своето великолепие на цветовете между март и май. Можете да поставите бели, розови и сини варианти в градината по такъв начин, че цялостната картина да е разнообразна и все пак последователна. Като лук, зюмбюлът трябва да бъде засаден през есента. Обърнете внимание на място, където има слънце или светлина, защото това цвете се чувства особено комфортно.

популярни цветя за градински зюмбюли

В допълнение към красивия си вид, зюмбюлът знае как да убеди със своя омагьосващ аромат. Има аромати според ratgeber-haus-garten.com са съществена част от градинския дизайн, зюмбюлите създават приятно изживяване не само за окото, но и за носа. Пред входната врата в саксии, зюмбюли също приветстват горещо вашите гости с тяхното цветно и миришещо разнообразие.

  1. Клематис

Известен е още като клематис и е подходящ за онези места, където се желаят катерещи цветя. Клематисът расте по стени или покрай решетки и решетки до невъобразими височини. Това цвете особено цени слънчевите места, където се затопля рано. За да не се обърка нищо при засаждането, най-добре е да следвате съветите на този Инструкции за засаждане и грижи за клематис. Ако всичко върви добре, клематисът ще образува големи цветя, които идват в атрактивни нюанси на лилаво и розово. Следователно те са особено подходящи за романтичен градински дизайн с любящи и селски детайли.

популярни цветя за красивата градина Clematis

  1. Гладиолус

Гладиоли зарадват зрителя с цъфтежа си през цялото лято. И тук групите от отделни цветя наистина привличат вниманието, защото гладиолите се предлагат в много цветове. Те са идеални и за засаждане на цветно легло. Счита се за оптимално засаждането на гладиоли през май или юни. Ако искате да се насладите на цъфтежа за особено дълго време, засадете отделни цветя на разстояние две седмици. Тогава свежите цветя заменят вече избледнелите им роднини.

популярни цветя в градината растат гладиоли

  1. Астри

Астри цъфтят между май и октомври. Тези цветя са много лесни за грижа и предлагат невъобразимо разнообразие. По отношение на цвета, наистина можете да изпуснете парата с астри и да изберете варианти, които перфектно съответстват на вашата градинска декорация. Струва си да засадите различни сортове астри, тъй като отделните растения се различават едно от друго както по височина, така и по размер на цветето. Астрите обичат слънцето и визуално напомнят за маргаритки. По този начин те надделяват далеч над своите колеги от горите и ливадите по отношение на цвят и разнообразие.

популярни цветя за градинските астри

  1. Лилии

Лилиите придават на вашата градина наистина царствен вид. Има многобройни варианти и около 110 различни вида, като лилията Мадона, Съюзът на турците и огнената лилия са сред най -популярните сортове. Можете да работите с лилии навсякъде, където се изисква малко цвят. Не винаги трябва да е легло, защото лилиите също изглеждат прекрасно в саксии. Тези растения не трябва да се засаждат в големи групи с други цветя, тъй като изглеждат особено красиви сами по себе си. Най -добре е да поставите лилии там, където обикновено растат само зелени трайни насаждения или бръшлян. Това също придава на доста простите петна в градината стилен цвят. По отношение на цвета, можете също да оставите креативността си да се развихри с лилии. От бяло до оранжево до червено, има всички възможни тонове (с изключение на синьо).

популярни-цветя-в-градината-лилии