Както може да се направи извод от името на растението, декоративните лилии идват от Южна Африка. Африканската африканска лилия е впечатляващо градинско и контейнерно растение и все още е известно като любовната лилия или цвете. Човек обича да ги има не само поради необичайния им външен вид. Смята се също за лесно поддържано градинско и терасно растение. Научете повече за този популярен летен цъфтеж по -долу. Също така ви даваме съвети как правилно да се грижите за африканската лилия.

Африканска африканска лилия – Многогодишно многогодишно растение

Африканска декоративна лилия необичайно лятно цъфтеж

Преглед на африканската африканска лилия

Африканската африканска лилия е вечнозелено градинско растение. Той също така е красив привличащ погледа през зимата. Луковото цвете има внушителен растеж и огромни, красиви цветни топки. Образува дебели коренища в почвата и бързо може да се превърне в храстовидно растение. Така че можете да създадете плътен плет с тези растения в градината.

Тези, които искат да внесат средиземноморски усет в атмосферата, ще ударят окото с декоративната лилия. Тъй като като контейнерно растение, то е чудесно подходящо за подправка на зоната за сядане.

Африканската лилия продължава да се размножава бързо

африкански декоративни лилии свежест цвят идеи за дизайн на градина

Африканската африканска лилия има ботаническото име Agapanthus. Има дълъг период на цъфтеж от юли до септември. Растението има изключителен външен вид. Има силни цветни дръжки, които стават много високи. Диаметърът на цветните топки от своя страна може да достигне до 30 см. Поради интензивния си аромат, любовните лилии привличат много насекоми. Така че, ако сте избрали декоративни лилии за вашата външна зона, любовните лилии не само ще радват окото, но и ще глезят сетивата на собственика на градината. Като правило цветята на африканската африканска лилия се появяват в тъмно синьо, но често могат да се видят и в други нюанси на синьото и в бяло. Листата се развиват директно от корена и могат да бъдат с дължина до 150 см. Значи наистина голямо растение!

С декоративни лилии можете да направите зоната за сядане в градината още по -привлекателна

Дизайнът на африканската декоративна зона с лилия подправя дървени мебели

Съвети за грижа за африканската лилия

Африканската африканска лилия обича топли и слънчеви места. Изобилието от цветя е по -малко в частична сянка. Сух и добре дрениран етаж е предпочитан от растението.

Африканската африканска лилия е здрава и лесна за грижи, което я прави още по -популярна сред градинарите. Тя трябва да бъде редовна вода, но може и без вода за дълго време. Причината за това е, че декоративните лилии могат да съхраняват вода в месестите си корени и коренища. Преовлажняването, от друга страна, може да причини повече щети на растението, като например гниещи корени.

Любовната лилия не трябва да е редовна разрез да стане, дори ако расте бързо. Важно е обаче да извадите изсъхналите части с ножица. Ако има мъртви листа, те трябва да се откъснат и да не се режат.

Африканската африканска лилия е тревисто многогодишно растение

Африканска декоративна лилия бели нежни градински цветя лято

Африканската лилия е една чувствително към замръзване многогодишно растение и като такъв трябва да презимува на хладно и светло място. Идеалната температура е между 1 и 5 градуса по Целзий. Ако зимните условия са твърде топли, листата стават меки и податливи на вредители. За да се улесни презимуването на африканската африканска лилия, се предпочита да се отглежда като контейнерно растение. Зимуването без замръзване гарантира на африканската лилия дълъг живот.

Декоративните лилии цъфтят по -добре, когато имат силни корени. Ето защо е препоръчително да използвате само саксийни растения презареждане, когато е абсолютно необходимо. Например, ако кофата е твърде тясна за корените или ако земята е напълно дренирана. През пролетта пресадените любовни лилии едва могат да цъфтят. Затова се препоръчва новият съд да не е много по -голям от стария. По този начин кофата се вкоренява по -бързо.

Ако няма достатъчно слънце и топлина, растението няма да цъфти. Ако има малко вода и тор, цветята също ще се провалят.

Любовните лилии впечатляват с необикновения си чар

африканска декоративна лилия свежи идеи за градина лято

Саксийните растения се торят с течен тор

Декоративна саксия с африкански декоративни лилии

Цветовете на африканската лилия са големи и кръгли 

Декоративна африканска лилия агапантус цветя на лилии

Цветните топчета на африканската африканска лилия напомнят на декоративен лук

африкански декоративни лилии цветове лилави идеи за дизайн на градина

Африканската лилия има навик, подобен на бучки

Африкански декоративни лилии градински растения форма лятна градина

Със своите внушителни чадърни цветя, декоративните лилии изрязват фина фигура в съвременната градина

Африканска африканска лилия Бяла свежа градинска лятна идея

Много насекоми използват растението като източник на храна

Идеи за дизайн на градина с африкански декоративни лилии

Цветята на африканската лилия изглеждат просто възхитително в бяло!

Идеи за летен дизайн на градината с африкански декоративни лилии

Засадените екземпляри се торят с пълен тор през пролетта

Африканска лилия големи размери красиви цветя

Защитете любовното цвете от студа навреме

Африкански декоративен лилия задния двор прави големи градински цветя

Съвети за грижа за африкански декоративни лилии градински балкон

съвети за правилна грижа на африканска лилия

африканска декоративна лилия красиви градински цветя мънички цветя

африканска декоративна лилия красиви декоративни растения градинска форма лято

Стилни градински лехи с африканска декоративна лилия