Безопасност при извършване на занаяти в градината

Хиляди инциденти се случват всяка година в къщата и в градината. Повечето от тези изключително неудобни събития могат да бъдат проследени до неадекватно защитно облекло. Мнозина подценяват рисковете, които се крият пред прага им. Междувременно водещите производители на марка произвеждат пълен комплект оборудване и работещи тоалети, за да се справят с различните предизвикателства добре въоръжени. В следващата статия ще представим по -подробно отделните компоненти на защитното облекло и правилата за безопасност на занаятите в градината.

Безопасно градинарство: Носете подходящо защитно облекло в градината?

Защитно облекло градинарство защитно работно облекло

Използвайте панталони и защитно облекло за верижни триони в градината

За разлика от търговския сектор, защитното облекло в градината и на терасата не е изискване: все пак трябва да се използва спешно. За подробна информация, самоделците и градинарите могат да намерят параграф четвърти ал.

три от наредбите за предотвратяване на аварии за района “гора”. В този раздел, от една страна, се обсъждат защитните каски, защитата на лицето и очите и, от друга страна, защитата на слуха. В допълнение, следва обяснения за противопожарна защита, защита на краката, панталони за защита от верижни триони и предпазни обувки. Тези обяснения могат лесно да се използват като ръководство за косене на тревата, за боравене с косачка или по отношение на тримерите за жив плет..

Особено през топлите и понякога много горещи летни месеци, само няколко градинари разпределят това като защитно облекло. Но чехли и къси панталони, както и лека риза или топ, не се считат за облекло, свързано с безопасността, за извършване на „Направи си сам“ и използване на резачка.

Защитно облекло градинарство Schnittsvhutzhose зелено

Градинските ръкавици предпазват от порязвания и ужилвания

Една от най-важните мерки, свързани с безопасността, които градинарите трябва да предприемат, е използването на градински ръкавици. Особено при работа в леглото или в градината, бързо могат да възникнат порязвания или прободни рани. С помощта на професионални градинарски ръкавици ръцете са защитени от тези болезнени инциденти. Ръкавиците се предлагат във всеки специализиран магазин и хардуер, изработени от естествен латекс или кожа със стандартизирана дръжка или гумирана повърхност за захващане. Градинарските ръкавици трябва да бъдат избрани с правилния размер, в противен случай те губят оптималната си управляемост.

Защитно облекло градинарство защитни ръкавици бели

Изборът на подходящите предпазни обувки за градината

Друг изключително важен момент са градинските обувки – те винаги трябва да бъдат затворени, така че нито почва, нито тор да могат да влязат вътре. Особено при влажно и студено време градинарите разпределят гумени обувки или градински ботуши, а през топлите месеци – практични градински обувки. В този контекст се наложиха и обувките на градинаря, на чиято подметка има малки иглички. Ако сега преминете през тревата, обувките обещават автоматична вентилация на тревата. Иглите ще се вкопават в земята стъпка по стъпка и ще осигурят аерация на земята. Особено полезно е да носите тези обувки, когато косите тревата.

Защитно облекло за градинарство Защитни обувки за градината

Защита срещу опасни UVB слънчеви лъчи

През летните месеци защитата от слънце не бива да се подценява. Затова е важно да носите подходящи шапки, особено когато излизате на слънце незащитени. В противен случай много дълги градински дни завършват със слънчев удар. Слънчевите шапки и шапките за глава вече са изработени от лек памук и предлагат оптимална защита, без да се нагряват твърде много. В този контекст никой не трябва да забравя да предпази врата, ушите и гърлото от болезненото слънчево изгаряне. Предлагат се например подходящо защитно облекло и обувки www.tragardo.de.

Полезните градински прибори предлагат цялостна защита

Що се отнася до изрязването на живия плет, препоръчително е да носите защитни очила. Когато режете работа, никога не трябва да започвате без очила, тъй като стружките, които летят наоколо, могат да попаднат в очите ви и да причинят опасни заболявания. Опасност, която не бива да се подценява, идва от падането на клонки и клони.

Защитно облекло-градинарски очила-здраве

Градинска престилка се препоръчва за кратка работа в градината, тъй като това предпазва дрехите от порязвания и разкъсвания. В допълнение, полезни прибори могат да се съхраняват в престилката или в страничните джобове. Междувременно има и специални градински панталони, изработени от особено здрави материали, особено в областта на коленете.