Въпреки че полевките изглеждат сладки и сладки, тези гризачи могат да нанесат много щети в градината. Тъй като те се хранят предимно с корени и семена и по този начин водят полезните растения, трайни насаждения и овощни дървета да изсъхнат и да умрат. Нищо чудно, че нахалните вредители не са желани от никого и са прогонени или дори убити. За разлика от бенките, полевките не са защитени в Германия и наистина могат да бъдат унищожени. Но ако това не е крайно необходимо, все пак трябва да се опитаме да прогоним животните, доколкото е възможно. Затова днес ви даваме няколко съвета как да се борите с полевки, използвайки естествени и мирни методи.

Борбата с полевките е възможна и без химическия клуб

Борете се с полевки с естествени средства

Прогонете полевките с растения и цветя

Съветваме ви не само да използвате една от следните мерки за прогонване на полевки, но и няколко от тях. Това ви дава много по -голям шанс да прогоните гризачите от градината си за постоянно. Да започнем с цветята и растенията, които полевките изобщо не харесват.

С това можете да гарантирате, че животните отиват на друго място, където могат да намерят по -вкусна храна. Тагетес, невен, градински чай, пролетни рози, нарциси, слез, слънчоглед, пореч, детелина, лилия и ирис са едни от най -непопулярните растения при мишки. Напротив, те изобщо не обичат овощни дървета и трева. Следователно би имало смисъл да се засаждат такива цветя и билки между посевите и овощните дървета. По този начин вие също насърчавате разнообразното озеленяване, което също допринася за хранителна почва.

Полевките не обичат определени цветя и растения

борба с полевки с тагетес

Допълнителен съвет: Полевките не могат да понасят чудодейното дърво / рициново масло и бързо бягат от него. Така че, ако отглеждате това растение в собствената си градина, вие създавате важна предпоставка за прогонване на гризачите. Но ако имате малки деца или домашни любимци, трябва да сте много внимателни към него или дори да се въздържате от него. Чудотворното дърво, или по-точно неговите семена, са изключително отровни, ако не се лекуват. Рицинът, който съдържа, е един от най-отровните протеини, които съществуват в природата.

Прогонете полевките с шум

Сетивните органи на полевките работят изключително добре, поради което те могат да бъдат прогонени например от шум. Една от най-известните мерки за създаване на шум са така наречените слънчеви запушалки. Те са подобни на слънчевите лампи, които са забити в земята и прогонват неканените гости от градината чрез резонансни вибрации. Можете също да използвате тези устройства срещу бенки.

Такава слънчева запушалка е напълно безвредна и не вреди на животните или природата

Волевките се борят със слънчевата светлина с ултразвук

Допълнителен съвет: Подобен ефект има и PET бутилка, ако я поставите с изрязано дъно и с гърло надолу в дупка за полевка. След това вятърът си играе с него и създава вибрации, които полевките намират за досадни.

Полевките бягат от неприятни миризми

Полевките също възприемат миризмите много интензивно. Например разтвор от сапун и амоняк е доста ефективно средство срещу гризачи. Точно както бульонът от хрян и лавандуловото масло. Можете да ги излеете директно в дупките на полевките с помощта на фуния от PET бутилка и те скоро ще търсят разстояние. Силната миризма на кисела мътеница с изтекъл срок на годност има подобен ефект. За да сте в безопасност, трябва да използвате това поне веднъж седмично, за да може домашният лек да има по -траен ефект.

Волевките се борят с проникващи миризми

Борба с полевки с кисела мътеница

Допълнителен съвет: Карбитът (калциев карбид) в комбинация с вода отделя миризлив газ, който изгонва полевките от техните пасажи.

Привличайте естествени хищници

Друг естествен начин за прогонване на полевките е да привлечете хищниците им. А това са например котки, кучета, невестулки, хермелини, куници и грабливи птици. Така че или можете да си вземете домашен любимец, или можете да проектирате градината си така, че дивите животни да се чувстват комфортно там. За тази цел създайте купчини камъни и дърво тук и там и поставете някакви грабливи птици в градината.

Създайте естествен баланс!

Волевките се борят с котките с естествени хищници

Допълнителен съвет: Можете да защитите вашите овощни дървета от полевките, докато са засадени, като обградите корените им със заешка мрежа. Оставете достатъчно място за растеж на корените.

Колкото и сладки да са полевките, те просто трябва да излязат от градината

Полевки

Някои прости домашни средства като чесън могат да ви помогнат с това

Борете се с полевки с чесън

Можете също така да изгоните полевките от дупките им със струя вода

полевки съвети борба

Борете се с полевки с градински маркуч с водна струя

Дано потърсят друго място за нощувка

полевки се борят със съвети за естествени средства

полевки борба съвети и трикове

Борете се с полевки в градината с естествени средства