Защитата на градината от любопитни очи е една от основните задачи на всеки собственик на градина. В стремежа си да защитят поверителността си, много хора избират модерни и функционални екрани и огради за поверителност. Те обаче често изглеждат малко безлични. Така че, ако искате да придадете на собствената си външна зона повече характер, можете да помислите за храсти и дървета за защита на поверителността. Просто изберете правилните растения, които са идеални като екрани за поверителност във вашата градина. Защото естественият екран за поверителност си заслужава по няколко причини.

Естественият екран за поверителност приближава градината до природата

естествен екран за поверителност вечнозелени градински плет ползи

Внимателно обмислете екраните за поверителност

Що се отнася до защитата на личния живот в градината, никой друг елемент от дизайна не предлага такова усещане за сигурност като стената. Тя може да бъде издръжлива и непрозрачна, но понякога стените могат да бъдат малко потискащи. Освен това те по никакъв начин не създават естествена атмосфера в собствената ви градина.

Хеджът за поверителност, от друга страна, е много по -привлекателен и декоративен. Той е малко по -пропусклив и позволява изглед към имота. Градински плет също пропуска светлина и въздух, което прави много по -приятно да останете в собствената си открита зона.

Когато проектирате естествен екран за поверителност, трябва внимателно да изберете правилното засаждане. Независимо дали вечнозелените, издръжливи живи плетове или прекрасно цъфтящите екрани за поверителност се вписват по -добре във вашата външна зона, вие трябва да решите сами, в зависимост от градинската площ и необходимата поддръжка.

Комбинирайки храсти и дървета, можете да създадете индивидуален екран за поверителност

естествен екран за поверителност идеи отпред градина храсти дървета

Вечнозеленият екран за поверителност е много по -полезен от сезонните градински цветя. Първо, не е нужно да събирате листата всяка есен, и второ, градината е защитена от любопитни очи дори през зимата. Бамбукът и кипарисът са много често срещани като вечнозелени екрани за поверителност.

Но тези, които разчитат на свежи цветове в градината, предпочитат да използват живи плетове, които цъфтят красиво. Хибискус, хортензия, рододендрон и люляк са добри примери за това. Трябва да осигурите достатъчно място за това, защото тези градински растения бързо растат по ширина.

Особено популярни са гледките, направени от бук, туя, черешов лавров, жасмин, спор, тис, слонска трева, чадърен бамбук и диво вино. Но съзнателното използване на трайни насаждения или повдигнати легла като екрани за поверителност също е чудесна алтернатива. И ако искате да украсите съществуващи екрани и огради за поверителност, тогава катерещите растения са чудесен вариант. Звънецът и различни хибриди на клематис са добър избор в този случай.

Цъфтящите храсти като екрани за поверителност са удоволствие за окото

естествена градина за защита на личния живот избягвайте любопитни очи

Но когато избирате подходящи растения, трябва да се уверите, че те не пречат на цялостния облик на жилищния район. Също така е предвидено, че живият плет не е по -висок от 1,80 m. Освен това градинският плет също трябва да се реже редовно от страната на съседа.

Защитете личния си живот с красиви растения

естествен екран за поверителност хортензия декоративни идеи за екран за поверителност

Естествена защита на поверителността – предимства и недостатъци

Естественият екран за поверителност не е просто граница на имота, но и необичаен декоративен елемент във вашата собствена градина. Това може да бъде проектирано като зелена решетка, направена от катерещи растения или като красива цъфтяща стена от храст. Във всеки случай, това е страхотно визуално привличане на очите!

В допълнение, естествените гледни точки предлагат местообитание за някои птици и насекоми. В допълнение, те могат да бъдат описани като екологично чисти.

Естественият екран за поверителност също предлага широка гама от възможности за дизайн. Опитен градинар би могъл например да изведе по -добре живия плет с висока поверителност с ниски трайни насаждения в свежи цветове.

Разбира се, усилията за поддръжка на жив плет са много по -големи. Преди всичко, това зависи от дължината, височината и ширината на избраните дървета и храсти. Някои имат голяма сила, което налага често подрязване и редовно торене. Тези дървета, които растат сравнително бързо, трябва да бъдат отсечени поне два пъти годишно. Бръшлянът, от друга страна, е пример за лесен за поддържане жив плет, докато букът и вейгелата изискват повече грижи.

Някои растения са надежден екран срещу любопитни очи от съседи и минувачи

естествен екран за поверителност бамбук естествено свеж близо до природата

Заключение: Естественият екран за поверителност е перфектната алтернатива на градинска стена. Натоварването е по -голямо, но визуалният ефект е страхотен и усилията си заслужават. Независимо дали избирате класика като бижута или бръшлян или храсти с ярки цветя, това зависи изцяло от вас. Използвайте подходящи градински растения и дървета, за да създадете надежден и атрактивен екран за поверителност и да оставите ума си да се скита!

Екран за поверителност, направен от цветя? защо не?

естествена защита на личния живот цъфтящи живи плетове свежи цветове

Жасминът е особено подходящ като екран за поверителност в градината

естествена защита на личния живот цъфтящ хедж жасмин

Изобилието от засаждане е редът на деня за свеж дизайн на градината

естествен екран за поверителност идеи за свежа градина много зелено

Естественият екран за поверителност често предлага различна оптика през всеки сезон

естествен екран за поверителност дизайн свежи идеи в градината

естествен екран за поверителност градински чемшир вечнозелени растения

естествени идеи за защита на личната градина градински растения

градински плет за защита на личния живот редовно поддържайте съвети

естествен градинен екран градински плет различни цветове на растения

естествена защита на личния живот цъфтящи градински живи плетени хортензии

естествен екран за поверителност вечнозелени растения защитават поверителността

естествени идеи за защита на личния живот градински растения