примери за градински дизайн фонтан от каменни урни

Примери за градински дизайн с италиански усет

„Националният“ подход за намиране на страхотни примери за градински дизайн по някакъв начин никога няма да излезе от мода. Поради нарастващата глобализация географските ограничения вече не са приложими. Вече не е необичайно да изпитате градина с италиански характер в Северна или Южна Америка.

В цяла Европа привързаността към италианския стил на дизайн е непреодолима, така или иначе тя е разпространена от векове.

Произведение на изкуството

Традиционно италианските и френските градинари преобладават според мнението, че градината трябва да изглежда като едно произведение на изкуството. Ако споделяте и тази философия, значи сте попаднали на правилното място с примери за градински дизайн от този вид.

Освен това италианските градини се определят от няколко други характеристики. Те винаги са много романтични и поетични. Въпреки че винаги изглеждат модерни, те носят и някои от отличителните белези на Ренесанса. Връзката може да бъде очевидна, например в скулптурите) или на символично ниво.

Богато украсени статуи и деликатни фонтани

примери за градински дизайн декоративни скулптури с фонтан

Изобилната визия също така маркира примери за градински дизайн в италиански стил.Важна отличителна черта на английския подход е предпочитанието, което скулптурно изсечените дървета и храсти стоят пред цъфтящите растения.

Примерите за градински дизайн, които сме подбрали за вас, са много забележителни. Но те са в състояние да предадат страхотната атмосфера, която такава зелена зона може да създаде. Това е важното. В нормална градина понякога е достатъчно да приложите един или друг елемент или да планирате в намалено измерение, за да постигнете същия ефект.

Голяма площ или визуална илюзия на един

По отношение на историята на изкуството, италианските градини са свързани с придворния живот. Те включват дълги пътеки, обемни фонтани и високи скулптури. Но не позволявайте това да ви отлага. Погледнете градината си като картина. Научете се от художниците как да увеличите визуално пространството и да създадете перспектива. Например, това работи чрез начина, по който различните елементи са свързани помежду си.

Ако продължите по този начин, ще постигнете представителен характер дори с по -малки размери на елементите.

Свобода и яснота чрез прави линии в дизайна

примери за градински дизайн италианска градина прави пътеки морава

Монохромен външен вид

Италианските градински дизайнери разчитат на монохромния образ. Както вече бе споменато накратко, тук решаващи са зелените скулптури, а не толкова цветята. Последните са склонни да отстъпят на заден план със своите цветни нюанси.

Сами ще видите от примерите за градински дизайн, че изглеждат много монохромни. Това е така, защото има два преобладаващи нюанса – зелен и син. Разбира се, бежовото и кафявото на земята и дърветата също по някакъв начин пречат. Но е достатъчно сдържан, така че да не разваля униформения вид. Синият цвят е свързан с морските пейзажи и предпочитанието за интегрирани басейни.

Градинско изкуство с чемшир и билки

примери за градински дизайн на италиански чемшир

Кладенци и градински езера

Следователно фонтаните и градинските езера не липсват в нито един от примерите за градински дизайн, които показваме днес. Наличното пространство и бюджетът играят много важна роля тук. В зависимост от случая, градинските дизайнери избират малък или голям фонтан или малко езерце.

Големите скулптури

Едно от типичните асоциации, свързани с Италия, ни припомня страхотни скулптури от Възраждането. Градинските дизайнери също винаги са щастливи да ги интегрират.

За тази цел можете също да използвате обекти, които представят скулптурата като такава, макар и в приложна форма. Интересни бели вази и орнаменти биха били типични.

Ренесансовите скулптури са просто вечни

примери за градински дизайн италиански големи скулптури

Средиземноморски растения

Характерът на италианските примери за градински дизайн е представен и от средиземноморската флора. Много от тях са не само красиви, но и много практични. Те са препълнени с плодове и съответно с красиви цветя през пролетта и през цялото лято.

В по-студен климат градинарите предпочитат топлолюбиви растения в контейнери за растения. Така че можете не само да използвате типичните череши и ябълки, но и да се грижите за екзотични видове като лимони, портокали и нар.

Бихме искали да кажем още няколко думи за храстите. Най -уважаваните от италианските градински растения са калина, обикновена кутия и италиански кипарис.

Кипарисовите дървета са много важни в италианските градини

примери за градински дизайн билки средиземноморска растителност кипарис

Те също така обичат да добавят още няколко стила, които са специално избрани за постигане на повече цвят и елегантност.

Подреждане на отделните елементи

Най -централният елемент трябва да бъде фонтан, басейн или друг воден елемент с гладка повърхност. За предпочитане в квадратна форма. От птичи гледна точка тя може да изглежда като огледало.

От същата гледна точка, пътищата, водещи до това, също трябва да бъдат ясно видими. Те могат да бъдат направени от бетон или гладък камък. Заедно те образуват система от прави линии и техните напречни точки. Пътеките свързват много завладяващи елементи в италианската градина и водят до места, където наистина можете да се насладите на времето си на открито.

Многоетажни декоративни фонтани, каменни лъвове и субтропични дървета

примери за градински дизайн италиански двор градина

Великолепни цветя и чемширови спирали

примери за градински дизайн италиански дизайн чемшир скулптури

Типичен двор в италиански стил

примери за градински дизайн италиански дизайн ренесансова градина

Зелените лабиринти също са много популярни в средиземноморските градини

примери за градински дизайн лабиринт зелен

Овални керамични урни като плантатори

примери за дизайн на градина средиземноморска растителност билки глинени саксии

Просторен открит басейн и елегантни перголи от ковано желязо

примери за градински дизайн фонтани с правоъгълни басейни

Малките декоративни фонтани също имат своя чар

примери за градински дизайн кръгло езерце с фонтан