Да направим ли предния двор лесен за грижи? Това възможно ли е? Разбира се, може да се създаде лесна за грижа градина, но с правилната градинарска стратегия! Градината е прекрасно място за почивка, но изисква редовна работа. Създаването на градина, която е много лесна за поддръжка, изисква да се спазват няколко неща. Тези от вас, които не са специалисти в градинския дизайн, но биха искали да се насладят на уникалността на вашата собствена външна зона, може би ще се възползват много от днешната статия.

Ценителите на градината и страстните градинари разчитат на различни аспекти в градинския дизайн. Поставянето на акцент върху декорацията на градината не е правилната стратегия при проектирането на градината. Всеки отделен компонент на градината трябва да се погрижи. Някои съвети и трикове правят дизайна на градината за лесна грижа лесна задача. Да видим кои са те!

Предният двор прави първо впечатление

Направете предните градини лесни за поддържане на реда и чистотата са ключови понятия тук

Добро планиране и внимание към детайлите

Като собственик на градина, който иска да превърне външното си пространство в хубав кът за релаксация, трябва да знаете добре светлинните и почвените условия в собствената си градина. Това е от решаващо значение, тъй като е предпоставка за правилния подбор на вашите градински растения. Това ви позволява да правите разлика между растения, които изискват малко поддръжка, и екстравагантни видове растения, които изискват интензивна грижа.

На какво друго трябва да обърнете внимание:

 • Също така от размера на градинската площ зависи дали градината е лесна за поддръжка или не. Така че големите градински площи се свързват с много повече усилия, отколкото по -малките.
 • Добре оформените легла няма да загубят формата си, затова го направете приоритет! Така че границите на леглото около поляната спестяват много усилия и работа!
 • По -добре е да съберете повече дървета и храсти възможно най -близо един до друг. Това ви спестява много усилия и време с редовна поддръжка.
 • Разчитайте на местни растения.
 • Плевелите са напълно нежелателни! След това имайте предвид, че естественият камък ще попречи на развитието на семенните плевели: тоест градинските пътеки от естествен камък са чудесен вариант за градината.
 • Имайте предвид, че ще има по -малко фуги между големите камъни.

Красивите цветни лехи правят градината да изглежда подредена и подредена

Направете предния двор лесен за грижи. Направете цветните лехи красиви

Бъдете внимателни при избора на материали за външна употреба

Материалите играят съществена роля във външната зона, особено в предния двор. Когато планирате градински пътеки и тераси, трябва да обърнете внимание на материалите, които избирате. Естественият камък и бетон, например, обикновено изискват малко поддръжка. Правилните мебели също трябва да бъдат направени от подходящите материали. Дървото остава най-популярният избор за градински мебели. Покритията със специални повърхности също се оказват благоприятно решение за предния двор, тъй като са устойчиви. А що се отнася до градинските огради, оградите от твърда дървесина или горещо поцинкована стомана са много популярни, защото са издръжливи.

Помислете внимателно как проектирате градинските пътеки

Направете предния двор лесен за грижи. Направете градинските пътеки от подходящи материали като бетон

Дървените мебели са класика в градинския дизайн!

Улесняването на грижите за предните градини за дървени мебели е най -добрата алтернатива

Поставете лесни за грижа градински растения

Екзотичните растения в никакъв случай не са най-доброто решение за красива градина с ниска поддръжка. Дърветата и някои многогодишни видове, от друга страна, са много по -добри. Най-добре е да изберете тези многогодишни растения, които, за разлика от едногодишните летни цветя, имат дълготрайни корени в почвата и по-лесно преживяват периодите на суша. Почвените покрития също са от голяма помощ при проектирането на лесен за поддръжка двор. Cranesbill и килим Waldsteinie правят красив външен вид и спестяват много градинарство. Други хубави опции са:

 • бавнорастящи цъфтящи дървета като люляк и червен бъз
 • Храсти като хамамелис, двуетажна снежна топка, камбала
 • дългогодишни цъфтящи трайни насаждения като жълта слънчева шапка, дамска мантия, слънчева булка
 • дълголетни трайни насаждения като Funkia и Peony
 • някои рози, като чисто белия сорт „Escimo“
 • Декоративни дървета като японски клен, декоративна череша, декоративна ябълка, дърво с топка
 • Друг съвет от нас: по -добре избягвайте маруля и домати!

Изберете лесни за грижа градински растения

идеи за градински дизайн отглеждане на божур

За съжаление не можете просто да седите там в градината и да се насладите на прекрасните летни дни. Някой трябва да поддържа градината удобна, като се заеме с мъките с градинарството. Човек обаче се опитва да улесни работата си, като се стреми към лесен за поддръжка двор.

Погрижете се за вашата градина, независимо дали е малка или голяма. Струва си усилията за оживен градински дизайн! Просто няма такова нещо като градина, която изцяло не се нуждае от поддръжка. Трябва да сте наясно с това! Затова би било чудесно да приемем градинарството като релакс или дори като развлекателна дейност.

идеи за градински дизайн лесни за грижа градински растения вещица леска

Направете предната градина лесна за грижи за цветните лехи

Направете предните градини лесни за грижи. Градините от камък са по -лесни за грижи

идеи за градински дизайн дамската мантия е лесна за грижа и прави красив външен вид