озеленяване, градинарство, жив плет, вода

Озеленяване и градинарство – Колко добре изглежда вашият двор?

Много от професионалните модели са заснети от конкретна страна, защото изглеждат най -добре от тази страна. Но доста красивите хора изглеждат добре от всички страни. Същото може да се каже и за градините. Винаги има места, където не сме доволни от външния вид.

В един момент ще дойде време за козметични процедури.

Някои случаи могат да бъдат по -сложни от други поради естеството на пейзажа. Но винаги има няколко основни принципа, които ще ви помогнат да постигнете много по -хубава картина.

Различават се размерите

Внимателното боравене с третото измерение в градината може да доведе до прекрасни резултати. Забелязвате ли колко различни са височините на различните повърхности тук? Тази градина би била много по -скучна без тази особеност.

Озеленяване и градинарство – Поддържайте редовно живия си плет?

озеленяване и градинарство живи плетове

Нека разгледаме отблизо друг забележителен триизмерен двор. Можете да видите красива дървена тераса точно до стоманената конструкция. Резултатът е течен по отношение на цвят и интересна консистенция едновременно. Пръчката, която виждате до сукулентите, съответства на наклона на стълбовете на къщата.

Поставете произведение на изкуството

Да направим вертикалната градина по -интересна е задача, която може да бъде решена по различни начини. Можете да го постигнете с помощта на скулптура например. Каменният метален йон на снимката изглежда красив от всеки ъгъл. Вие също трябва да постигнете това! Например, тясна и висока скулптура не би изглеждала особено изгодно отгоре, може би не изглеждаше страхотно тук.

С помощта на статуя можете да изградите необикновено привличащо вниманието в градината

озеленяване, градинарство, жив плет, фигура, произведения на изкуството

Засаждайте масово

Сега нека обсъдим по -подробно схемите на имплантиране. Масовото засаждане на един или повече видове в градината ще доведе до големи ползи там. Като пример, помислете за различните видове групиране в тази градина в стил Prerien! Вие предизвиквате голям интерес чрез умелото и артистично използване на различни тъкани, форми и цветове. Змиевидните линии на хардскейп създават силно впечатление и в същото време осигуряват релаксация. Отгоре ще направите художествено впечатление.

Живите цветове носят настроение и радост

Озеленяване и градинарство, градини, жив плет

Смесете различни материи и материали

Дизайнът на тази градина е релаксиращ и плавен. Той съдържа много декоративни треви и растението сребърна перовска. Приликата по форма и разнообразието в материала създават сплотеност и интерес. Леглата показват широки линии, а градината е приятна за окото от всяка гледна точка.

Насладете се на страхотна гледка, независимо къде се намирате в градината

озеленяване градина каменна пътека оцветява растения

3 казуса в градината

1. Градската алея

Този градски двор изглежда супер интересен от всички ъгли. Крайбрежната алея минава по диагонал до оградата. Това е изненадващо решение, което поражда голям интерес и ангажира зрителя.

Нивото на земята на същата градина е не по -малко привлекателно. Пътеката от дъски води окото през стаята и позволява на зрителя да очаква прекрасни гледки. Тук бяха засадени декоративни растения на групи. Те осигуряват приемственост и мекота в декоративната градина. Плоските повърхности го правят особено просторен.

Имате ли нужда от вдъхновение? Азия е страхотен източник на вдъхновение

озеленяване градинска ограда бамбукови камъни

2. Горската пътека

Живея в много горист имот. Предната част на градината получава по-голямата част от слънчевата светлина. Терасата се простира пред цялата предна част на къщата. Така че можете да видите градината от улицата.

Исках да използвам на практика тази част от градината. По тази причина добавих метещите линии. Те се определят главно от по -голяма от средната градинска пътека, която води до стена. Силните линии определят както пространството, така и неговото предназначение.

Пътеката е много широка поради функцията на мястото като поляна в гората. Успях да препълня цветните лехи, без стаята да изглежда твърде натоварена. По -тесният път би се почувствал по -клаустрофобичен. Тъй като това е неформален дизайн, използвах повторно употребявани траверси. Разграничих терасите с чакъл. Това означава, че посетителите имат места за почивка и съзерцание.

Повторението е много полезна концепция, чрез която едно хомогенно пространство може да изглежда познато. В случая използвах японски клен и шартрез. Заедно с пътя те осигуряват приемственост.

Това е перспективата от стената към улицата. Тук трябва да скриете гледката към съседните къщи и пътеката. Защото защитата на частната сфера е много важна за мен. Понякога преместването на растение на няколко сантиметра може да има голямо значение.

Третата перспектива е надолу от терасата. Силните линии определят пространството. Те представляват поразителни фигури насред гората. Без тях градината не би могла да се отличи от гората. Жълто-зелените петна представляват спорадични акценти в стаята и пресичат пътя. Листата в бордо и синьо балансират вълнуващия си ефект с много спокойствие.

Полагайте усилия и поддържайте хубава поляна отпред

озеленяване и градинарство предния двор градина

3. Жлебът с течаща вода

Добре дефинираните пространства предизвикват интерес и насочват погледа към сърцето на местоположението. Урната в центъра на водата отразява цвета и формата на каменната плоча. Осигурявайки тази приемственост, дизайнерите са създали неформално и в същото време много организирано пространство.

Насладете се на звука от падаща вода

озеленяване, озеленяване, водни канали камъчета

Тази градина също е красива отдолу. Цветът на пейзажа и течението на водата между различните централни точки внасят релакс и хармония.