Всеки, който има своя собствена градина, със сигурност трябва да обмисли нещо друго, освен просто да превърне външната зона в прекрасно място за отдих: а именно как да предпазим този кът за отдих от любопитни погледи. Екранът за поверителност излиза на преден план като важен градински елемент. Особено сега, когато времето ви кани да се насладите на прекрасни моменти на открито. Всъщност има голямо разнообразие, когато става въпрос за избор на екран за поверителност. Не липсват и креативни идеи. Можете също така да създадете екран за поверителност с плантатори, например. Така че, ако оградата за поверителност ви се струва твърде традиционна и някак скучна за вас, тогава имате друга опция, която звучи много по -привлекателно: И се нарича плантатор за поверителност. Нека да видим как всъщност работи!

Големите и здрави сеялки изпълняват ролята на екран за поверителност доста добре

Посадител за защита на поверителността голям плантатор като декорация и защита

Екранът за поверителност разделя вашата собствена градина от тази на вашите съседи. Той е практичен и надежден. Това може да има и декоративна стойност! Зелен екран за поверителност с растения несъмнено предлага това! Ето защо избирате екран за поверителност с насаждения не само в собствената си градина, но и на балкона и терасата.

Защитете кътчето за релаксация на балкона от любопитни очи

Екран за поверителност за саджалки големи контейнери за растения като екрани за поверителност на балкона

Какво трябва да имате предвид при избора

С сеялки можете да защитите градината, както и балкона и терасата. Ако търсите подходящия екран за поверителност с растения, има няколко неща, за които определено трябва да внимавате:

 • Правилните пропорции играят важна роля, защото екранът за поверителност трябва да направи красива картина. Най -добрият начин на действие: трета сеялка на две трети височина или обратно.
 • Преди всичко е особено важно да вземете предвид размера на контейнера за растенията със самото растение, така че растението да процъфтява добре там.
 • Височината на сеялката и обема на растението заедно образуват екрана за поверителност. В зависимост от това дали използвате външната зона предимно за седене или стоене, трябва да вземете предвид правилната височина на екрана за поверителност. Ако използвате градината предимно за отдих, тогава бихте могли да намалите стандартната височина от 180 см на такива градински елементи до 150 см.

Внесете и свеж усет на терасата!

Създайте насаждения за екрани за поверителност на терасата и защитете поверителността си

Какви видове екрани за поверителност с плантатори съществуват??

 • Рамкиране: Повтарянето на само един размер сеялка и един размер на растението на едно и също разстояние е добър подход, който гарантира еднакъв вид на градината.
 • Остров: Можете да групирате контейнерите за растения като остров и да създадете оазис за релаксация.
 • В реда: Трябва само да защитите едната страна на външната зона от любопитни очи? След това ги подредете там, където са необходими.
 • Самостоятелна инсталация: огромни сеялки с единични растения се поставят само там, където са необходими.

Практично и естетическо решение за необезпокоявани разговори на открито

Посадителите за защита на поверителността защитават зоната за релаксация

Материалът

Целият дизайн на градината е тясно свързан с използваните материали. Можете да създадете красиви контрасти в градината, ако изберете подходящия материал. Стомана, алуминий или глина. От какво трябва да бъдат направени саксиите за вашата градина??

Саксии за растения с конкретна визия са стилна идея за градина

творчески и красиви идеи за градина с растения за поверителност

Правилният цвят

Цветът също играе голяма роля в този случай. В зависимост от това как искате да изглежда вашата градина, изберете правилните цветови тонове. Защото цветовете също влияят на нашето благосъстояние тук. Поставете цветя в великолепни цветове в неутрален контейнер за растения, придайте стилна нотка на външната зона. Саджалките в свежи цветови нюанси, от друга страна, гарантират, че се чувствате като у дома си …

Нека красивите цветя си дойдат на мястото със съответните саксии за растения

Плантатори за защита на поверителността функционални идеи за градина с растения

Кои растения са подходящи като екрани за поверителност?

Броят на растенията, които биха могли да осигурят хубав екран за поверителност, е голям. Дървесината е идеална за това. Много от тях са подходящи и за жив плет за поверителност. Големите контейнерни растения също са хубаво решение.

 • бамбук
 • Рози
 • Клематис
 • Buddleia
 • Хайнбухен
 • Втулка на вретеното

Функционално решение за модерната тераса

Посадителни решетки за поверителност на балкона и чакъл

Ако сте горд собственик на градина, не забравяйте да помислите за подходящ екран за поверителност на градината! В някои случаи елемент на екрана за поверителност не е желателен или невъзможен. Тогава сеялките могат да бъдат от голяма помощ. Ако се стремите към приятен градински дизайн, тогава разчитайте на сеялки за защита на поверителността на вашата градина. Те го защитават и в същото време му придават по -висока естетическа стойност!

Контейнерите за растения в бяло пленяват окото

Посадителите за защита на поверителността защитават поверителността от любопитни очи

плантаторите за защита на личния живот създават оазис за отдих с много растения

Съоръжения за защита на поверителността модерни градински мебели и креативни идеи за градина

Посадителите за защита на личните данни се отпускат в тишината и спокойствието в градината

Посадителите за защита на поверителността защитават зоната за отдих от любопитни очи